Η PayPal κάνει «μπάσιμο» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με deal-μαμούθ

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Του Γιάννη Τσιρογιάννη

Κίνηση-ματ πραγματοποιεί η PayPal στη ανερχόμενη αγορά του FinTech, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το εύρος

δυνατοτήτων πληρωμών που παρέχει η διαδικτυακή πλατφόρμα της.

Η εταιρεία-κολοσσός στο χώρο των ψηφιακών συναλλαγών ανακοίνωσε εξαφορά της σουηδικής τεχνολογικής start-up iZettle έναντι 2,2 δισ. δολάρια!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της PayPal, ένα deal που έρχεται καθώς η νεοσύστατη εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στο χρηματιστήριο της Σουηδίας.

η PayPal δήλωσε πως η συμφωνία θα ενισχύσει την πλατφόρμα της για τη διαχείριση συναλλαγών και πληρωμών για τις μικρές επιχειρήσεις, ιδίως στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

«Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την πλατφόρμα μας πάνω σε αυτόν τον παράγοντα για να τους βοηθήσουμε να ανταγωνιστούν και να καταστούν κερδοφόροι στο διαδίκτυο. Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, οι καταναλωτές θέλουν να μπορούν να αγοράζουν όσο ποτέ άλλοτε και οπουδήποτε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Dan Schulman.

Ο Schulman περιέγραψε τη συγχώνευση των iZettle και PayPal ως “στρατηγική προσαρμογή” που συνδυάζει κοινές αξίες και πολιτισμό με συμπληρωματικές προσφορές προϊόντων σε μία πληθώρα γεωγραφικών περιοχών.

Η πλατφόρμα iZettle η οποία εξειδικεύεται στη διαχείριση συναλλαγών λιανικής πώλησης, χρησιμοποιείται από σχεδόν μισό εκατομμύριο έμπορους, σύμφωνα με την PayPal.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει συγκριθεί πάμπολλες φορές με τις συναλλαγές που διεξάγει η Square, η οποία ιδρύθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Jack Dorsey, που διευκόλυνε την πραγματοποίηση πληρωμών με πιστωτικές κάρτες, μέσω smartphones ή tablet.

Η εξαγορά της iZettle θα επεκτείνει την εμβέλεια του PayPal σε δυναμικές αγορές όπως στη Βραζιλία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Μεξικό, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Σουηδία.


Ο διευθύνων σύμβουλος της iZettle, ο Jacob de Geer δήλωσε: «Συνδυάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία και την εμπειρία μας με έναν παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς, όπως το PayPal, θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στις μικρές επιχειρήσεις για να τους βοηθήσουμε να πετύχουν σε ένα κόσμο που κυριαρχείται από γίγαντες».

Η iZettle με έδρα τη Στοκχόλμη της Σουηδίας που ιδρύθηκε το 2010 αναμένεται να χειριστεί φέτος περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές, λαμβάνοντας συνολικά έσοδα περίπου 165 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα από αυτή διαδικασία. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει την επίτευξη κερδοφορίας έως το έτος 2020.


Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της PayPal πραγματοποιεί ράλι 3,5%. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template