Αγία Νάπα: «Ο γιος μου είναι στο χώμα,οι δολοφόνοι ελεύθεροι»

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Στις 14 Αυγούστου, ο 22χρονος Βρετανός George Low μαχαιρώθηκε στον λαιμό από...
δύο Τουρκοκύπριους,
οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι τέσσερις

φορές και τον φίλο του που βρισκόταν μαζί του.
Πριν το φονικό προκλήθηκε συμπλοκή ανάμεσα στα τέσσερα πρόσωπα, με αποτέλεσμα την ακαριαία δολοφονία του 22χρονου.

Οι δύο δολοφόνοι, ένας 22χρονος και ένας 42χρονος, συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές, αλλά μέχρι στιγμής δεν παραδόθηκαν στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι γονείς του 22χρονου, μιλώντας στη HAVADIS, μίλησαν σε έντονο ύφος για τους χειρισμούς της υπόθεσης τόσο από την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και από τα κατεχόμενα.

Οι δύο ύποπτοι ο Μεχμέτ Ακπινάρ και Σαλίχ Αχμέτ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνελήφθησαν πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία του 22χρονου από τις κατοχικές αρχές με το αδίκημα «της παράνομης εισόδου» στο ψευδοκράτος.

«Παρά το γεγονός ότι κάμερες έχουν αποθανατίσει το γεγονός και παρά το ότι έχει ζητηθεί μέσω των ΗΕ η «έκδοση» των υπόπτων στην Κυπριακή Δημοκρατία εντούτοις δεν υπάρχει καμία εξέλιξη» είπαν οι γονείς του 22χρονου.

Αναφέρεται ακόμα ότι μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων, αυτοί απελάθηκαν στην Τουρκία το 2016 και τον Οκτώβριο του 2017 επέστρεψαν και πάλι στα κατεχόμενα με πλαστές ταυτότητες.

Ο Ακπινάρ συνελήφθη και πάλι από τις κατοχικές αρχές αυτήν την φορά με την κατηγορία της εισόδου στο ψευδοκράτος με πλαστά έγγραφα και απελάθηκε και πάλι στην Τουρκία, μετά που εξέτισε την ποινή του.

Ανέφεραν ότι ενώ ο γιος τους βρίσκεται στο χώμα και ο φίλος του που μαχαιρώθηκε στην ίδια υπόθεση αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα για πολλούς μήνες, οι δολοφόνοι είναι ελεύθεροι και ζουν τη ζωή τους.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του γιου τους, αναφέρουν ότι υπέφεραν από πολλά προβλήματα υγείας, ενώ το μόνο που ζητάνε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη με την έκδοση των δολοφόνων του γιου τους.

Τόνισαν ότι «Εάν ο βορράς και ο νότος ήταν ενωμένοι, οι δολοφόνοι θα είχαν τιμωρηθεί».

Εξήγησαν ότι δεν είναι κοντά η απόδοση δικαιοσύνης γι' αυτό το στυγερό έγκλημα, παρά τις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και τις αστυνομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα έστειλαν πολλά email στα κατεχόμενα για το ζήτημά τους, αλλά δεν έχουν πληροφορίες ούτε εάν τα λαμβάνουν.

Η μητέρα του 22χρονου, μιλώντας με συγκίνηση για το παιδί της, αναφέρει ότι ήταν ένα παιδί με πάθος, δεν ήταν ρατσιστής και το μόνο λάθος του ήταν ότι τους έκανε παρατήρηση γιατί έκαναν την ανάγκη τους σε δημόσιο χώρο.

«Ο γιος μου βρίσκεται στο χώμα και δεν έχει κάνει τίποτα που να αξίζει τον θάνατο. Μετά τον θάνατό του είμαστε συντετριμμένοι. Μας λείπει ο George τόσο πολύ, οι ζωές μας έχουν αλλάξει για πάντα».
Πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template