Dromeus Capital: Σχεδιάζει επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ σε ακίνητα

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Η Dromeus Capital σχεδιάζει να επενδύσει 200 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων μέσω της ίδρυσης ενός νέου fund, δήλωσαν στο
πρακτορείο Reuters στελέχη της εταιρείας.

Το νέο επενδυτικό όχημα, το δεύτερο της Dromeus Capital στην ελληνική αγορά, θα επιδιώξει να αποκτήσει ακίνητα γραφείων σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας που προσφέρουν σήμερα καλές επενδυτικές ευκαιρίες στους αγοραστές. «Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και η σχέση ρίσκου- απόδοσης είναι ιδιαιτέρως ασύμμετρη στον τομέα των ακινήτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dromeus, Αχιλλέας Ρισβάς. «Οι τιμές των χώρων γραφείων έχουν υποχωρήσει κατά 40% περίπου από την αιχμή τους πριν την κρίση χρέους της χώρας, ενώ υπάρχουν επίσης ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αναγκάζονται λόγω οικονομικών δυσκολιών να "ξεφορτωθούν" περιουσιακά στοιχεία, πράγμα που οδηγεί σε καλή αξία για τους επενδυτές», πρόσθεσε επίσης.

Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, η παρατεταμένη πτώση στην ελληνική αγορά εμπορικών ακινήτων επιβραδύνθηκε έντονα το πρώτο τρίμηνο του 2018, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι οι τιμές έχουν αρχίσει να αντιδρούν στην ανάκαμψη της οικονομίας, επισημαίνει το Reuters. «Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους μια σειρά ακινήτων και αναγκάζονται να πουλάνε τη λάθος στιγμή, για τους λάθος λόγους και σε καλά τιμήματα για τους αγοραστές», δήλωσε ο Αχ. Ρισβάς.

Σύμφωνα με την Dromeus, η απόδοση των ελληνικών χώρων γραφείων έχει αυξηθεί περίπου στο 8,5% και πλέον είναι σημαντικά υψηλότερη από άλλες περιφερειακές ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Σόφια και το Βουκουρέστι
. Το νέο fund σχεδιάζει να αγοράσει 30 με 40 ακίνητα σε τιμήματα που θα κυμαίνονται μεταξύ 2 και 10 εκατ. ευρώ. Η Dromeus διακρίνει έλλειμμα ελεύθερων χώρων γραφείων, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά για τα ενοίκια και τα επενδεδυμένα κεφάλαια σε περίπτωση συνέχισης της πτώσης στην αγορά. «Δεν είμαστε ξένοι στην ελληνική αγορά. Η ομάδα μας και το εκτεταμένο τοπικό δίκτυο τραπεζών και πρακτόρων στον τομέα των ακινήτων μας δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα», κατέληξε ο κ. Ρισβάς.  


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template