Αυτή είναι η «χρυσή» επένδυση των 418 εκατ. του «Kilada Hills»: Γκολφ, ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες στην Αργολίδα

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Η διαδικασία για τη δημιουργία της «χρυσής επένδυσης» Kilada Hills βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ μόλις χθες δόθηκε το πράσινο φως για το το μεγάλο έργο
τουριστικής ανάπτυξης στην Αργολίδα.
Ειδικότερα, το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης σε συνεδρίασή του παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και με προεδρεύοντα του ΚΣΔ τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη, ενέκρινε την εισήγηση για το σχέδιο ΚΥΑ της στρατηγικές επένδυσης.

Κατόπιν της θετικής εισήγησης του συνόλου των μελών του ΚΣΔ, ο φορέας επένδυσης σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της πρώτης Στρατηγικής Επένδυσης με την έναρξη των έργων υποδομής αμέσως μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Αέρας πολυτέλειας με το νέο τουριστικό θέρετρο
H επένδυση αφορά στην κατασκευή του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου «Kilada Hills» στον Δήμο Ερμιονίδας του Νομού Αργολίδας, προϋπολογισμού 418 εκατ. ευρώ.Η επένδυση υλοποιείται από τον Όμιλο Dophin Capital σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνει ξενοδοχείο, εξοχικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ 18 οπών, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εστίασης/αναψυχής και εμπορικά καταστήματα.

«Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που υλοποιούνται μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις που θα συνεισφέρουν σημαντικά και ποσοτικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, έπειτα από πολύ κόπο και παραγωγική εργασία από το ΥΠΟΑ και τα συναρμόδια Υπουργεία σε αγαστή συνεργασία με τους επενδυτές» επισήμανε κατά τη συνεδρίαση ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η επένδυση αποσκοπεί στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου με υψηλή ταξιδιωτική δαπάνη (high spenders) και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 600 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

Στο ΚΣΔ παρουσιάσθηκε η εισήγηση επί του σχεδίου ΚΥΑ από την Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, οι εισηγήσεις των διευθύνσεων Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, καθώς και το επενδυτικό σχέδιο από τον φορέα της επένδυσης με έμφαση στο πολυτελές τουριστικό προϊόν της Ελληνικής Ριβιέρας στην Αργολίδα, γνωστό και ως Porto Heli Collection.

H Dolphin Capital

Η Dolphin Capital είναι επενδυτικός όμιλος που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate. Από την ίδρυσή της η DCP έχει αντλήσει ίδια κεφάλαια σχεδόν €1.5δισ. και έχει επενδύσεις σε 6 χώρες. Το κύριο επενδυτικό όχημα του ομίλου είναι η Dolphin Capital Investors (DCI), εισηγμένη στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, η οποία έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο ιδιοκτήτη και κατασκευαστή ολοκληρωμένων high-end θέρετρων στην Ανατολική Ευρώπη και στην Αμερική, όπως το Amanzoe στην Ελλάδα και το Amanera στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Dolphin Capital.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template