Αμερικανική κυβέρνηση: «Παραδίδουμε τα F-35 στη Τουρκία - Συζητάμε απλά να... μην βρίσκονται κοντά στους S-400»!

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης ότι τα δύο πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 παραδίδονται στη τουρκική Αεροπορία και
επίσημα σε 24 ημέρες και τον Σεπτέμβριο θα ταξιδέψουν στη Τουρκία, αφού ολοκληρώσουν οι πιλότοι την πτητική τους εκπαίδευση, σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχθηκε επίσημα ότι τα παραδίδει!
Συγκεκριμένα η υπουργός Αεροπορίας των ΗΠΑ, Χέδερ Γουίλσον, αποκάλυψε ότι τα F-35, όντως θα παραδοθούν στη Τουρκία στις 21 Ιουνίου και ότι το θέμα τους δεν σχετίζεται ευθέως με την απαγορευμένη (σ.σ.: για «αποικίες» όπως η Ελλάδα) αγορά γενικά ρωσικών συστημάτων και ειδικότερα των S-400 από τη Τουρκία!

Και μάλιστα δικαιολογεί το ότι η Τουρκία αγόρασε τους S-400 λέγοντας: «Ισως οι αυστηροί κανόνες ελέγχου των εξαγωγών οπλικών συστημάτων που ισχύουν στις ΗΠΑ, ίσως οδήγησαν στην απόφαση των Τούρκων», εννοώντας ότι δεν επιτράπηκε η μεταφορά τεχνολογίας για τους Patriot και έτσι αναγκάστηκαν να αγοράσουν S-400!

Είναι η πρώτη επίσημη δήλωση της αμερικανικής κυβέρνησης που βάζει οριστικά στις πραγματικές του διαστάσεις το θέμα και θέτει τέρμα στις πομφόλυγες και στς αερολογίες εκείνων που μιλούσαν για... εμπάργκο όπλων και ματαίωση της παράδοσης των F-35 στη Τουρκία.

Ερωτώμενη σε συνέντευξη η η υπουργός Αεροπορίας των ΗΠΑ, Χέδερ Γουίλσον, εάν η προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας μακρού βεληνεκούς S-400 από την Τουρκία προκαλεί πρόβλημα στην Ατλαντική Συμμαχία, απάντησε αφενός ότι «δεν σχετίζει ευθέως το θέμα αυτό με το ΝΑΤΟ και αφετέρου ότι οι αυστηροί κανόνες ελέγχου των εξαγωγών οπλικών συστημάτων που ισχύουν στις ΗΠΑ, ίσως οδήγησαν στην απόφαση των Τούρκων»!

Kαι συνέχισε η υπουργός, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να πουλήσουν στους συμμάχους τους μη επανδρωμένα αεροχήματα εξαιτίας των εξαγωγικών προϋποθέσεων που τίθενται, τότε οι σύμμαχοι αυτοί αναγκάζονται να στραφούν στην Κίνα για να τα προμηθευτούν, κάτι το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί προβλήματα.

Η υπουργός ανέφερε επί σης, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσει τον τρόπο να γίνει καλύτερος σύμμαχος, να αναπτύσσει π.χ. συστήματα τα οποία εξ αρχής θα θεωρούνται ικανά προς εξαγωγή, ώστε να τα προμηθεύονται οι σύμμαχοι κάνοντας τη δουλειά τους, αντί να δημιουργούνται προβλήματα.

Η Χέδερ Γουίλσον παραδέχθηκε ότι δημιουργούνται κάποια επιχειρησιακά προβλήματα για τις ΗΠΑ από τις τουρκικές αποφάσεις, τα οποία προσπαθούν να επιλύσουν μέσω διαλόγου με την Άγκυρα αξιωματούχοι του Πενταγώνου και του State Department, αλλά όπως είπε «Μεταξύ στενών συμμάχων όλα επιλύονται»!

Μάλιστα επιβεβαίωσε την παράδοση στις 21 Ιουνίου και την εν συνεχεία μεταφορά τους στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Απλά η Χέδερ Γουίλσον ζήτησε τα F-35 να μην βρίσκονται κοντά στις βάσεις που θα αναπτυχθούν οι S-400 προφανώς γιατί θα είναι πλήρεις Ρώσων τεχνικών, οπότε θέλει, έστω να αποφύγει τα «αδιάκριτα μάτια» ή έτσι νομίζει!

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν θα θέλαμε τα αεροσκάφη αυτά να βρίσκονται κοντά στους S-400»!
Το ότι το μοναδικό εμπάργκο που υπάρχει είναι αυτό της αγοράς από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ νέων ρωσικών οπλικών συστημάτων (σ.σ.: μας επιτρέπουν να αγοράζουμε... ανταλλακτικά) λόγω Κριμαίας και όποια χώρα το κάνει αυτό, είναι υπόλογη σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ, αυτό το έκανε «γαργάρα» η Αμερικανίδα υπουργός.

Οσο για τα «ψηφίσματα» και τα «σχέδια νόμων» για «εμπάργκο όπλων» στη Τουρκία, είναι καλά για τους Ελληνες ιθαγενείς, αλλά «μη φιλικά» με την πραγματικότητα...

Το μέγα ερώτημα και το διακύβευμα για την ελληνική πλευρά δεν είναι πλέον το «χόρτο» που τάΐζαν και ταΐζουν ακόμα τα ελληνικά ΜΜΕ, πλην pronews.gr τους αναγνώστες τους, λέγοντας ότι «Επέβαλαν εμπάργκο οι ΗΠΑ στη Τουρκία και δεν θα παραδοθούν τα F-35», αλλά το πώς θα αντιμετωπιστούν τα F-35 και σε συνδυασμό μάλιστα με τους S-400.

Έχει κανείς από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να προτείνει κάτι;   


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template