Το ψηφιακό δολάριο ετοιμάζουν δύο εταιρείες-κολοσσοί του Bitcoin

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Του Γιάννη Τσιρογιάννη

Στο φετινό παγκόσμιο συνέδριο για τα κρυπτονομίσματα, το Consensus 2018, παρουσιάστηκαν μερικές από

τις πιο εντυπωσιακές εφαρμοργές του Blockchainτης, της τεχνολογίας πίσω από το Bitcoin, καθώς και οι δυνατότητες πολλών κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο μια είδηση-βόμβα προήλθε από την Circle, μια νεοσύστατη επιχείρηση στο χώρο του Fintech, ή αλλιώς Financial Technology, δηλαδή των τεχνολογιών που έχουν εφαρμογές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ένας κλάδος που ανθίζει εξαιρετικά αυτήν την εποχή.

Η εταιρεία, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ανερχόταν μόλις στα 480 εκατ. δολάρια το 2016 (ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια) έκλεισε συμφωνία αξίας 110 εκατ. δολαρίων με την Bitmain Technologies Ltd, εταιρείας-κολοσσού στο χώρο του mining για Bitcoin. Της διαδικασίας εξόρυξης δηλαδή του πολύτιμου κρυπτονομίσματος μέσα από πολύπλοκες υπολογιστικές διαδικασίες, ένας άλλος κλάδος που επίσης ανθίζει αυτήν την εποχή (μια ματιά στις τιμές των σχετικών μηχανημάτων που πωλούνται στο ίντερνετ θα σας πείσει).

Το deal αυτό, το οποίο εκτοξεύει την απότιμηση της Circle πλέον στα 3 δισ. δολάρια, αφορά τη δημιουργία όχι ενός τυχαίου κρυπτονομίσματος, αλλά του κρυπτο-δολαρίου!

Το ψηφιακό δολάριο, ή αλλιώς USDC - USD Coin θα στηρίζεται στο αμερικανικό δολάριο, διαθέτοντας ισοτιμία 1 προς 1 με αυτό.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη υπόκειται σε "τρελή" μεταβλητότητα όωπς τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, διατηρώντας έτσι όλα τα πλεονεκτήματα τους (ταχύτατες συναλλαγές μηδενικού σχεδόν κόστους, διαφάνεια και βελτιστοποίηση μέσω της εξουδετέρωσης του ανθρωπινου παράγοντα), χωρίς το μεγάλο τους ελάττωμα, δηλαδή τη μεταβλητότητα.

Το κρυπτο-δολάριο θα μπορούσε να φέρει πραγματική επανάσταση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, λύνοντας τα χέρια των διαδικτυακών ανταλλακτηρίων, καθώς τα με΄χρι τώρα δεσμευμένα altcoins από το κυρίαρχο Bitcoin θα μπορούν να ματαφράζονται απ ευθείας σε δολάρια με΄σω της ισοτιμίας με το USDC, χωρίς να απαιτείται συνθετική ισοτομία μέσω του Bitcoin. Το project αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μερικά χρόνια.  


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template