Πόλεμος απελάσεων: Η Ρωσία απέλασε Ελληνες διπλωμάτες - Εμπλοκή του Β.Πούτιν

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Η Ρωσία προχώρησε στην απέλαση Ελλήνων διπλωματών, αναφέρουν πηγές από την Μόσχα, χωρίς να διευκρινίζεται πόσους και ποιους. Το σχετικό έγγραφο
υπογράφηκε από το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η απέλαση, ίσως να αφορά και περισσότερους από δύο, από όσους δηλαδή απέλασε και η Ελλάδα, αφού η Μόσχα εκλαμβάνει την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δύο επιπλέον Ρώσων διπλωματών που επρόκειτο να μετατεθούν εδώ, επίσης ως «απέλαση».

Αρα πιθανόν ο αριθμός των υπό απέλαση Ελλήνων διπλωματών να αφορά περισσότερους από δύο.

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, υπάρχει μια μερίδα υπηρεσιακών αξιωματούχων που θέλει να ληφθούν «σκληρά μέτρα» κατά της Ελλάδας, αλλά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ επιζητεί ηπιότερη προσέγγιση στο όλο ζήτημα και απ'ότι φαίνεται αυτό θα συμβεί.

Το θέμα συζητήθηκε στο Κρεμλίνο και απασχόλησε τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, ο οποίος έλαβε σχετική έκθεση τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από τις υπηρεσίας πληροφοριών για τις εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Την απόφαση για το εύρος και το είδος της απάντησης στην Αθήνα, θα το λάβει ο ίδιος ο Β.Πούτιν, αναφέρουν πηγές από την ρωσική πρωτεύουσα, αλλά δεν αναμένεται κλιμάκωση: «Ο Β.Πούτιν αρνήθηκε να κλιμακώσει όταν καταρρίφθηκε το μαχητικό της Αεροπορίας μας από τους Τούρκους και εν τέλει κέρδισε την παρτίδα. Δεν του αρέσει να κλιμακώνει. Του αρέσει να κερδίζει» ανέφερε Ρώσος δημοσιογράφος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα σε έκτακτη ενημέρωση δήλωσε ότι «Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δεν συνεισφέρει τίποτα θετικό στις ελληνορωσικές σχέσεις

Προχωρούμε πάντοτε με την αρχή ότι τέτοιου είδους ενέργειες, όπως οι απελάσεις διπλωματών έχουν συμμετρικές συνέπειες.


Ωστόσο, θεωρούμε την ίδια στιγμή πως οι διμερείς σχέσεις έχουν δική τους αξία. Εμείς μιλάμε για συνεργασία προς όφελος των λαών των δύο χωρών», κατέληξε η Μ.Ζαχάροβα.

Την ίδια στιγμή η ποντιακής καταγωγής βουλευτής από την Κριμαία και επικεφαλής της ομάδας συνεργασίας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας -Άνω Βουλή- με το ελληνικό κοινοβούλιο, Ολγα Κοβιτίδη, κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση ότι «Συνεχίζει να ακολουθεί αρνητική πολιτική έναντι της Ρωσίας, απελαύνοντας τους Ρώσους διπλωμάτες.

Εκφράζω την λύπη μου. Η Ρωσία είναι αναγκασμένη να λάβει ανάλογα απαντητικά μέτρα.

Η αρνητική πολιτική της Αθήνας προς τη Μόσχα εκδηλώνεται εδώ και καιρό, με την πρεσβεία της Ελλάδας να μην εκδίδει βίζες στους Έλληνες της Κριμαίας, οι οποίες θέλουν να επισκεφθούν τους συγγενείς στην Ελλάδα.


Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τις ελληνικές αρχές δεν συμβάλει στην ανάπτυξη των φιλικών διμερών σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδας, που δημιουργήθηκαν μέσα σε πολλούς αιώνες».   


Γιάννης Πετρίδης για το pronews
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template