Sunday Times: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2018

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Εκδόθηκε την περασμένη Κυριακή, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με το επιχειρηματικό κοινό, η λίστα με τους 1000 πλουσιότερους ανθρώπους ή οικογένειες στο
Ηνωμένο Βασίλειο από την βρετανική εφημερίδα The Sunday Times. Το ενδιαφέρον είναι ότι στη λίστα φιγουράρουν και αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες που το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο βρήκε διαφυγή στη Μεγάλη Βρετανία.

Άλκης Δαυίδ
Πρώτος στη λίστα έρχεται ο κυπριακής καταγωγής Άλκης Δαυίδ και η οικογένεια Λεβέντη. Βρίσκονται στη θέση 62 της συνολικής Rich List με συνολική περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών. Στον κ. Δαυίδ ανήκει μεταξύ άλλων και η υπηρεσία live-streaming FilmOn ενώ η οικογένεια Λεβέντη, μέλος της οποίας είναι ο κ. Δαυίδ, εκτιμάται ότι κατέχει ένα μερίδιο αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων στην Coca-Cola HBC.


Τέλης Μυστακίδης

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας στην Βρετανία θεωρείται ο 56χρονος Τέλης Μυστακίδης, επικεφαλής του τμήματος χαλκού του ελβετικού μεταλλευτικού κολοσσού Glencore, που σύμφωνα με τη λίστα του 2018 κατέχει περιουσία 1,9 δισεκατομμυρίων λιρών. Ο κ. Μυστακίδης βρίσκεται στην 72 θέση.

PZ Cussons
Στην «ελληνική» λίστα ακολουθεί ο Άντονι Γκριν της οικογένειας Ζοχώνη, μιας οικογένειας με παράδοση στην παρασκευή σαπουνιών (εταιρεία PZ Cussons που παρασκευάζει τα Imperial Leather και Carex). Ο κ. Γκριν Βρίσκεται στη θέση 166 της Rich List με συνολική περιουσία 811 εκατομμυρίων λιρών.

Κρις Ρόκος

Στο νούμερο 174 βρίσκεται με περιουσία 775 εκατ. λιρών ο 47χρονος Κρις Ρόκος, συνιδρυτής του hedge fund Brevan Howard και της επενδυτικής εταιρείας Rokos Capital Management ενώ στο νούμερο 221 βρίσκονται οι Γιώργος και Κωνσταντίνος Λογοθέτης του Ομίλου Libra. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στη ναυτιλία, την αεροπλοΐα και τα ακίνητα και η περιουσία του εκτιμάται στα 650 εκατ. λίρες.

Άλεξ Γουλανδρής


Στο νούμερο 221 της λίστας φιγουράρει ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Μιχαήλ Λαιμός με 605 εκατ. λίρες υπολογιζόμενη περιουσία, ενώ στο 560 βρίσκεται ο Άλεξ Γουλανδρής και η οικογένειά του με περιουσία που αγγίζει τα 210 εκατ. λίρες.

Τρύφων Νάτσης

Φτάνοντας στην θέση με αριθμό 642 συναντάμε τον 58χρονο επενδυτή Τρύφωνα Νάτση, επίσης ιδρυτής του hedge fund Brevan Howard με 185 εκατ. λίρες.

Τζιμ Ράτκλιφ

Σημειώνεται ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία για το 2018 είναι ο αυτοδημιούργητος Τζιμ Ράτκλιφ από ένα προάστιο του Μάντσεστερ, γιος ξυλουργού, ο οποίος έχει ιδρύσει την εταιρεία χημικών Ineos, τη μεγαλύτερη πλέον βρετανική ιδιωτική εταιρεία. Η περιουσία του 65χρονου Βρετανού ανέρχεται στα 21,050 δισεκατομμύρια λίρες. Πέρυσι ο κ.Ράντκλιφ βρισκόταν στο νούμερο 18 της αντίστοιχης λίστας.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template