ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ ΒΥΘΟΥΛΚΑ Η Netta δεν ήξερε πού βρίσκεται η Κύπρος στο χάρτη και με ρώτησε!

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Πήγε στη Λισαβόνα και από αουτσάιντερ έγινε το απόλυτο φαβορί. Η ίδια περιγράφει στο People τις μέρες που έζησε στην Πορτογαλία, μιλά για τη σχέση
της με τη Γιάννα Τερζή και την ιδιωτική συνομιλία τους μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας, παίρνει θέση για την επίμαχη φωτογραφία με τον Αλβανό εκπρόσωπο στο θεσμό, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει τη στιγμή που ένιωσε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της.

Συνέντευξη στον Μαρίνο Βυθούλκα



Τρίτη απόγευμα. Στο στρατηγείο της Panik Records, στη Γλυφάδα, παρατηρώ να κυκλοφορούν στους διαδρόμους χαμογελαστοί άνθρωποι, οι οποίοι χαίρονται για την επιτυχία της Ελένης στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision. Κάθομαι στους αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες και πίσω από το τζάμι του σαλονιού διακρίνω μια εντυπωσιακή σιλουέτα να μπαίνει στο κτίριο. Ακόμα και με κοντό σορτσάκι, απλό μπλουζάκι και αθλητικά, η Φουρέιρα είναι φωτιά. Τα μάτια της ακόμα βγάζουν φλόγες, σαν αυτές που είδαμε πίσω της στη σκηνή όταν ερμήνευε το «Fuego», κάνοντας το στάδιο Altice Arena της Λισαβόναςνα πάλλεται στο ρυθμό της το περασμένο Σάββατο, στον τελικό του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού.
Δεκατρείς ημέρες παρέμεινε στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Μέρες καθοριστικές για την καριέρα της, με πολύτιμες εμπειρίες για τη μουσική της φαρέτρα. «Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε με την ομάδα μου στο αεροπλάνο με προορισμό τη Λισαβόνα η διάθεσή μου ήταν πολύ καλή. Ο αρχικός μου στόχος ήταν να μπούμε στη δεκάδα. Αυτό που θέλαμε να δείξουμε ήταν η δυναμική μου ως performer στη σκηνή και μαζί με τους συνεργάτες μου καταστρώσαμε ένα σχέδιο ώστε να βάλουμε φωτιά πάνω στο stage και να εντυπωσιάσουμε το κοινό της Eurovision. Αρχικά, στα στοιχήματα, μας είχαν στην 20ή θέση. Όσο περνούσαν, όμως, οι ημέρες, ανεβαίναμε συνέχεια. Ποτέ δεν με άγχωσαν τα στοιχήματα. Είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, στη χορογράφο μου και στις χορεύτριες και, φυσικά, στο τραγούδι. Το μόνο μου άγχος ήταν πριν ανέβω στη σκηνή για την πρώτη πρόβα. Μόλις, όμως, ανέβηκα, μου έφυγε ως διά μαγείας και είπα μέσα μου “Το ’χω”» διηγείται στο People.


«Στήριξα τη Γιάννα από την πρώτη στιγμή»
Η πρώτη πρόβα της κυπριακής αποστολής έγινε στις 29 Απριλίου, με την Ελένη να πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά. «Ήμασταν μια δεμένη ομάδα. Περάσαμε μαγικά. Πήγαμε απλά να ζήσουμε μια ωραία εμπειρία και δεν μπήκαμε καθόλου στο τριπάκι να δημιουργήσουμε ίντριγκες» τονίζει.

