Υπερπολυτελή «αγριεμένα» coupe στην 8-Series της BMW

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και λίγο πριν την έναρξη του ιστορικού 24ωρου αγώνα Le Mans ήρθε η στιγμή για την πολυαναμενόμενη αποκάλυψη
της 8-Series Coupe. Αν και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, ωστόσο τίποτα δεν ήταν τόσο όμορφο και εντυπωσιακό όσο το πραγματικό μοντέλο παραγωγής.
Η BMW μάλιστα υποστηρίζει πως σκοπός του μοντέλου είναι να προσφέρει οδηγική απόλαυση και αυτό είναι σίγουρα θετικό. Το πλαίσιο, ο κινητήρας, η ανάρτηση, έχουν εξελιχθεί με σκοπό την ανώτερη ευελιξία, την ακρίβεια αλλά και την ένταση που ένα κορυφαίο μοντέλο πρέπει να διαθέτει. Εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πως ταυτόχρονα θα είναι ένα υπερπολυτελές coupe. Ίσως γι’αυτό το λόγο και η BMW αποφάσισε να παρουσιάσει το μοντέλο στο Le Mans, υπογραμμίζοντας τη σπορ υπόσταση.

Η εξωτερική σχεδίαση της νέα σειράς 8 είναι επιθετική και δυναμική ταυτόχρονα, συνδυάζοντας αγριεμένες επιφάνειες σε ένα πακέτο που μοιάζει και αισθάνεται 100% BMW. Εμείς θεωρούμε πως είναι από τα πιο πετυχημένα σχέδια της BMW, πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπέρα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Οι διαστάσεις του μοντέλου είναι πληθωρικές με μήκος 4.843mm, πλάτος 1.920 mm, ύψος 1.341mm και μεταξόνιο 2.822mm.

Στο εσωτερικό συναντάμε τη νέα φιλοσοφία απεικόνισης “Operating System 7.0 display and control concept”, που συνεπάγεται νέο πίνακα οργάνων και οθόνη πολυμέσων. Η τελευταία είναι 10,25in και λειτουργεί με φωνητικές εντολές, χειρονομίες αλλά και μέσω του iDrive. Ο πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 12,3in, προσφέροντας πολλές διαφορετικές πληροφορίες. Στον εξτρά εξοπλισμό ανήκει και λεβιές από γυαλί!





Στο λανσάρισμα, θα είναι διαθέσιμο με δυο κινητήρες. Η 840d xDrive θα έχει έναν τρίλιτρο TwinPower Turbo πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 320 άλογα και ροπή 680 Nm ήδη στις 1750 rpm. Σύμφωνα με την BMW θα κάνει 0-100 Km/h σε μόλις 4,9sec. και θα αποτελεί την πιο προσιτή έκδοση. Δεύτερη επιλογή η Μ850i xDrive, που κινείται από έναν νέο V8 με κυβισμό 4,4 lt., δυο turbo και απόδοση 530 Ps και 750 Nm ροπής στις 1800 rpm. Η νέα M850i xDrive είναι ικανή για 0-100 Km/h σε μόλις 3,7 sec.Αμφότερα τα μοντέλα έχουν αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic, με νέο λογισμικό και βελτιωμένα συστήματα υδραυλικού ελέγχου με σκοπό τη μεγαλύτερη ομαλότητα, την οικονομία αλλά και τις περισσότερο σπορτιφ αλλάγες.





Στο στάνταρ εξοπλισμό και των δυο εκδόσεων ανήκουν η προσαρμοζόμενη ανάρτηση, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργό σύστημα διεύθυνσης. Στην έκδοση Μ850i xDrive, βρίσκουμε στον extra εξοπλισμό ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους. Πολλά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας είναι στο στάνταρ εξοπλισμό και είναι βέβαιο πως θα ανήκουν στα πιο εξελιγμένα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η BMW πιστεύει πως βρίσκεται ανάμεσα στην S-Class και την Porsche 911 με τη νέα 8-Series. Θέλει να συνδυάσει τον δυναμισμό και τον αθλητικό χαρακτήρα μιας 911 με την πολυτέλεια και την αρχοντιά της S-Class. Μένει να δούμε αν τα έχει καταφέρει!





ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ











































ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template