MΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ_Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ Στα σαγόνια του ΚΑΡΧΑΡΙΑ οι Κουτσολιούτσοι

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Αντιμέτωπη με τους καρχαρίες των αγορών η οικογένεια Κουτσολιούτσου δίνει την μεγάλη μάχη της επιβίωσης στον ωκεανό των σαρκοβόρων fund που
μυρίστηκαν αίμα. Η οικογένεια που στήριξε το εγχώριο lifestyle (αλλά και πλείστα όσα σαρδανάπαλα ΜΜΕ) και τις αντίστοιχες μπουζουκλερί με τελευταία εμφάνισή της στα γενέθλια του Γιώργου Μαζωνάκη, είναι αναγκασμένη τα τελευταία 24ωρα να αγοράζει ντράγκα-ντρούγκα μετοχές της Folli Folie Group.



Ετσι νέα στήριξη στη μετοχή της Folli Follie προσέφερε στις 15 Μαΐου ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Κουτσολιούτσος.


(Eικόνες από την έπαυλη της οικογένειας στις Σπέτσες)
Συγκεκριμένα, προέβη σε αγορά 88.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας συνολικής αξίας 633.584,14 ευρώ.


Είχε προηγηθεί μία ημέρα πριν αγορά 110 χιλιάδων μετοχών της Folli Folie Group, έναντι 870 χιλιάδων ευρώ από τον κ. Κουτσολιούτσο-μεταδίδει το Capital.gr
Οι κινήσεις στήριξης από το βασικό μέτοχο έρχονται στον απόηχο των πιέσεων που δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται η μετοχή ως αποτέλεσμα των ισχυρισμών του fund QCM για την αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων και το εύρος του εμπορικού δικτύου της εταιρείας, ισχυρισμούς τους οποίους απέρριψε από την πρώτη στιγμή η FF Group.





Είχε γίνει προηγουμένως επίσης αύξηση του ποσοστού της Fosun στη Folli Follie στο 15,007% (από 13,84% μέχρι πρότινος), έπειτα από αγορές τίτλων που έγιναν επίσης μέσω του Χ.Α.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας αποκτήθηκαν στις 11 Μαΐου 5.000 μετοχές με μέση τιμή κτήσης 8,47 ευρώ.
Tην ίδια στιγμή κρύος ιδρώτας λούζει τους ιδιοκτήτες και άλλων εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο (του οποίου η αξιοπιστία και η υπόληψη δεν περισσεύουν) καθώς διαπιστώνουν ότι εντείνεται η “επίθεση” των funds στη μετοχή της Folli Follie, με το “νεοεισερχόμενο” στην ελληνική αγορά Oasis Investments II Master Fund LTD να αυξάνει μέσα σε δύο 24ωρα τις αρνητικές καθαρές του θέσεις στην ελληνική εισηγμένη, τις οποίες είχε ανοίξει πριν μία περίπου εβδομάδα. Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι το fund διατηρεί πλέον ιδιαίτερα υψηλές short θέσεις στην FF, γεγονός που δείχνει ότι οι δύσκολες μέρες της στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, θα έχουν και συνέχεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το fund που έχει έδρα τα νησιά Κέιμαν, προχώρησε σε αύξηση των επιθετικών του κινήσεων στις 11 Μαΐου και στο 0,90% επί των μετοχών της εισηγμένης, τν στιγμή που δύο ήμερες νωρίτερα (8 Μαΐου) οι θέσεις του έφταναν το 0,75%.





Με τα μέχρι στιγμής γνωστοποιημένα στοιχεία, είτε από την Ε.Κ είτε από δηλώσεις των ίδιων των εκπροσώπων των funds, τρεις είναι πλέον οι διεθνείς “παίκτες” που σορτάρουν τη μετοχή της εισηγμένης – το QCM, το Ocean wood Capital Management και το Oasis Investments II Master Fund LTD, και σε συνδυασμό υποβάθμισή της από την MSCI, τα σήματα που στέλνονται τόσο στην ίδια την εισηγμένη όσο και στο σύνολο της αγοράς στην οποία η επενδυτική εμπιστοσύνη είχε τραυματιστεί από τις αρχές του μήνα, προοιωνίζουν μία δύσκολη πορεία τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.


Το γεγονός ότι η ορατότητα που αναμένεται να δοθεί σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις της FF από τους ελέγχους που θα κάνει η ανεξάρτητη διεθνής ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young θα πάρει ακόμη χρόνο, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αισιοδοξία και η σταθερότητα που υπήρχε πριν ένα μήνα θα αργήσει να επιστρέψει.








Η οικογένεια σε παλιές ευτυχισμένες στιγμές.   
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template