Πωλείται ο παράδεισος του «Mr Sotris» στη Μύκονο

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Η βίλα του εμπνευστή και ιδιοκτήτη των καταστημάτων «Sotris» Θάνου Σωτηρόπουλου στη Μύκονο, η οποία -κατά κοινή ομολογία- είναι μία από τις ωραιότερες
του νησιού, είναι πλέον προς πώληση. Βασιζόμενη στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τη μινιμαλιστική αισθητική και με θέα το απέραντο αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο και τη Δήλο, η οικία βρίσκεται στην περιοχή της Αλεόμανδρας, λίγα μόλις λεπτά από τον πολυσύχναστο Ορνό. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά καιρούς οι χώροι του έχουν φιλοξενηθεί σε μερικά από τα σημαντικότερα περιοδικά αρχιτεκτονικής και design. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο 550 τετραγωνικών μέτρων που απλώνεται σε έκταση 4 στρεμμάτων. Στο εξωτερικό του κυριαρχούν οι πετρόχτιστοι χώροι, ενώ στο εσωτερικό επικρατεί το απόλυτο λευκό.
 Ολα αυτά πλέον συμπεριλαμβάνονται στην τιμή πώλησης, που αυτή τη στιγμή αγγίζει το ποσό των 3.900.000 ευρώ.

Το ισόγειο φιλοξενεί τα σαλόνια και την τραπεζαρία ενώ οι πέντε κρεβατοκάμαρες που διαθέτει μοιράζονται μεταξύ αυτού και του πάνω ορόφου. Το σπίτι έχει έξι μπάνια, μια υπέροχη πισίνα με εξωτερική τραπεζαρία, χώρο μπάρμπεκιου και ξενώνα φιλοξενίας με όλες τις ανέσεις

Οι εγχώριοι celebrities που έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί το σπίτι κάνουν λόγο για μια νησιωτική κατοικία που αποπνέει έντονα κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα, χωρίς, ωστόσο, να φείδεται πολυτέλειας και ανέσεων. Οι περιγραφές το επιβεβαιώνουν. Το ισόγειο φιλοξενεί τα σαλόνια και την τραπεζαρία ενώ οι πέντε κρεβατοκάμαρες που διαθέτει μοιράζονται μεταξύ του ground floor και του πάνω ορόφου. Το σπίτι έχει έξι μπάνια, μια υπέροχη πισίνα με εξωτερική τραπεζαρία, χώρο μπάρμπεκιου και ξενώνα φιλοξενίας με όλες τις ανέσεις. Τα τετραγωνικά του σπιτιού επιτρέπουν σε κάθε ένοικο να διατηρεί την ανεξαρτησία του και προσφέρουν την πολυτέλεια για την οποία τόσο φημίζεται η Μύκονος και τόσο λατρεύουν να απολαμβάνουν οι VIP επισκέπτες της.


Τα καταστήματα «Sotris», αν και δεν υπήρξαν ποτέ φθηνά, κατάφεραν να γίνουν συνώνυμο ενός «επαναστατημένου» ενδυματολογικού κώδικα


Σε αυτό το σπίτι η οικογένεια Σωτηρόπουλου -ο κραταιός επιχειρηματίας της ένδυσης και η σύζυγός του Φρόσω-
πέρασαν μερικά από τα πιο ευτυχισμένα καλοκαίρια της ζωής τους συντροφιά με φίλους που συνήθιζαν να φιλοξενούν στους άνετους χώρους του.

Μια περιπέτεια, όμως, με την υγεία του που βίωσε εκεί ο Θάνος Σωτηρόπουλος πριν από κάποια χρόνια στάθηκε η αιτία ώστε περισσότερο να διαθέτει τη συγκεκριμένη βίλα για φιλοξενία παρά να την απολαμβάνει ο ίδιος.
Ακολουθώντας τη ρήση που συχνά κυκλοφορεί στους επιχειρηματικούς κύκλους «σπίτι που δεν το χαίρεσαι ή δεν σου αποφέρει χρήματα, το πουλάς», η οικογένεια πήρε την απόφαση.



