Η FOLLI FOLLIE «πλέει σε άγνωστα νερά».!Παραιτήθηκαν οι ιδρυτές της εταιρείας κ. Δημ. Κουτσολιούτσος και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η FOLLI FOLLIE «πλέει σε άγνωστα νερά» καθώς παραιτήθηκαν οι ιδρυτές της εταιρείας κ. Δημ. Κουτσολιούτσος και Αικατερινή Κουτσολιούτσου

Του Δημήτρη Παφίλα

Εκτεθειμένη σε πολλούς κινδύνους είναι πλέον η Folli Follie καθώς πριν εκπνεύσει η δίμηνη προστασία έναντι των πιστωτών, οι παραιτήσεις των συμβούλων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία εκπόνησης σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παραιτήθηκαν τελικά από το διοικητικό συμβούλιο και οι δύο βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές της εταιρείας κ. Δημ. Κουτσολιούτσος και Αικατερινή Κουτσολιούτσου, ενώ την παραίτηση τους υπέβαλλαν απο το Δ.Σ και την Επιτροπή Ελέγχου ο δικηγόρος κ. Μ. Τσιμπρής καθώς και νομικός σύμβουλος κ. Ξένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr οι σύμβουλοι της Folli – Follie, η Rothchild και τα δυο δικηγορικά γραφεία, Μπερνίτσας και Allen & Οvery έλαβαν την απόφαση να αποχωρήσουν καθώς έκριναν ότι, με την υφιστάμενη κατάσταση δεν θα μπορούσαν να φέρουν σε πέρας την αποστολή που είχαν αναλάβει. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οδηγήθηκαν στην αποχώρηση καθώς είχαν ζητήσει τις παραιτήσεις μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, οι οποίες τελικά δόθηκαν.


Σε ανάλογες περιπτώσεις, είθισται να αποχωρούν πλήρως οι παλαιότερες διοικήσεις προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να ληφθούν αποφάσεις και όχι να συγκαλυφθούν οι ευθύνες.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το πόρισμα της Alvarez & Marshall δεν έχει παραδοθεί ακόμη αν και κυκλοφορούν πληροφορίες σχετικά με την έκταση της ζημιάς – περί τα 300 εκατ. ευρώ - αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας τα οποία κυμαίνονται μεταξύ 80-100 εκατ. Ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει προ μηνών το newmoney.gr.
Άγνωστο είναι τι θα πράξει και η Ernst & Young, μέλη της οποίας βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις καθώς υπάρχει σκεπτικισμός εδω και καιρό για το αν πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο και στην αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων.

Στις 10 Οκτωβρίου αναμένεται η Γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template