ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Mediterranean Blossom Σκιάθου VS ρετιρέ La Tour Odeon του Μονακό

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Test drive ανάμεσα στην «Mediterranean Blossom», την μοναδική αυτή βίλα της Σκιάθου και το εκπληκτικό ρετιρέ La Tour Odeon στο Μονακό.


Η Σκιάθος είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά, διαθέτοντας επιπλέον και το μεγάλο πλεονέκτημα ότι απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος τουριστών, κάθε οικονομικού επιπέδου αλλά και προτιμήσεων. Μάλιστα, το καταπράσινο νησί των Σποράδων με τις εξαιρετικές χρυσές παραλίες του, φαίνεται ότι τη φετινή τουριστική σεζόν θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ, καθώς έως τα μέσα του καλοκαιριού που ήταν διαθέσιμα τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς, τα ξενοδοχεία του έφταναν σε πληρότητες το 100%.
Αυτό το μεγάλο τουριστικό ρεύμα προς τη Σκιάθο αλλά και γενικότερα προς τις Σποράδες έχει αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση για την αγορά ακινήτων, είτε πρόκειται για απλές εξοχικές κατοικίες είτε για luxurious επαύλεις που απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους πολύ υψηλού οικονομικού επιπέδου. Κι αυτό, γιατί η Σκιάθος καταφέρνει να συνδυάζει το ειδυλλιακό φυσικό τοπίο με τις υπέροχες αμμουδιές και τις κατάφυτες γωνιές με την έντονη κοσμοπολίτικη ζωή, η οποία όμως ποτέ δεν γίνεται «ενοχλητική» σε αυτούς που αναζητούν χαλάρωση και ηρεμία.



Μία από τις περιοχές του νησιού που παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση είναι ο Τρούλος. Πρόκειται για ένα μικρό θέρετρο γύρω από μια παραλία και πήρε το όνομα του από το μικρό νησάκι, ακριβώς απέναντι, που έχει σχήμα ενός χριστιανικού ορθόδοξου θόλου. Το χωριό, με την εντυπωσιακή λευκή παραλία, βρίσκεται 9 χλμ. νότια της πόλης της Σκιάθου, στη νότια ακτή που φημίζεται για την απουσία ανέμων. Πρόκειται για μια περιοχή με αρκετή πολυκοσμία καθώς εδώ υπάρχουν αρκετά εστιατόρια, ταβέρνες, σνακ μπαρ και ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα, ενώ για κάποιο λόγο ο Τρούλος είναι ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους Βρετανούς. 

Στην περιοχή, υπάρχουν οριοθετημένα μονοπάτια που οδηγούν στην παραλία του Ασελινού αλλά και στο Μανδράκι, με το δεύτερο να βρίσκεται αρκετά μακριά.



Ακριβώς απέναντι από το νησάκι του Τρούλου, πνιγμένη μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή με πεύκα, αγριελιές και θαμνοκυπάρισσα, βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες εξοχικές κατοικίες του νησιού, με ημιδιωτική αμμουδερή παραλία, η οποία διατίθεται προς πώληση από το μεσιτικό γραφείο της Sotheby’s International Realty αντί του ποσού των 9.100.000 ευρώ. 
Πρόκειται για μία βίλα με παραδοσιακή, μεσογειακή αρχιτεκτονική, με κεραμίδια και τεράστιες βεράντες, σε ένα οικόπεδο-φιλέτο 9 στρεμμάτων που πραγματικά από απόσταση μοιάζει «ζωγραφιστή σε έναν υπέροχο καταπράσινο καμβά». Και από «μέσα» όμως, η εξοχική κατοικία του Τρούλου είναι ονειρική, διακοσμημένη με παραδοσιακά έπιπλα και αντικείμενα της Σκιάθου, κάποια ιδιαίτερης αξίας, ενώ στα ταβάνια κυριαρχούν τα ξύλινα δοκάρια που δίνουν ένα πανέμορφο χρώμα Μεσογείου σε όλη την κατοικία.



Η «Mediterranean Blossom», όπως ονομάζει τη βίλα το Sotheby’s, αποτελείται ουσιαστικά από δύο οικήματα, το κυρίως με τέσσερις κομψές κρεβατοκάμαρες που έχουν όλες άμεση πρόσβαση στην ενιαία βεράντα και τον ξενώνα, ένα κουκλόσπιτο με κεραμίδια και δύο κρεβατοκάμαρες, δύο και τριών ατόμων αντίστοιχα και το οποίο απέχει μόλις μερικά βήματα από την αμμουδερή παραλία. Στην κυρίως οικία, την παράσταση κλέβει η μεγάλη βεράντα που σχεδόν την κυκλώνει, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα υπέροχο καθιστικό, με σκέπαστρο στηριγμένο στην προέκταση της οροφής και μια υπαίθρια τραπεζαρία τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάζει στην κυριολεξία ένα πεύκο. Όλο το οικόπεδο είναι ένας τεράστιος καταπράσινος κήπος με δρομάκια, κρυφές γωνιές, πλούσια βλάστηση και μία τεράστια πισίνα σε απόσταση λίγων μέτρων από την κύρια κατοικία.
Συνολικά, η βίλα του Τούρλου είναι το τέλειο μέρος για πραγματική απόδραση από την καθημερινότητα, προσφέρει απόλυτη ιδιωτικότητα και ασφάλεια στους φιλοξενούμενους του και πολύ θα μείνει για καιρό στην «προς πώληση» λίστα του Sotheby’s.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ



























