Από τη Φωκίωνος Νέγρη στη Βουκουρεστίου

Ο Θάνος Σωτηρόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έμαθε στο κοινό της Ελλάδας τι σημαίνει avant-garde, εγκαινιάζοντας μαζί με τον αδελφό του Τάκη πριν από περίπου 46 χρόνια την πιο πρωτοποριακή boutique της Αθήνας. Το πρώτο κατάστημα «Sotris» αποτέλεσε εξαρχής έναν ναό προχωρημένης ένδυσης για γυναίκες και άνδρες, προτείνοντας brands με εκκεντρικό design και ετικέτες άγνωστες ακόμα τότε στο αθηναϊκό κοινό. Σχεδιαστές όπως η Miuccia Prada, ο Dries van Noten, η Rei Kawakubo των Comme de Garcons τού εμπιστεύτηκαν τις δημιουργίες τους και ο ίδιος απέκτησε φανατικό κοινό συμβάλλοντας στη δημιουργία των πρώτων Ελλήνων fashionistas. Τα «Sotris» δεν υπήρξαν ποτέ φθηνά, κατάφεραν όμως να γίνουν συνώνυμο ενός «επαναστατημένου» ενδυματολογικού κώδικα που έβγαζε με θράσος τη γλώσσα απέναντι στο comme il faut της εποχής.

Το πρώτο κατάστημα που άνοιξε το 1969 στη Φωκίωνος Νέγρη ήταν αντιγραφή της διάσημης μπουτίκ «Biba» στο Λονδίνο. Η επιτυχημένη διαδρομή του, σαν να ήταν προδιαγεγραμμένη, ξεκίνησε αμέσως. Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε παραδεχτεί: «Τότε κάναμε αντιγραφές τα ρούχα όλων των μεγάλων σχεδιαστών, ειδικά αυτών από το Λονδίνο. Η high end μόδα δεν είχε έρθει ακόμα, ήρθε κάποια χρόνια αργότερα».



Στις αρχές του ’80 ο Θάνος Σωτηρόπουλος ανακάλυψε τον Jean-Paul Gautier. Εφερε τα ρούχα του στην Αθήνα και όλοι είχαν ενθουσιαστεί. Στην πορεία, σε ένα χωριό έξω από το Μιλάνο, συνάντησε τους Dolce & Gabbana, τους οποίους αντιπροσώπευε για περίπου είκοσι χρόνια. Πλέον στα ράφια του, δίπλα στα Alaia, Paul Smith, John Galliano, Prada Linea Rossa, Zadig & Voltaire, Marni, Dries Van Noten, Comme des Garcons και τα εκκεντρικά μοτίβα της Mary Katrantzou υπάρχουν τα πιο ευκολοφόρετα κομμάτια του Topshop και της TOMS.

Το 1986 το κατάστημα «Sotris» μεταφέρθηκε από τη Φωκίωνος Νέγρη στη Λεβέντη, στο Κολωνάκι, σε έναν χώρο βιομηχανικής αισθητικής, με φόντο τσιμέντο και ακατέργαστο μέταλλο. Στυλίστες, κοσμικοί και όλο το fashion crowd της πόλης έδιναν ραντεβού εκεί για να δώσουν και να πάρουν ιδέες. Η επιτυχία του γιγαντώθηκε τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της τη χρυσή δεκαετία του ’90, όταν το «Sotris» άνοιξε τις πόρτες του στην Αναγνωστοπούλου. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2000, μεταφέρθηκε στη γωνία Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Ο Θάνος Σωτηρόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που έμαθε στο κοινό της Ελλάδας τι σημαίνει avant-garde


Στον όμιλο πλέον ανήκουν άλλο ένα κατάστημα στο «Golden Hall» και ένα ακόμη στη Μύκονο, το αγαπημένο νησί του Θάνου Σωτηρόπουλου.

Παρά το προσωπικό του success story και το εξτραβαγκάντ fashion που εκπροσωπούσε, ο πατέρας των «Sotris» πάντοτε διατηρούσε και διατηρεί χαμηλούς τόνους. Σε αντίθεση με την τιμή της ονειρικής του βίλας...   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template