«ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ» Ο πυροσβέστης που έχασε γυναίκα και μωρό στο Μάτι συγκλονίζει!

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Με λεπτομέρειες που συγκλονίζουν περιέγραψε ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου πώς χάθηκαν στον πύρινο όλεθρο στο Μάτι η
γυναίκα του και το έξι μηνών μωρό τους, την ώρα που ο ίδιος έδινε μάχη με τις φλόγες της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.
Στη συνέντευξή του στο ειδικό αφιέρωμα της εκπομπής «Foreign Correspondent» του εθνικού αυστραλιανού καναλιού ABC, ο χτυπημένος από τη μοίρα πυροσβέστης περιέγραψε όσα βίωσε τη μοιραία νύχτα και την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγό του.

«Δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω... Με τον Θεό; Με τους άλλους; Με τον εαυτό μου;» λέει ο Ανδρέας Δημητρίου και προσθέτει ότι ενημερώθηκε από την υπηρεσία του πως η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ανατολική Αττική και πλέον απειλούσε την περιοχή όπου βρισκόταν το σπίτι του. Οι προσπάθειες να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του Μαργαρίτα απέβησαν άκαρπες, ενώ φτάνοντας λίγο αργότερα στο σημείο αντίκρισε τους δρόμους γύρω από το σπίτι του να φλέγονται.

Στην παραλία με το παιδί

«Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα» είπε ο Ανδρέας Δημητρίου στο αυστραλιανό ABC και πρόσθεσε: «Κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου». Οταν η Μαργαρίτα απάντησε επιτέλους στο τηλέφωνο, τον ενημέρωσε ότι είχε κατεβεί με το παιδί τους στην παραλία. Τότε εκείνος, χωρίς δεύτερη σκέψη, πάλεψε με τις φλόγες για να καταφέρει να φτάσει ως εκεί. Όμως, αντίκρισε τη σύζυγό του αναίσθητη και το έξι μηνών μωρό τους στο πλάι της.

Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η Μαργαρίτα δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα και έφυγε από τη ζωή έπειτα από 12 ημέρες. Εκτός από το να φιλοξενηθούν οι απόψεις και άλλων κατοίκων της περιοχής που έζησαν την κόλαση της φωτιάς, στόχος της εκπομπής, που είχε τον τίτλο «Το Μάτι της Φωτιάς» («The Eye of the Fire»), ήταν να αναζητηθούν τα αίτια για τους τραγικούς θανάτους και την έλλειψη πρόνοιας από το κράτος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Σε… αναδίπλωση προχωρά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να μην αλλάξει χέρια η δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους.
Με παραγγελία της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τού ζητεί να παραμείνει στο τιμόνι των ερευνών, αναφέροντας: «Είναι επιβεβλημένο να συνεχίσετε την προκαταρκτική εξέταση προβαίνοντας σε οποιαδήποτε ενέργεια εσείς κρίνετε αναγκαία».

Την ίδια ώρα, πηγές της εισαγγελίας «απαντούν» στις οξύτατες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτοβουλία της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού να συμπεριληφθεί στη δικογραφία το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου από τη διοικητική έρευνα που διέταξε στις 6 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας πως η επίμαχη παραγγελία δόθηκε για να είναι πιο ολοκληρωμένη η έρευνα και όχι για να σταματήσει η πορεία της. «Είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο, που είναι οι εξηγήσεις των υπόπτων» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου προκάλεσαν καταγγελίες για κακοδιαχείριση από τον Δήμο Μαραθώνα του υλικού που προσφέρθηκε (ρουχισμός, συσκευές, τρόφιμα κ.ά.) στους πυροπλήκτους στο Μάτι.

Ο κ. Ζαγοραίος έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, στρώματα, έπιπλα, σεντόνια, ρούχα, ανοιγμένες κούτες, αλλά και παλέτες με εμφιαλωμένα νερά βρίσκονται εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template