Στις υπερπολυτελείς κατοικίες εδώ και λίγα χρόνια δεν υπάρχει «οροφή». Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι να μεγαλώνει διαρκώς το χάσμα στην αγορά ακινήτων μεταξύ των «φυσιολογικών» κατοικιών, έστω και των αρκετά ακριβών με τις υπεροπολυτελείς επαύλεις του εξωφρενικού πλούτου και της ακραίας χλιδής. Ένα τέτοιο τέλειο παράδειγμα συναντά κανείς στο Μονακό, εκεί, που στον 49 ορόφων γυάλινο πύργο που ονομάζεται La Tour Odeon και που χρειάστηκαν 5 χρόνια για την κατασκευή του, ένα εντυπωσιακό ρετιρέ 5 πατωμάτων αναζητεί τον μεγιστάνα που θα το αποκτήσει με 335 εκατομμύρια δολάρια (επιβεβαιώσαμε δύο φορές το νούμερο). Κατασκευασμένο από τοGroupe Marzocco σε σχέδια του Μονεγάσκου αρχιτέκτονα Alexandre Giraldi, το Tour Odeon υπήρξε για χρόνια αντικείμενο έντονων αντιδράσεων των κατοίκων του Πριγκιπάτου.



Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Πρίγκιπας Ρενιέ είχε αποφασίσει να σταματήσει τις κατασκευές υψηλών κτηρίων στο Μονακό έπειτα από προβλήματα που είχαν δημιουργήσει στο περιβάλλον και στο φυσικό κάλλος της περιοχής. Παρ’ όλα αυτά, με την ανάληψη της εξουσίας από το γιο του, τον Αλβέρτο και ενώ και εκείνος αρχικά ήταν αντίθετος, το 2009, έπειτα από απόφαση του τοπικού Κοινοβουλίου, δόθηκε η άδεια ανέγερσης του διπλού ουρανοξύστη. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι εκτός από κατοίκους του Πριγκιπάτου, διαμαρτυρίες ξεσηκώθηκαν και από τη γειτονική γαλλική πόλη Beausoleil που επίσης οι κάτοικοι της έχασαν μέρος της θέας τους προς τη θάλασσα.



Το ύψους 170 μέτρων και 259 διαμερισμάτων Tour Odéon πραγματοποίησε τα εγκαίνια του τον Απρίλιο του 2015 και είναι σήμερα το δεύτερο υψηλότερο κτήριο στη Μεσόγειο μετά το Gran Hotel Bali στην Benidorm της Ισπανίας (186 μέτρα).
Στα διαμερίσματα περιλαμβάνονται 161 τα οποία θα ονόμαζε κανείς απλά «πολυτελή» και προνομιούχα, 73 της κατηγορίας «πολυτελή», 2 «σούπερ πολυτελή», 1.200 τετραγωνικών το καθένα και ένα «ακραία πολυτελές», 3.300 τετραγωνικών και 5ώροφο, που καταλαμβάνει και roof garden του ουρανοξύστη. Και όχι μόνο… Με θέα το απέραντο γαλάζιο του κοσμοπολίτικου Πριγκιπάτου, έχει μια καταπληκτική πισίνα και τσουλήθρα που ξεκινά από τον τελευταίο όροφο, τον 49ο και καταλήγει στην ταράτσα του 48ου.



Πρόκειται φυσικά για ένα από τα ακριβότερα διαμερίσματα στην Ευρώπη και σίγουρα στα 20-30 του κόσμου και καταλαμβάνει τους ορόφους από το 44 έως και το 49 του La Tour Odeon. Διαθέτει 5 υπνοδώματα-σουίτες και 5 μπάνια (συν άλλα τρία για το πρωσωπικό), πολλά εντυπωσιακά καθιστικά και τραπεζαρίες με απίστευτη θέα, τα μπάνια του είναι όλα μαρμάρινα, έχει εσωτερικές πισίνες, γυμναστήριο, spa, εσωτερικά ασανσέρ, 24ωρη εξυπηρέτηση- service και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι απευθύνεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Γης, αν και σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία του Πριγκιπάτου όποιος δηλώσει μόνιμος κάτοικος και αποκτήσει διαβατήριο του Μονακό έχει ιδιαίτερες φορολογικές εκπτώσεις, όπως έχουν ήδη κάνει αρκετοί αθλητές και επιχειρηματίες. Απολαύστε κάποιες από τις μοναδικές εικόνες του Tour Odeon Tower Sky Penthouse!


































Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template