ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ-Μια σφαίρα στην καρδιά του κουμπάρου του για χρέη από τζόγο

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κοινωνία της Ξάνθης η εξιχνίαση της δολοφονίας του ασφαλιστή Κώστα Δαλακούρα και, ταυτόχρονα, της αυτοκτονίας του κουμπάρου
του, επιχειρηματία οπτικών, Αγκόπ Μπαλατλιάν.

Ακόμη μεγαλύτερη παγωμάρα προκαλούν τα μυστικά που κρύβονταν πίσω από τη διπλή τραγωδία για μεγάλο χρέος του δράστη και αυτόχειρα, ο οποίος λέγεται πως είχε μπλέξει στα αδυσώπητα γρανάζια του διαδικτυακού τζόγου.

Φως στο διπλό μυστήριο έριξε η βαλλιστική εξέταση στο όπλο με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε ο 54χρονος γόνος πασίγνωστης οικογένειας με κοσμηματοπωλεία, που -αντίθετα με ό,τι φαινόταν αρχικά- ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 55χρονου ασφαλιστή την περασμένη Τρίτη. Ο κάλυκας από τη μία και μοναδική σφαίρα που είχε δεχτεί κατάστηθα ο Δαλακούρας και διαπέρασε την καρδιά του δεν είχε βρεθεί στο γραφείο του όταν η κόρη του ανακάλυψε το πτώμα του.



Μαύρη αγορά

Βρέθηκε, όμως, στο σπίτι του 54χρονου Αγκόπ Μπαλατλιάν, όταν ο πατέρας δύο παιδιών έβαλε τέλος στη ζωή του λίγες ώρες αργότερα! Μάλιστα, χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο, ένα τροποποιημένο πιστόλι τύπου Glock των 9 χιλιοστών, που προέρχεται μάλλον από τη μαύρη αγορά της Τουρκίας και τώρα οι αστυνομικοί ερευνούν τα συχνά πηγαινέλα του στην Κωνσταντινούπολη.

Επειτα από αυτό, οι αστυνομικοί που εξέταζαν παράλληλα τις δύο υποθέσεις είχαν μόνο να αναζητήσουν το κίνητρο του εγκλήματος και της αυτοκτονίας του δράστη, καθώς ήταν γνωστό πως είχε πολύ καλές σχέσεις με το θύμα, με το οποίο ήταν και κουμπάροι. Αν και η κοινή αίσθηση ήταν πως δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους οικονομικά ή άλλα προβλήματα, φαίνεται πως τελικά ο ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη Μπαλατλιάν είχε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα εξαιτίας της ενασχόλησής του με τον διαδικτυακό τζόγο. Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατατέθηκαν στους αστυνομικούς, ο δράστης και αυτόχειρας είχε πέσει στα δίχτυα του εθισμού και φέρεται ότι ξόδευε μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Τον τελευταίο καιρό λέγεται ότι είχε δανειστεί σημαντικό ποσό από τον Δαλακούρα και μάλιστα του είχε δώσει ως ενέχυρο διαμάντια από το οικογενειακό κοσμηματοπωλείο, τα οποία όμως έπρεπε πάση θυσία να πάρει πίσω.

Οι ίδιες μαρτυρίες, που εξετάζονται προσεκτικά, λένε ότι δεν είχε το απαραίτητο ποσό για να ξεπληρώσει το δάνειο και ο ασφαλιστής αρνιόταν να του επιστρέψει το ενέχυρο, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε απόγνωση.

Στις 10 το πρωί της Τρίτης ο 54χρονος επιχειρηματίας επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Κώστα Δαλακούρα. Πέντε ώρες αργότερα η κόρη του βρήκε νεκρό τον 55χρονο ασφαλιστή. Ως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν φύλαγε κάτι πολύτιμο το οποίο έλειπε...

Στις 10.30 την ίδια νύχτα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του επί της οδού Βενιζέλου και ο Αγκόπ Μπαλατλιάν, όταν η οικογένειά του, που παραθέριζε στο εξοχικό της στην παραλία, ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της. Στο χέρι του κρατούσε το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον κουμπάρο του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ
Η εξιχνίαση του μυστηρίου της Ξάνθης μπορεί να καθυστερούσε πολύ, αν ο δολοφόνος Αγκόπ Μπαλατλιάν δεν είχε αφήσει πίσω του τα πειστήρια, όταν έβαλε τέλος στη ζωή του.

Κι αυτό γιατί οι έρευνες των αστυνομικών είχαν στραφεί εξαρχής στην εκδοχή του συμβολαίου θανάτου και έψαχναν με ποιον ή με ποιους είχε διαφορές ο Κώστας Δαλακούρας!

Οι έρευνες στρέφονταν στην εκδοχή της «επαγγελματικής» δολοφονίας, ενώ στραβό δρόμο είχαν πάρει και οι αρχικές εκτιμήσεις για «πισώπλατο πυροβολισμό από πιστόλι των 22 χιλιοστών»!

Αλλά και η έρευνα για τις νέες επιχειρηματικές κινήσεις του Δαλακούρα, που ο ίδιος είχε προαναγγείλει στο facebook, δεν έδειχναν κάποιο επαγγελματικό πρόβλημα που να ήταν δυνατόν να προκαλέσει τη δολοφονία του. 

Τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους όταν βρέθηκε νεκρός ο 54χρονος επιχειρηματίας, κρατώντας στο χέρι του το πιστόλι των 9 χιλιοστών με το οποίο πυροβόλησε τον ασφαλιστή και έχοντας δίπλα του στο γραφείο του τον κάλυκα από τη σφαίρα της δολοφονίας, που είχε πάρει μαζί του από το γραφείο του Δαλακούρα! Τότε διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν 22άρι πιστόλι, αλλά 9άρι μετασκευασμένο στην Τουρκία, έτσι ώστε να παίρνει σφαίρες μικρότερες του συνηθισμένου.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης διαπίστωσε από τη νεκροτομή ότι το θύμα είχε δεχθεί τη σφαίρα από μπροστά στο αριστερό ημιθωράκιο, αλλά το τραύμα ήταν διαμπερές και ξεγέλασε τους αστυνομικούς!  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template