 Αρκετές αποστολές αντιμετώπισαν προβλήματα πάνω στη σκηνή, είτε ηχητικά είτε τεχνικά, και αναρωτιέμαι αν και στην κυπριακή αποστολή παρουσιάστηκαν θέματα που ο κόσμος δεν έμαθε. «Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, όχι μόνο η Κυπριακή, αλλά οι περισσότερες αποστολές. Τα πράγματα εκεί ήταν πολύ καλά οργανωμένα, αλλά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση πάντα προκύπτουν ζητήματα. Στην αρχή δεν άναβαν τα φώτα στο τούνελ την ώρα που έκανα το catwalk. Δεν γκρίνιαξα καθόλου, καθώς ήμουν προετοιμασμένη πως θα γίνουν λάθη. Τη βραδιά του ημιτελικού έγιναν όλα όπως τα θέλαμε».
Μια και μιλάμε για τη συγκεκριμένη βραδιά, τη ρωτάω ευθέως για τις σχέσεις της με τη Γιάννα Τερζή, διότι όλο αυτό το διάστημα έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά: από το ότι δεν τα πήγαιναν καλά μέχρι πως δεν ακολουθεί η μία την άλλη στο Instagram. «Μου φαίνεται αστείο όλο αυτό. Στήριξα τη Γιάννα από την πρώτη στιγμή. Όταν διαβάζαμε τα δημοσιεύματα που μας ήθελαν να μην έχουμε καλές σχέσεις, γελούσαμε και εγώ κι εκείνη. Απλά μέναμε σε διαφορετικά ξενοδοχεία, σαράντα λεπτά απόσταση. Εκείνη τη βραδιά, οι χώρες που αποκλείστηκαν έφυγαν κατευθείαν. Οι υπόλοιπες ανέβηκαν πάνω στη σκηνή και μετά έγιναν συνεντεύξεις Τύπου, με αποτέλεσμα να φτάσω στο δωμάτιό μου στις 03.00 το πρωί. Σκέψου πως σε λίγες ώρες είχα πάλι πρόβα! Εκείνη την ημέρα δεν είδα καθόλου τη Γιάννα, αλλά μιλήσαμε την επομένη. Σαφώς και ήταν στενοχωρημένη και την εμψύχωσα λέγοντάς της πως όλα είναι μέσα στη ζωή. Ο κόσμος αγάπησε τη Γιάννα και τη στήριξε. Δεν σημαίνει και τίποτα αν δεν πας στον τελικό ενός διαγωνισμού. Το τραγούδι της Γιάννας το λατρεύει όλος ο κόσμος».


«Με τρόμαξε η κακία και ο πόλεμος ορισμένων απέναντί μου»
Η καθημερινότητά της ήταν γεμάτη πρόβες, δοκιμές και συνεντεύξεις. «Επειδή εκτός από το τραγούδι, χόρευα κιόλας, δεν έπρεπε να φάω τίποτα πέντε ώρες πριν από την πρόβα. Οπότε μέσα σε δέκα μέρες έχασα τρία κιλά και το κυρίως γεύμα μου ήταν το πρωινό και οι υπέροχες ομελέτες του ξενοδοχείου. Οι χρόνοι μας ήταν πιεσμένοι, αλλά και οι αντοχές περιορισμένες. Μια μέρα πριν από τον τελικό πήγα να λιποθυμήσω από την κούραση. Ήμουν στο στάδιο από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ. Πριν βγω να τραγουδήσω για τους κριτές, σχεδόν δεν μπορούσα να μιλήσω. Όμως είπα “πάμε, μπορείς” και εκεί συνειδητοποίησα πόση δύναμη μπορούμε να αντλήσουμε για κάτι που αγαπάμε. Επιπλέον, λόγω της υπερέντασης, τα βράδια δεν κοιμόμουν εύκολα. Η όλη διαδικασία ήταν δύσκολη και ψυχοφθόρα».
Σε αυτό το σημείο της δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη φωτογραφία που έβγαλε με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας, Eugent Bushpepa, όπου με τα χέρια τους σχημάτισαν το δικέφαλο αετό, το σύμβολο της αλβανικής σημαίας, καθώς και τις αντιδράσεις που πυροδότησε η συγκεκριμένη φωτογραφία που ανέβασε ο Eugent στο Instagram. «Στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν αντιδράσεις. Με σόκαρε όλο αυτό, διότι δεν μπορούσα να διανοηθώ πως ορισμένα ελληνικά media θα το προβάλλουν με άλλη ερμηνεία, η οποία δεν ισχύει, μόνο και μόνο για να πουλήσουν. Με απογοήτευσε η συμπεριφορά τους. Λυπήθηκα και λυπάμαι πολύ για ορισμένους στην τηλεόραση. Ειδικά όταν αναφέρονται σε έναν άνθρωπο, όπως εγώ, που έχω υποστεί στο παρελθόν bullying για την καταγωγή μου. Κατάγομαι και από την Ελλάδα και για ακόμα μια φορά με τρόμαξε η κακία και ο πόλεμος ορισμένων απέναντί μου. Δεν έκανα κάτι εθνικιστικό. Αισθάνθηκα πως μου έγινε μια ρατσιστική επίθεση, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.


