ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ-ΠΑΟ-Ολυμπιακός 73-58

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ο Παναθηναϊκός τίμησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο με… νίκη στον τρίτο τελικό, όντας σταθερά ανώτερος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, πήγε στο 2-1 και
χρειάζεται άλλη μια νίκη για να κατακτήσει το back to back πρωτάθλημα!- Με την πλάτη στον τοίχο οι άστοχοι Πειραιώτες
Αυτή τη φορά μίλησε ο νόμος της έδρας. Επειτα από δύο break, σε Game 1 και Game 2, στον τρίτο τελικό ο γηπεδούχος… χαμογέλασε, με τον Παναθηναϊκό σε πολύ βαρύ κλίμα λόγω του πένθους για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, να εξαργυρώνει την ανωτερότητά του με τη νίκη, που του δίνει το 2-1 και το δικαίωμα… match ball στη σειρά των τελικών!

Οι πρωταθλητές με πολλούς πρωταγωνιστές, με Σίνγκλετον, Καλάθη, Τζέιμς στην πρώτη γραμμή, έφτασε και στο +19 (63-44), ενώ παρά το μίνι μπλακ άουτ που μείωσε τη διαφορά στο ήμισυ (64-55), πανηγύρισε τη νίκη και χρειάζεται άλλη μία, την ώρα που ο Ολυμπιακός των Σπανούλη και Πρίντεζη θέλει μόνο νίκη για το 2-2 στον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ (14/6, 19:00)!


Πράσινη επιθετικότητα

Η τακτική των δύο αντιπάλων δεν διέφερε σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τα miss match, ξανά με το δίδυμο Λοτζέσκι-Ρίβερς και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα να ποντάρει στη γρήγορη κυκλοφορία, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα που έβρισκε μετά τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα.

Μετά το 8-9 από τον Σπανούλη (3:40’’) οι φιλοξενούμενοι κόλλησαν επιθετικά, με τους παίκτες του Πασκουάλ να βγαίνουν πολύ επιθετικά στα hedge out και να βρίσκουν πόντους στο τρανζίσιον από Ρίβερς, Καλάθη και Σίνγκλετον, τρέχοντας 10-0 (18-9, 7:40’’), ενώ ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ έπειτα από 5’+ ανομβρίας με δύο τρίποντα από Ουίλτζερ και Σπανούλη (19-15, 10’).


Ζημιά ο ΜακΛιν, μίλησε ο Νικ
Ο Ολυμπιακός βρήκε σταθερά στο πρόσωπο του ΜακΛιν στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου (7π. ως το 24-22), αλλά ελλείψει άλλου σκόρερ, αφού ο Σίνγκλετον έκανε εξαιρετική δουλειά στο “5”, ο Παναθηναϊκός απάντησε παρότι ο Καλάθης είχε περάσει στον πάγκο, με Λεκαβίτσιους και Αντετοκούνμπο, πριν έρθει ο Ρίβερς για το +8 (32-24, 16’).

Μάλιστα, παρά και τη σωρεία άστοχων βολών (4/11 στο πρώτο 20λεπτο), κάποιες απερίσκεπτες επιλογές του Τζέιμς και τις επτά ανανεωμένες επιθέσεις των φιλοξενούμενων, στην ανάπαυλα η διαφορά έγινε για πρώτη φορά διψήφια από το τρίποντο του Καλάθη (38-28, 20’), αφού οι Πειραιώτες είχαν μόλις 9/30 σουτ.

Το ξέσπασμα έδωσε αέρα νίκης
Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η απόσταση πήγε στους 12 από τον Ρίβερς (40-28), αλλά τα άστοχα ελεύθερα τρίποντα δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να τη διατηρήσει ή να την αυξήσει, με τον Πρίντεζη στο τρανζίσιον να δρα για το 44-37 (25’).

Η διαφορά αυξομειωνόταν ανάμεσα σε 7-9 πόντους, οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν ρυθμό κι έχαναν αμφότερες βολές κι ενώ ο Σφαιρόπουλος τράβηξε το… χαρτί Μπράουν για πρώτη φορά στον τελικό, η διαφορά επανήλθε στο “πράσινο” +12 (54-42, 30’) με τις βολές του Τζέιμς και την ασίστ του Αμερικανού για τον Θανάση!

Παράσταση νίκης στο +19, παρά το μίνι μπλακ άουτ

Η ψυχολογική διαφορά έδωσε το έναυσμα ώστε η διαφορά να ανοίξει χάρη στον Τζέιμς (59-44, 32’), με τον Όγκουστ να έχει πολύτιμη συνεισφορά ιδίως αμυντικά.

Ο Καλάθης ήρθε για να καταγράψει τη μεγαλύτερη διαφορά (63-44, 33’), ολοκληρώνοντας επιμέρους 14-2 σε ένα πεντάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να αντιδράσει με δικό του 6-0 αρχικά (63-50, 35’) και επιμέρους 1-11 (64-55, 36:40’’) με τον Παπανικολάου.

Εκεί απάντησε ο Τζέιμς από τη γωνία για τρεις (67-55, 37’), με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να φτάσουν πιο κοντά, με Τζέιμς και Ρίβερς να βάζουν σφραγίδα στη νίκη και το 2-1 που δίνει… παράσταση τίτλου!

Παίκτης-κλειδί
Η ομάδα του Πασκουάλ ευτύχησε να έχει αρκετούς πρωταγωνιστές, χωρίς να έχει έναν και μόνο έναν που θα τραβήξει όλο το κουπί επιθετικά. Ο Ρίβερς έδωσε λύσεις, ο Καλάθης ήταν πάντα εκεί, ενώ εξαιρετικός ειδικά αμυντικά ήταν ο κυρίαρχος Σίνγκλετον, ενώ Θανάσης, Τζέιμς και Όγκουστ έβαλαν επίσης λιθαράκι νίκης.

Που κρίθηκε
Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι σχεδόν από την αρχή του τελικού, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με +10 (38-28), ενώ πήρε πολύ καθοριστικό και ψυχολογικά προβάδισμα χάρη στο 14-2 που έτρεξε στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και την αρχή του τέταρτου (63-44, 33’). Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να επιστρέψει με δικό του 1-11, αλλά ως εκεί.

Δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58.
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Πουρσανίδης, Δεσλής
Πηγή:www.eurohoops.net


pao_osfp_mesa

pao_osfp_mesa4

pao_osfp_mesa3

pao_osfp_mesa2

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template