ΧΛΙΔΗ ΠΑΝΤΟΥ!!-MAR-A-LAGO CLUB Στo χρυσοποίκιλτο ανάκτορο του Donald Trump

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι φωτογραφίες και το βίντεο της απαστράπτουσας -με το φόρεμα Erdem αξίας 4.000 δολαρίων και τις ροζ 12ποντες
γόβες Louboutin- Μελάνιας Τραμπ, δίπλα στον σύζυγό και τον γιο της κατά την είσοδό τους στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι χλιδής που διοργάνωσε ο Ντόνλαντ Τραμπ για την αλλαγή του έτους.
Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ο Τραμπ είθισται να γιορτάζει την Πρωτοχρονιά στο υπερπολυτελές θέρετρο Mar-a-Lago στη Φλόριδα, ιδιοκτησίας του. Φέτος, όμως, ήταν η πρώτη χρονιά που στο ρεβεγιόν υποδέχθηκε τους περισσότερους από 600 καλεσμένους του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, βάζοντάς του μάλιστα να πληρώσουν 750 δολάρια έκαστος (600 δολάρια τα μέλη) για να κάνουν εκεί Πρωτοχρονιά, αντί για 575 δολάρια (525 τα μέλη) που ήταν τις προηγούμενες χρονιές…





Η οικογένεια Trump ήταν από τις 22 Δεκεμβρίου στο Palm Beach της Φλόριντα, υπογράφοντας μάλιστα ο δισεκατομμυριούχος, την ημέρα της αναχώρησης του, τη διαβόητη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία πέρασε με 51 ψήφους έναντι 49 και προβλέπει τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις από το 35% σχεδόν στο 20%.
Στον Trump αρέσει να αποκαλεί το περίφημο θέρετρο, «Χειμερινό Λευκό Οίκο», κάτι που πάντως -όπως και αρκετά από αυτά που υποστηρίζει- δεν είναι δικό του εφεύρημα. Χρησιμοποιώντας αυτόν ακριβώς τον όρο, το 1973, η κληρονόμος της αυτοκρατορίας δημητριακών Post, Marjorie Merriweather Post, είχε κάνει δωρεά την πολυτελή έπαυλη των 128 δωματίων του Palm Beach στην αμερικανική κυβέρνηση, με σκοπό να φιλοξενείται τακτικά εκεί ο εκάστοτε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.



Η Post, με τους τέσσερις γάμους, τα τέσσερα διαζύγια και την πολυδαίδαλη προσωπική ζωή, ήταν ήδη μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στην Αμερική όταν το 1927 ολοκλήρωσε την κατασκευή του Mar-a-Lago, η οποία τής είχε κοστίσει 7 εκατομμύρια δολάρια (κοντά στα 90 με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα)


Την έπαυλη είχαν σχεδιάσει οι φημισμένοι αρχιτέκτονες της εποχής, Marion Sims Wyeth και Joseph Urban, σε μία απίθανη έκταση-φιλέτο 80 στρεμμάτων, η οποία στη μία της πλευρά βρέχονταν από τον Ατλαντικό Ωκεανό και στην άλλη από τα νερά του καναλιού της Φλόριντα. 
Ήταν μάλιστα τόσο εξωφρενική η χλιδή και ο πλούτος στο εσωτερικό της έπαυλης, που το 1981 η Αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιστρέψει το Mar-a-Lago στο ίδρυμα Post, με βασική δικαιολογία ότι αδυνατούσε να καλύπτει περαιτέρω τα έξοδα για τη συντήρηση του, τα οποία εκείνη την εποχή ήταν 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. 
Μάλιστα, ένα χρόνο πριν, η έπαυλη είχε ανακηρυχθεί ως «Εθνικό ιστορικό ορόσημο», κάτι σαν «διατηρητέο» για τα ελληνικά δεδομένα.



Τότε ακριβώς εμφανίζεται στο σκηνικό και ο Donald Trump. Κοντά στα 35, παντρεμένος ήδη με το μοντέλο από την Τσεχία Ivana Zelníčková και με δύο παιδιά, τον Donald Jr.και την Ivanka (ο Eric θα γεννηθεί το 1984), ο Trump ήταν το 1982 στη λίστα του περιοδικού Forbes με περιουσία κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια (εκτός από την -«απροσδιόριστου» ύψους- περιουσία του πατέρα του) και η εταιρεία του, The Trump Organization, ασχολούμενη κυρίως με ακίνητα και κατασκευές τότε, είχε ήδη αρχίσει να γιγαντώνεται, με αποκορύφωμα την ολοκλήρωση του Trump Tower το 1983.



Ο μεγιστάνας πληροφορήθηκε για την πώληση του Mar-a-Lago όταν ξεκίνησε να αναζητά ακίνητο στο Palm Beach. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόσφερε αρχικά στην οικογένεια Post το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά οι κόρες της Marjorie, οι κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του κολοσσού των δημητριακών, την απέρριψαν. Τότε, ο πανούργος μεσίτης, δίνοντας δύο εκατομμύρια στον ιδρυτή των KFC, της γνωστής αλυσίδας με τα κοτόπουλα, αγόρασε ένα κομμάτι γης που βρίσκονταν μεταξύ του πολυτελούς θερέτρου και της θάλασσας, εκβιάζοντας ουσιαστικά ότι με την ανέγερση κτιρίου θα έκοβε εντελώς την θέα της έπαυλης αλλά και την εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών της προς τον ωκεανό.



