«Έφυγε» ο Έλληνας επιχειρηματίας που κάποτε ήθελε να τον αγοράσει η CoCa Cola

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Γιγάντωσε την εταιρία του την CARDICO. Ακόμα και η Coca Cola ζήτησε να τον αγοράσει. Αρνήθηκε. Στα χρόνια της κρίσης όμως η εταιρία του κατέρρευσε υπό το βάρος των
χρεών. 

Ο ιδιος έχασε ακόμα και το σπίτι του στην Βούλα. Η καρδιά του Νίκου Καρδασιλάρη δεν άντεξε. Ο επιχειρηματίας που μέσα σε λίγα χρόνια βρέθηκε απ’ την κορυφή στην αγορά ξηρού καρπού στα χαμηλά, αναγκαζόμενος με τα τρία αδέλφια του να παραδώσει στους πιστωτές την Cardico, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη από ανακοπή. Στα χρόνια των «παχιών αγελάδων» ο Νίκος Καρδασιλάρης είχε χαρακτηριστεί ο «Βασιλιάς των Ξηρών Καρπών» στη χώρα μας φθάνοντας να ελέγχει το 70% της αγοράς με τον ετήσιο τζίρο της Cardico να φθάνει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας τα 230 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος έφθασε να διώξει κακήν κακώς ακόμα και την Coca Cola που ήθελε να εξαγοράσει την εταιρεία, στο τέλος όμως τα έχασε όλα. Πρώτα απ’ όλα την Cardico που «έσκασε» υπό το βάρος των υπέρογκων χρεών στην έναρξη της κρίσης.

Έπειτα το το μεγαλοπρεπές σπίτι του στη Βούλα που βγήκε σε πλειστηριασμό. Και μέσα σε όλα αυτά πέρασε και από την περιπέτεια της σύλληψης για χρέη προς το Δημόσιο έως ότου τα ρυθμίσει.
Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τον ίδιο αδικώντας μία διαδρομή στο ελληνικό επιχειρείν που μέχρι την προηγούμενη δεκαετία είχε να επιδείξει μόνο θετικά πράγματα.

Ήταν ο ένας από τους τρεις γιους του Κωνσταντίνου Καρδασιλάρη και μάλιστα ο πρωτότοκος. Ο Νίκος Καρδασιλάρης γεννήθηκε το 1948, κι έκανε οικονομικές σπουδές στην ΑΣΟΕΕ. Ήταν μόλις 20 χρονών όταν μαζί με τον πατέρα του Κωνσταντίνο, ιδρύουν από κοινού την επιχείρηση, η οποία έμελλε να συνεχίσει την οικογενειακή εμπορική δραστηριότητα.

Η εταιρεία άλλαξε το 1971, όταν μπήκαν στο «παιχνίδι» και τα μικρότερα αδέρφια του Νίκου, Γιάννης και Γιώργος, ενώ ο διακριτικός τίτλος Cardico προστέθηκε το 1990.

Κατόπιν η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο, γιγαντώθηκε όμως στο τέλος «έσκασε».

Η κηδεία του Νίκου Καρδασιλάρη έγινε την Πέμπτη το απόγευμα 17.00 από τον Ιερό Ναό εντός του κοιμητηρίου Βουλιαγμένης. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να δοθούν δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template