Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ NOVARTIS φορώντας ράσο με κουκούλα καθολικού καλόγερου και μια άσπρη μάσκα

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να στηρίξουν μέχρι τέλους τον Τσίπρα. Ετσι ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στην Αθήνα
διαρρέουν φωτογραφίες από τη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα (ένας από τους 3) του FBI στην υπόθεση Novartis. 
Ο μάρτυρας ή η μάρτυρας βρίσκεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ουάσιγκτον, φορώντας ράσο με κουκούλα καθολικού καλόγερου και μια άσπρη μάσκα. Την φωτογραφία αποκαλύπτει το dikastiko.gr. Απέναντί του βρίσκεται μια δημοσιογράφος του RSI, ενός από τα κρατικά ελβετικά κανάλια το οποίο γυρίζει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση καθώς και η ομάδα του Έλληνα δικηγόρου Παύλου Σαράκη που συνδράμει νομικά τους μάρτυρες.


Η ομάδα του Παύλου Σαρακη, με τους Χρήστο Έρδα, Κων/νο Κυπραίο και Πέτρο Σαράκη


Ο προστατευόμενος μάρτυρας φορά την καλογερική κουκούλα και το ράσο που συμβολίζει κατά τους Αμερικανούς «το καλό» και άσπρη μάσκα ώστε να καλύπτονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του , με το συμβολισμό να είναι βέβαια στο λευκό χρώμα της μάσκας. Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr το Ελβετικό κανάλι , πήρε άδεια από την Αμερικανική Δικαιοσύνη ώστε να γυρίζει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση. Μην ξεχνάμε πως η έδρα της εταιρίας Novartis είναι στη συγκεκριμένη χώρα. Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμβόλαιο βάση του οποίου η προβολή του ντοκιμαντέρ στην Ελβετία και σε όλο τον κόσμο θα γίνει μετά το πέρας της διαδικασίας η οποία εκκρεμεί στην Αμερική και αφορά την φαρμακοβιομηχανία.
Οι Ελβετοί που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την έρευνα έχουν κάνει γυρίσματα και στην Ελλάδα και ακολούθησαν την νομική ομάδα του Παύλου Σαράκη, ο οποίος ήταν αυτός που εμφάνισε τους 3 μάρτυρες στο FBI και την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά έγινε Αύγουστο του 2016 (όταν εμφανίστηκαν δυο μάρτυρες) και η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2017 όταν εμφανίστηκε τρίτος μάρτυρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται και ο πιο σημαντικός

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η νομική ομάδα Σαράκη μετέβη στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τους Αμερικανούς καθώς η διπλή έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Συγκεκριμένα πρόκειται για δυο έρευνες σε βάρος της εταιρίας και μόνον, που αφορούν στις αστικές ευθύνες (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) και στις ποινικές (Υπουργείο Δικαιοσύνης). Πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και ήδη συντάσσεται κατηγορητήριο κατά της εταιρίας.

Ακολούθως κι αφού απαγγελθούν κατηγορίες θα ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την εταιρία για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα συμβιβαστεί.

Η πολυεθνική πάντως θέλοντας να δείξει και ότι συνεργάζεται προσέλαβε πρόσφατα ως νομικό της σύμβουλο τον Klause Moosmayer αναθέτοντάς του την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου. Πρόκειται για έναν νομικό με τεράστια πείρα σε τέτοιους ελέγχους και είναι αυτός μάλιστα που είχε διενεργήσει ανάλογη έρευνα και στην Siemens.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πίεση εκ μέρους των Αμερικανών ώστε να ολοκληρωθεί και η Ελληνική έρευνα την οποία διενεργεί η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς , Ελένη Τουλουπάκη και αφορά και πολιτικά πρόσωπα.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template