Οι δημόσιες απειλές Trump μείωσαν κατά πολύ το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών του Mar-a-Lago με αποτέλεσμα το 1985, ο μεγιστάνας, να καταφέρει να το αποκτήσει με μόλις 7 εκατομμύρια δολάρια, πληρώνοντας επιπλέον 3 εκατομμύρια για τις φημισμένες αντίκες και τα luxurious έπιπλα των Post.
Παρόλα αυτά, ο Trump αντιμετώπισε και ο ίδιος δυσκολίες στη συντήρηση της έπαυλης και έπρεπε να περάσει μία ολόκληρη δεκαετία μέχρι να αποφασίσει να το μεταμορφώσει στο απόλυτο ιδιωτικό club πλουσίων, προσθέτοντας μάλιστα στην έπαυλη έναν εξωφρενικά χλιδάτο χώρο εκδηλώσεων 2.000 τετραγωνικών μέτρων, με επίχρυσες ταπετσαρίες, αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων (σύμφωνα πάντα με τον μύθο…). 

Επιπροσθέτως, η μεγαλομανία του μεγιστάνα ήταν τέτοια που άλλαξε ακόμα και την επιγραφή «Integritas» που κοσμούσε το κεντρικό κτίριο (στα λατινικά σημαίνει «ακεραιότητα»), την οποία είχαν δώσει οι Βρετανικές αρχές στον τρίτο σύζυγο της Post, τον δικηγόρο και διπλωμάτη Joseph Edward Davies, σε «Trump».



O σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν τα είχε πάντα καλά με τους ντόπιους του Palm Beach σχετικά με το Mar-a-Lago, κυρίως επειδή επρόκειτο για ένα αυστηρά ιδιωτικό club πλουσίων που άφηνε πάντα ελάχιστα στην οικονομία της τοπικής κοινότητας, εκτός βέβαια από τους φόρους, για την απόδοση των οποίων ο Trump δεν είχε ποτέ και την καλύτερη φήμη.
Την τελευταία δεκαετία, για παράδειγμα, υπήρξε έντονη διένεξη μεταξύ των δύο πλευρών για το μέγεθος της αμερικανικής σημαίας που κυμάτιζε στην έπαυλη. Η αυθεντική, του 2006, ήταν στημένη σε έναν στύλο ύψους 24 μέτρων, σχεδόν στο διπλάσιο απ’ ότι επέτρεπαν οι κανονισμοί της Κομητείας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιβληθεί στον Trump ημερήσιο πρόστιμο 250 δολαρίων, στο οποίο ο μεγιστάνας «απάντησε» με αγωγή ύψους 25 εκατομμυρίων για παραβίαση του Συντάγματος σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης. Τελικά, τα δύο μέρη έκαναν πίσω, με κερδισμένο μάλλον τον Trump καθώς η σημαία του κόντυνε μόλις… τρία μέτρα. Όσο για το πρόστιμο, προτίμησε να προσφέρει 100.000 δολάρια σε φιλανθρωπίες σχετικά με τους βετεράνους του πολέμου.


Και πέρσι όμως, ο Trump έκανε μήνυση στην Κομητεία του Palm Beach για τα αεροπλάνα του διεθνούς αερολιμένα που πετούσαν πάνω από το Mar-a-Lago και τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο ενοχλούσαν τα μέλη του club του. Αν και όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος απέσυρε τη μήνυση, τελικά οι μυστικές του υπηρεσίες κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απαγόρευση πτήσεων για το διάστημα που εκείνος θα βρίσκονταν στην έπαυλη.

Αναζητώντας σήμερα στοιχεία για το αν τελικά το Mar-a-Lago ήταν μία ακόμα επιτυχημένη επένδυση του Donald Trump, η απάντηση είναι σίγουρα «ναι», καθώς σύμφωνα με τα λογιστικά γραφεία, το club είχε έσοδα 15,6 εκατομμύρια δολάρια το 2014, ποσό που μάλλον θα έχει ανέβει ακόμα περισσότερο τον τελευταίο χρόνο μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο.
Η πιο έξυπνη κίνηση του μεγιστάνα ήταν ότι κατάφερε να κάνει μέλη όσους απέρριπταν τα άλλα ακριβοθώρητα θέρετρα και club της περιοχής, όπως Εβραίους, Αφροαμερικανούς ακόμα και ζευγάρια γκέι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα μέλη του Mar-a-Lago πληρώνουν για την συμμετοχή τους 100.000 δολάρια (κάποιοι λένε ότι μετά την προεδρική εκλογή το ποσό διπλασιάστηκε) και άλλα 14.000 για τις επιπλέον υπηρεσίες του club, όπως για παράδειγμα την τεράστια πισίνα που δεσπόζει στο θέρετρο.


O Donald Trump έχει επισκεφτεί εννέα φορές ως Πρόεδρος το Mar-a-Lago και αν μπορούσε θα έμενε συνέχεια εκεί, λένε οι κακές γλώσσες στην Ουάσινγκτον. Ο ίδιος δηλώνει πιο άνετα στο Palm Βeach από οπουδήποτε αλλού και με υπερηφάνεια και νοσταλγία δήλωσε πρόσφατα, «Είναι υπέροχα εκεί. Έχω 97 στρέμματα και ένα μεγάλο σπίτι 4.000 τετραγωνικών δίπλα στη θάλασσα»…
Βέβαια, 80 είναι τα στρέμματα αλλά ποιος να μετράει τώρα…

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ






















































Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template