Το μόνο που έκανα ήταν το σύμβολο της σημαίας της χώρας όπου γεννήθηκα με τον Αλβανό εκπρόσωπο. Κατά την παραμονή μου στη Λισαβόνα σήκωσα εκατοντάδες σημαίες από άλλες χώρες. Αλλά στάθηκαν εκεί και δεν νοιάστηκαν για τίποτα, προκειμένου να βγάλουν το θέμα τους. Η πλειοψηφία της Ελλάδας αποτελείται από ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Πήρα πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης και, παρά τις προσπάθειες ορισμένων, δεν θα καταφέρουν να με κάνουν να μισήσω την Ελλάδα. Απεναντίας, την Ελλάδα τη λατρεύω. Εν έτει 2018 είναι άσχημο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μένα, που κάποτε αναγκάστηκα να κρύψω την καταγωγή μου εξαιτίας αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι σήμερα προσπάθησαν να με διαβάλλουν. Δεν θα τους περάσει» ξεκαθαρίζει.
Η Αλβανία στήριξε πολύ την Ελένη. Ακόμα και στον ημιτελικό οι περισσότερες σημαίες που κυμάτιζαν, όση ώρα έκανε το performance της στη σκηνή, ήταν αλβανικές. «Εννοείται. Ξέρουν τι έχω περάσει στη ζωή μου και χάρηκαν, διότι επιτέλους νιώθω ελεύθερη και μπορώ να είμαι ειλικρινής. Μόλις έφτασα στο αεροδρόμιο, μια δημοσιογράφος με ρώτησε “Στενοχωρήθηκες που η Αλβανία δεν σου έδωσε το 12άρι;”.

 Ακόμα κι εκεί ήθελαν να δημιουργήσουν μια ίντριγκα από το πουθενά. Στον τελικό η Αλβανία μού έδωσε το 10άρι και την υπερευχαριστώ και το 12άρι το έδωσε στην Ιταλία που την εκπροσωπούσε ο Ermal Meta, ο οποίος κατάγεται κι αυτός από το Φιέρ της Αλβανίας. Την επόμενη μέρα τα sites έγραφαν “Η Αλβανία δεν στήριξε την Ελένη”. Η δημοσιογράφος, όμως, θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει πως η ελληνική επιτροπή μού έδωσε στον ημιτελικό 7 και η αλβανική 12. Αυτό ήταν κάτι που με στενοχώρησε πολύ» λέει με ειλικρίνεια.


«Περίμενα πως ο κόσμος θα με φτάσει στην κορυφή»
Τη βραδιά του τελικού ήταν αποφασισμένη να σαρώσει τη σκηνή. Κάτι που έκανε με απόλυτη επιτυχία, καθώς κατέκτησε με άνεση τη δεύτερη θέση στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision. «Ο κόσμος ούρλιαζε από κάτω και λίγο πριν βγω είπα από μέσα μου πως κανείς δεν θα μου πάρει αυτό που με κόπο έχω κατακτήσει. Θεωρώ πως στον τελικό ήμουν καλύτερη από τον ημιτελικό. Επίσης, περίμενα πως στις ψήφους των επιτροπών θα ερχόμασταν πέμπτοι, όπως περίμενα πως ο κόσμος θα με φτάσει στην κορυφή». 

