BAHAMAS Στον παράδεισο των $125.000.000 του Blue Island

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Κανένα ίσως άλλο μέρος του πλανήτη Γη δεν έχει πολυφωτογραφηθεί ή και πολυδιαφημιστεί όσο οι 

Μπαχάμες. Η κοντινή απόσταση
από τη Φλόριντα αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπήρξαν ποτέ πολιτικές αναταραχές, αποτέλεσαν, για τα 700 μεγάλα νησιά και τις περίπου 2.500 νησίδες και κέις (αμμώδη νησιά), τον luxurious μαγνήτη και καταφύγιο πολυτελών διακοπών και χαλάρωσης κροίσων, μεγιστάνων, τραπεζιτών, αστεριών του Χόλιγουντ και της μουσικής. Επιπλέον, το γεγονός ότι οι Μπαχάμες αποτελούν ανεξάρτητο μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας από το 1973 συνετέλεσε στη μεγάλη τους τουριστική ανάπτυξη αλλά και στην καθιέρωση τους ως ένας από τους πιο προσιτούς φορολογικούς παραδείσους.
Αυτό το τελευταίο μάλλον έπαιξε και τον σημαντικότερο ρόλο στο να αποκτήσουν παραδεισένια κομμάτια γης, σε αυτή τη μαγική περιοχή με τα τιρκουάζ νερά, τους φοίνικες και τα μάγκο, διάσημοι του κόσμου, όπως οι Αγά Χαν, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, Νίκολας Κέιτζ, Τζόνι Ντεπ, Φέιθ Χιλ αλλά και δεκάδες άλλοι, συνήθως μέσω offshore εταιρειών, τα ονόματα των οποίων δεν θα μάθουμε ποτέ…






Οι Μπαχάμες, οι οποίες έχουν την τύχη να συνδυάζουν γαλαζοπράσινα νερά, φυσικές ομορφιές απείρου κάλλους, οικονομικά στοιχεία και κουλτούρα Καραϊβικής και Ατλαντικού ωκεανού, είναι στην ουσία ένας νησιωτικός παράδεισος πολλαπλών επιλογών, καθώς σε κοντινή απόσταση από τις πολύβουες, τουριστικές, κατάλευκες αμμουδιές του μπορεί κανείς να ανακαλύψει νησιά στα οποία πολύ σπάνια πατάει ανθρώπινο πόδι, καταπράσινες νησίδες με κοράλλια και άγρια βλάστηση, τα οποία άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποτέλεσαν για χρόνια ορμητήριο και καταφύγιο ατρόμητων πειρατών (κυνηγήθηκαν άγρια από τους Βρετανούς από το 1718 και μετά).

Εκτός από την τεράστια τουριστική ανάπτυξη στο κυρίως σώμα των πολυδιαφημισμένων νησιών και γύρω από την πρωτεύουσα Νασάου, οι Μπαχάμες διαθέτουν χιλιάδες νησίδες και κέις, κάποιες από τις οποίες διατίθενται προς πώληση με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις. Μία από αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί το περίφημο σύμπλεγμα Exuma,στα νότια της νησιωτικής χώρας, μία μακρόστενη λωρίδα 365 νησιών και κέις, το μεγαλύτερο από τα οποία, η Great Exuma έχει μήκος 60 χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο σύμπλεγμα, που στην ουσία είναι μεγάλα κομμάτια κατάλευκης άμμου με οργιώδη τροπική βλάστηση, μήκους 209 χιλιομέτρων, αποτελεί την τελευταία δεκαετία ονειρεμένο καταφύγιο των πλουσίων της Γης, με πολυτελείς βίλες, luxurious resorts και 5άστερα κλειστά οικιστικά clubs. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι από το 2000 μέχρι το 2010 ο πληθυσμός στο Exuma διπλασιάστηκε, φτάνοντας στα 7.500 άτομα, το συντριπτικό ποσοστό των οποίων ασχολείται με την εξυπηρέτηση των τουριστικών αναγκών.



Στην περιοχή, σχεδόν στο νοτιότερο άκρο των Exuma, μικρά, παραδεισένια κομμάτια κέις πωλούνται έναντι εκατομμυρίων, όπως για παράδειγμα το περίφημο Blue Island (Μπλε νησί), το οποίο διατίθεται και από το μεσιτικό γραφείο της Sotheby’s International Realty, έναντι τιμής που -πάντως- δεν αναφέρεται… δημοσίως (το 2017 ήταν στα 125 εκατ. δολάρια).
Το Blue Island είναι ένας πραγματικός παράδεισος επί της Γης 2.832 στρεμμάτων και το μοναδικό από τα ιδιωτικά νησιά της Exuma που διαθέτει ασφαλτοστρωμένο διάδρομο μήκους 1.800 μέτρων για την προσγείωση μικρών jet. Το τελευταίο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για το νησί, καθώς οι μεταφορές αποτελούν το Νο1 παράγοντα τουριστικής ανάπτυξης για οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Το Μπλε νησί, ασφαλώς, προορίζεται κυρίως για οργανωμένη τουριστική εκμετάλλευση, κάτω από τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση της χώρας, εκτός αν ο κροίσος ή ο μεγιστάνας που θα τολμήσει να το αποκτήσει θέλει να χαίρεται μόνος ή με την οικογένεια του τα 5 σχεδόν χιλιόμετρα ονειρικής αμμώδους ακτογραμμής με γαλαζοπράσινα νερά, κοράλλια και ομορφιά που δεν περιγράφεται στο χαρτί. Στην ουσία πρόκειται για ένα νησί που διαθέτει μόλις ένα οργανωμένο κατάλυμα, 500 τετραγωνικών μέτρων, σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή και το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες μίας προσωρινής διαμονής, καθώς αν και αρκετά μεγάλο, ο κροίσος που θα αγοράσει το νησί θα ονειρεύεται και την κατασκευή μιας πιο πολυτελούς κύριας κατοικίας. Επιπλέον, το Blue Island διαθέτει οδικό δίκτυο 6,5 χιλιομέτρων, χωμάτινο μεν αλλά σε καλή κατάσταση, έξι διαφορετικές αμμώδεις παραλίες, 24 χιλιόμετρα χαραγμένων μονοπατιών μέσα από την τροπική βλάστηση του νησιού, ελικοδρόμιο, ασφαλές σημείο για τον ελλιμενισμό μικρών ή και λίγο μεγαλύτερων σκαφών και προσωπικό ασφαλείας, στην ουσία κρατικούς φύλακες που προσέχουν την περιοχή.



Σύμφωνα με το Sotheby’s, η κυβέρνηση στις Μπαχάμες προσφέρει σοβαρά κίνητρα και διευκολύνσεις σε όποιον θα θελήσει να επενδύσει τουριστικά στα Exuma, μία από τις οποίες περιλαμβάνει και τη μετακίνηση επιβατών απευθείας στο νησί χωρίς να χρειάζονται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις περιπτώσεις μετακινήσεων από χώρα σε χώρα (διαβατήρια, έγγραφα κλπ.).

KΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ




























Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template