Κινεζικός κολοσσός καταγράφει απώλειες ρεκόρ – Έχασε 143 δισ. δολάρια

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ο τεχνολογικός κλάδος στις διεθνείς αγορές δέχεται ισχυρές πιέσεις τον τελευταίο καιρό...
Στις ΗΠΑ οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών

υποχωρούν συνεχώς. Όμως ο κινεζικός κολοσσός Tencent Holdings έσπασε όλα τα ρεκόρ.
Η μετοχή της Tencent έχει υποχωρήσει κατά 25% από το υψηλό Ιανουαρίου διαγράφοντας περίπου 143 δισ. από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια χρηματιστηριακής αξίας παγκοσμίως. Ο δεύτερος μεγαλύτερος χαμένος είναι η Facebook, η οποία έχει χάσει περίπου 136 δισ. δολάρια κατά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις της Wall Street.

Οι επενδυτές ανά τον κόσμο έχουν ξεκινήσει να αναρωτιούνται το αν ο τεχνολογικός κλάδος, ο οποίος ηγήθηκε μιας έκρηξης των αγορών τα τελευταία εννέα χρόνια, έχει αφήσει τις καλύτερες ημέρες πίσω του. Ένας βασικός λόγος που χτυπήθηκε η Tencent, η δεύτερη μεγαλύτερη ασιατική εταιρεία μετά την Alibaba, είναι και η ανησυχία των επενδυτών για ενδεχόμενη επιβράδυνση στην ανάπτυξη του κλάδου των παιχνιδιών για κινητά.



Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 3,3% την Τρίτη και κατέγραψε πτώση 9,8% εντός του Ιουλίου, καταγράφοντας την μεγαλύτερη υποχώρηση από το 2014.

«Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να αποτιμούν τις χαμηλές προσδοκίες που εμφανίζει η αγορά σχετικά με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της Tencent», σημειώνει ο Λίνους Γιπ, αναλυτής της First Shanghai Securites στο Χονγκ Κονγκ. «Γενικά οι τεχνολογικές εταιρείες αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Όλα αυτά τα χρόνια εμφάνιζαν τεράστιους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουν στο μέλλον δεδομένου του ανταγωνισμού αλλά και της ωρίμανσης ορισμένων κλάδων».

Η αύξηση των κερδών της Tencent λογικά υποχώρησε στο 5,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που κατέγραψε το Bloomberg. Τουλάχιστον 11 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Credit Suisse και η Morgan Stanley, μείωσαν την τιμή-στόχο της Tencent.

Αν και οι αναλυτές μειώνουν τις προσδοκίες του δεν εγκαταλείπουν τον κινεζικό κολοσσό. Και οι 51 αναλυτές που παρακολουθεί το Bloomberg δίνουν σύσταση «αγορά» για την μετοχή της εταιρείας με την μέση τιμή-στόχο να υποδηλώνει αύξηση 45% κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Το αν έχουν δίκιο θα φανεί αρχικά από το τι θα πει η Tencent κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου στις 15 Αυγούστου.
Πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template