Ωστόσο έφτασε πολύ κοντά στην πηγή και δεν ήπιε νερό, υπό την έννοια πως δεν κατέκτησε την πρωτιά, αλλά τη δεύτερη θέση. Αυτό ήταν κάτι που μέσα της την πείραξε; «Δεν σκεφτόμουν τίποτα εκείνη τη στιγμή. Ήξερα πως θα είμαι στην τριάδα και είμαι ευτυχισμένη γι’ αυτό που κατάφερα. Εκπροσωπώντας την Κύπρο, κατέκτησα κάτι πάρα πολύ δύσκολο, που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Για τον κόσμο βγήκαμε πρώτοι. Με τη δεύτερη θέση χάρηκα, σαν να ήταν πρώτη. Έκλαιγα, γιατί ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα».
Έλληνες αλλά και ξένοι ανταποκριτές που βρέθηκαν στη Λισαβόνα σχολίασαν ποικιλοτρόπως τη συμπεριφορά της νικήτριας Netta Barzilai από το Ισραήλ. Οι περισσότεροι έκαναν λόγο για μια κοπέλα που είχε ύφος σταρ από το πρώτο λεπτό, φορούσε κουκούλα για να αποφύγει δηλώσεις και δεν ήταν ιδιαίτερα φιλική απέναντι στους δημοσιογράφους. «Η Netta ήταν επί τρεις μήνες πρώτη στα στοιχήματα. Μάλιστα, όταν γνωριστήκαμε, δεν ήξερε πού βρίσκεται η Κύπρος στο χάρτη και με ρώτησε. Της ήρθαν τα πάνω κάτω, διότι ξαφνικά βρέθηκε απέναντί της ένας ισχυρός αντίπαλος, η Κύπρος. Μιλήσαμε πολλές φορές. Όταν έπεσε στα στοιχήματα, της έλεγα να μη στενοχωριέται, όπως έλεγα σε όλους τους συμμετέχοντες. Η Netta ήθελε να κερδίσει και της άξιζε».

«Αν δεν με θέλουν στην ΕΡΤ, είναι δικαίωμά τους»
Η Ελένη είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, επιθυμία που όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους ιθύνοντες της ΕΡΤ. Αυτό είναι κάτι που τη στενοχωρεί; «Με στενοχωρούσε. Αν δεν με θέλουν στην ΕΡΤ, είναι δικαίωμά τους. Δεν θα βγω ποτέ να κρίνω τις επιλογές τους» ξεκαθαρίζει. Δεδομένου πως έφερε τη δεύτερη θέση στην Κύπρο, αν της γινόταν πρόταση να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε έναν από τους επόμενους διαγωνισμούς της Eurovision, θα δεχόταν; «Θα ήταν μεγάλη μου τιμή κάποια στιγμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Τώρα βέβαια που μιλάμε είναι πολύ νωρίς, διότι μόλις τελείωσε η Eurovision. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι πως δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευκαιρία που μου έδωσε η Κύπρος. Για μένα είναι τρίτη πατρίδα μου».

«Ο άνθρωπός μου ήρθε για να με στηρίξει»

Και η Ισπανία φαίνεται να τη λατρεύει, μιας και της έδωσε το 12άρι στον τελικό. Μάλιστα, δίπλα της βρέθηκε και ο σύντροφός της, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Alberto Botía, ο οποίος τη στήριζε διακριτικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Ο άνθρωπός μου ήρθε εκεί για να με στηρίξει και το έκανε για μένα και όχι για τα media. Ένιωσα πολύ όμορφα που ήρθε, απλά θέλω να κρατήσω μακριά από όλο αυτό την προσωπική μου ζωή. Ο Alberto είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να εκτίθεται στα ΜΜΕ και σαφώς δεν ήρθε στη Λισαβόνα για να βγάλουμε φωτογραφίες. Με το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαρούμενος, όπως και όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά μου. Ύστερα από τον τελικό μίλησα με την οικογένειά μου. Με πήραν τηλέφωνο και έκλαιγαν. Μου έλεγαν συνέχεια “Για μας είσαι η νικήτρια”. Αυτό ήταν για μένα το μεγαλύτερο δώρο» καταλήγει.
H Eurovision τελείωσε και αναρωτιέμαι ποια θα είναι τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα. «Δεν θα εμφανιστώ σε κάποιο νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, αλλά θα κάνω πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο μου single με τίτλο “Καραμέλα” από την Panik, ένα δροσερό καλοκαιρινό και χορευτικό τραγούδι». Φέτος, δεν προβλέπεται να κάνει διακοπές, αλλά θα είναι διαρκώς με μια βαλίτσα στο χέρι. «Δεν με νοιάζει καθόλου, γιατί απέδειξα στον εαυτό μου πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο σε αυτή τη ζωή. Με δουλειά, σεβασμό και αγάπη όλα μπορείς να τα πετύχεις. Ήταν όνειρο ζωής αυτό που βιώνω». 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template