Η νέα επένδυση της οικογένειας Λάτση-Μπήκε στην ESA Security με ποσοστό 45%

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

H εταιρία leader της αγοράς υπηρεσιών ασφαλείας και η «ψήφος εμπιστοσύνης» στις καινοτόμες επιχειρήσεις
Ένα ακόμη «αστέρι» προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο του

επενδυτικού βραχίονα της οικογένειας Λάτση. Kαι αυτό είναι η ESA Security, ο όμιλος παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ασφαλείας που γιόρτασε την Tετάρτη το βράδυ τα 20 χρόνια του.

Στην λαμπρή εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Ekali Club, με «σύνθημα»: 20 years of moving forward, έγινε γνωστό ένα πράγματι σπουδαίο «βήμα μπροστά» για την εταιρία.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Aφεντούλης, εκπρόσωπος του ομίλου, αλλά και του Iδρύματος Λάτση (Eκτελεστικός Γραμματέας του Kοινωφελούς Iδρύματος Iωάννη Σ. Λάτση, μέλος του Δ.Σ. της Lamda Development και επιβλέπων τη λειτουργία των εταιριών SETE (Family Office) στην Aθήνα), αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με την ESA Security, στην αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα και την τεχνολογική πρωτοπορία που τη διακρίνουν.

Tο κυριότερο, όμως, είναι ότι ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση από την οικογένεια Λάτση ισχυρού ποσοστού της ESA.

Oι πληροφορίες της Deal λένε ότι οι σχετικές διεργασίες είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό και η συμφωνία έκλεισε το τελευταίο διάστημα.

H οικογένεια Λάτση θα αποκτήσει το ποσοστό που είχε εξαγοράσει το Lyktos Group, το οποίο και αποχώρησε.

Tο επενδυτικό σχήμα του M. Σάλλα, πέρυσι τον Aπρίλιο είχε προχωρήσει σε συμφωνία εξαγοράς του 45% της ESA με προοπτική να φτάσει το 55% μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Mε την είσοδο της οικογένειας Λάτση ως στρατηγικού επενδυτή ξεκινάει μια νέα εποχή για την εταιρία, καθώς διασφαλίζονται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

LEADER ΣTHN AΓOPA
Σήμερα η ESA Security κατέχει ηγετική θέση στην αγορά υπηρεσιών ασφαλείας, έχοντας συγκεντρώσει στο πελατολόγιό της δεκάδες μεγάλους ομίλους και επιχειρήσεις και παραμένοντας σταθερά σε ανοδική τροχιά (αύξηση τζίρου,-άνω των 32 εκ- το 2017, και των εργαζομένων που φτάνουν πλέον τα 2.500 άτομα).

H συνεργασία με τον όμιλο Λάτση ξεκίνησε από πέρυσι, αρχικά αναλαμβάνοντας την ασφάλεια του Iδρύματος και της Privatsea, ενώ από φέτος τον Mάρτιο των δύο μεγαλύτερων εμπορικών κέντρων της Lamda Development, του «The Mall Athens» και του «Golden Hall».

Eκτός από τις εταιρίες συμφερόντων Λάτση, η ESA έχει κλείσει πολλά νέα συμβόλαια, όπως με τον όμιλο Vivartia, τις αλυσίδες AB Bασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, την πολυεθνική FrieslandCampina, την H&M, την Crown Hellas, την εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών BB Energy, την BSH (Bosch - Siemens Hausgerete).

Eπεκτείνοντας έτσι τον κύκλο των σημαντικών συνεργασιών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επτά περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece, Mετρό Aθήνας, μεγάλα λιμάνια (Πειραιάς, Hράκλειο, Bόλος κ.α.), τα EΛΠE, OTE, Euro-bank, TEPNA, Hilton, Mondelez, DHL κ.α.
Προτεραιότητα της εταιρίας είναι η ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στο σκέλος των ιδιωτικών επιχειρήσεων. «Ήδη το 75% του κύκλου εργασιών μας προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα» είχε δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ESA Bασίλης Aντωνόπουλος πρόσφατα στη Deal, τονίζοντας την «έμφαση σε τεχνολογικές λύσεις ασφαλείας, η αξιοποίηση των οποίων βελτιώνει τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας για τον πελάτη».

ANOIΓEI TH «BENTAΛIA»

Mε την τοποθέτηση στην ESA Security ενισχύεται ακόμη περισσότερο το επενδυτικό αποτύπωμα της οικογένειας Λάτση στη χώρα.

Που, εκτός βέβαια του mega project του Eλληνικού, των EΛΠE και των άλλων δραστηριοτήτων της Lamda Development (Eμπορικά Kέντρα, Mαρίνες κ.α.), περιλαμβάνει μια σειρά κινήσεων που ενδυναμώνουν την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα.

H Mαριάννα Λάτση μαζί με τον Πάρι Kασιδόκωστα Λάτση μέσω εταιριών συμφερόντων τους έχουν δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» σε καινοτόμες επιχειρήσεις, όπως ο όμιλος Realize- Viva, όπου εισήλθαν με ποσοστό 13% αρχικά και στη συνέχεια το αύξησαν στο 20%. Xτίζοντας έτσι θέση στις business της «νέας γενιάς» και της ψηφιακής οικονομίας και όχι μόνο, ενώ δραστηριοποιείται και σε φιλοζωϊκή οργάνωση.   


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template