ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ-Το επικίνδυνο λάθος των διασωστών και ο φύλακας-άγγελος προπονητής

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά που παραμένουν επί 11 ημέρες σε βαθύ σπήλαιο της Ταϊλάνδης μαζί
τον προπονητή τους καθώς η εποχή των μουσώνων αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την επιχείρηση διάσωσης.
Τα νέα όμως δεν είναι ευχάριστα, καθώς οι δύτες εκτιμούν πως είναι πολύ επικίνδυνο να επιχειρηθεί τώρα ο απεγκλωβισμός τους. Επιπλέον, η κατάσταση της υγείας δύο εκ των παιδιών και του προπονητή τους δεν είναι καλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατρικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν, όπως αναφέρει το CNN.

Ιατρική αναφορά κάνει λόγο για εξάντληση δύο παιδιών και του προπονητή τους από υποσιτισμό.


Πριν από τρία 24ωρα, τα αγόρια, ηλικίας 11 έως 16 ετών, εμφανίστηκαν να δηλώνουν ότι είναι υγιή σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. 
Κάθονταν στο σκοτεινό σπήλαιο με Ταϊλανδούς δύτες του πολεμικού ναυτικού (Navy Seals) με τα φανερά αδυνατισμένα πρόσωπά τους να φωτίζονται από κάποιον φακό.Σε όλα τα βίντεο τα παιδιά έμοιαζαν να είναι σε καλή διάθεση και στο τελευταίο βίντεο ένας δύτης του πολεμικού ναυτικού εμφανίστηκε να περιποιείται κάποιους μώλωπες στα πόδια των παιδιών με αντιβιοτική αλοιφή. 



Το Σαββατοκύριακο αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις που θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις μήνες για να απεγκλωβιστούν τα παιδιά, λένε οι ειδικοί. Ο δραματικός εντοπισμός τους συγκλόνισε όλον τον κόσμο και τώρα η προσοχή είναι στραμμένη στον τρόπο με τον οποίο θα δουν το φως της ημέρας, σώοι και αβλαβείς.

Οι διασώστες αποκάλεσαν το έργο τους ως μία «επικίνδυνη αποστολή»

Στην πραγματικότητα δεν είναι αρκετές οι επιλογές των διασωστών και πολλά εξαρτώνται από το πόσο θα βρέξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λέει ο Ανμάρ Μίρζα, συντονιστής της Αμερικανικής Εθνικής Επιτροπής Διάσωσης Σπηλαίων.

«Η γρηγορότερη αλλά και πιο επικίνδυνη λύση είναι τα παιδιά να καταδυθούν. Ωστόσο η καλύτερη επιλογή πιθανόν να είναι να τους παρασχεθούν προμήθειες ώστε να επιζήσουν μέχρι να εξεταστούν άλλες λύσεις».

Και σαν να μη έφταναν τα βάσανα των παιδιών, ένα λάθος των διασωστών ανάγκασε τα παιδιά να κινηθούν ακόμα πιο μέσα στο σπήλαιο! Τα παιδιά βρήκαν το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο στην περιοχή του σπηλαίου «Γυναικεία Στήθη».Έτσι ονομάζεται το σημείο στο οποίο αναγκάστηκαν να μετακινηθούν αφού ορισμένοι εθελοντές, συμμετέχοντας στις προσπάθειες αποστράγγισης των υδάτων, ανέβασαν από λάθος τη στάθμη του νερού!

Πάντως σήμερα, οι διασώστες άρχισαν να αναζητούν μια «τρύπα καμινάδας» από την επιφάνεια. Αυτό συνέβη επειδή τα αγόρια υποστήριξαν ότι μπορούσαν να ακούσουν τους σκύλους να γαβγίζουν από τα 800 μέτρα. 

Οι δώδεκα νεαροί και ο προπονητής τους έπρεπε να εγκαταλείψουν την περιοχή «Pattaya Beach» του σπηλαίου στο Τσιάνγκ Ράι και τώρα είναι σκαρφαλωμένοι σε ένα ανώμαλο σημείο, στα «Γυναικεία Στήθη». Η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα από λάθος των εθελοντών στην «Pattaya Beach».

Όπως έσπευσε να επισημάνει ο διοικητής της επιχείρησης Tham Luang Narongsak Osotthanakorn, το λάθος έγινε από μη καταγεγραμμένους εθελοντές. «Μπορεί να πιστεύουν ότι η τεχνική τους είναι αποτελεσματική για την αποστράγγιση των υπόγειων υδάτων, αλλά οτιδήποτε δεν υπάρχει στο σχέδιο πρέπει να συζητηθεί πρώτα μαζί μας», είπε.

Πάντως τα παιδιά έχουν ήδη κάνει το πρώτο μάθημα κατάδυσης. Τώρα οι γιατροί θα πρέπει να τα εξετάσουν προκειμένου να αποφανθούν για το αν θα μπορούν να αντέξουν την επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης.

Ο φύλακας-άγγελος των παιδιών είναι μοναχός

Ο αφανής ήρωας στο πλευρό των παιδιών είναι ο προπονητής τους, ο οποίος είναι και μοναχός! 
Ο παγιδευμένος προπονητής ποδοσφαίρου της Ταϊλάνδης έχασε όλη την οικογένειά του μετά από ασθένεια. Τότε αποφάσισε να γίνει μοναχός.

 Ο Ekkapol Chantawong, 25 ετών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή παγιδευμένος στη σπηλιά μαζί με τους 12 νεαρούς παίκτες. Σε ηλικία μόλις 12 ετών, έχασε τον επτάχρονο αδελφό του, τη μητέρα και τον πατέρα του από μία μεταδοτική ασθένεια. Όπως δηλώνει η θεία του στους δημοσιογράφους, ήταν ένα «στεναχωρημένο και μοναχικό» αγόρι μέχρι που πήγε σε μοναστήρι βουδιστών κι εκεί απέκτησε ψυχική δύναμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος προπονητής προτρέπει τα αγόρια να κάνουν διαλογισμό για να τα βοηθήσει να διατηρήσουν την ψυχραιμία ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο.

Tα αγόρια εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα στο σπήλαιο, αλλά τώρα έχουν κουβέρτες, φαγητό, φως, ιατρική περίθαλψη και γιατρούς που τους κάνουν παρέα

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template