«Κουζουλάθηκαν» με τις Αρχάνες Κάρολος και Καμίλα

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Διασκέδασαν χορεύοντας Κρητικούς χορούς και είδαν απο κοντά τι εστί ''Κρητική φιλοξενία'' ο Κάρολος με την Καμίλα του.Πήραν και δωράκια κρητικά κρασιά λάδι και τυρί είδαν και το μουσείο χαιρετήθηκαν με τους απλούς κατοίκους της ιστορικής κωμόπολης των Αχαρνών και δήλωσαν κατενθουσιασμένοι.Συγκεκριμένα:

Επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησαν σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, με την οποία επίσκεψη ολοκληρώνεται και η τριήμερη επίσημη παρουσία του πριγκιπικού ζεύγους της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα.

Κατά την επίσκεψή του στις Αρχάνες, ο Κάρολος ενημερώθηκε αρχικά για το πρόγραμμα στέγασης και ομαλής ένταξης αλλοδαπών, που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ και ακολούθως επισκέφθηκε το παλαιό σχολείο Αρχανών, όπου συνομίλησε με οικογένειες αλλοδαπών από τη Συρία και το Ιράκ και με εθελοντές του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας εξασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας σε 750 παράνομους αλλοδαπούς, που έχουν βρει στέγη σε 125 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε διάφορες πόλεις του νησιού. Εκτός από τη στέγαση στους φιλοξενούμενους παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας. Η σύμβαση για το έτος 2018 είναι ύψους 2.139.251 ευρώ, ενώ αναμένεται η επέκτασή του και το 2019. Στο πρόγραμμα απασχολούνται 53 άτομα, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά εθελοντών. Φορέας υλοποίησης είναι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, μέσω συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο με την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός», τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, τις δομές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Αρχάνες, Κάρολος και Καμίλα παρακολούθησαν γιορτή με πολιτιστικές δράσεις και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα στην πλατεία του χωριού, όπου γεύτηκαν τοπικές νοστιμιές, όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά, ενώ δύο χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς «Χανιώτη» και «Μαλεβιζιώτη», στους οποίους μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος ο πρίγκιπας. Ο Κάρολος περιηγήθηκε και σε καφενεία του χωριού συνομίλησε και χαιρέτισε πολίτες που τον υποδέχθηκαν με θέρμη. Του προσφέρθηκαν δώρα, ιστορικά βιβλία κι ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template