ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Ο επίδοξος πρωταθλητής «φρέναρε» το «τριφύλλι»

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα χάρη στα γκολ των Πρίγιοβιτς και Λημνιού από ισάριθμες ασίστ του
κορυφαίου Ζαμπά.
Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού ήταν δεδομένη.
Τα «όπλα» που έχουν στη διάθεσή τους οι δυο ομάδες, γνωστά και προφανώς κανείς δεν είχε την απαίτηση από τους «πράσινους» να κάνουν εμφάνιση… επίδοξου πρωταθλητή. Κάτι που ήταν αναγκασμένος να κάνει, όμως, ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει το αήττητο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (29/10) «τριφύλλι» που είδε την εξαιρετική του πορεία να «φρενάρει» στο γήπεδο της Τούμπας με το δίκαιο 2-0 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε «καθαρές» και κλασικές ευκαιρίες κι αν δεν υπήρχε κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ο Διούδης το τελικό αποτέλεσμα πιθανότατα θα ήταν πιο ευρύ για τους γηπεδούχους. Σε κάθε περίπτωση, ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε δίκαια 2-0 τον Παναθηναϊκό που «έβγαλε» και πάλι κάποια καλά στοιχεία αλλά δεν είχε την ποιότητα να τα μετουσιώσει σε κάτι περισσότερο. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έκαναν το οκτώ στα οκτώ στο πρωτάθλημα και έχουν 22 βαθμούς, όντας μόνοι πρώτοι την ώρα που οι «πράσινοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα, έμειναν για πρώτη φορά χωρίς γκολ και είναι στους 13 βαθμούς.
Χωρίς εκπλήξεις ο Λουτσέσκου, με ρίσκο ο Δώνης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Στο κλασικό 4-2-3-1του Ρουμάνου τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης.
Οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα και οι Βέρνμπλουμ και Κάνιας τα αμυντικά χαφ. Στο δεξί άκρο ήταν ο Ζαμπά, στο αριστερό ο Μπίσεσβαρ και ο Πέλκας πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης εξέπληξε τελικά με την επιλογή για το αρχικό σχήμα και το 4-4-2 με το οποίο «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιο, Μαυρομάτη και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στον άξονα Κουρμπέλης και Δώνης, δεξιά ο Μπουζούκης, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης και στην επίθεση δίδυμο ο Καμπετσής με τον Μακέντα.
Πήγε να… αιφνιδιάσει, τον έσωσε ο Διούδης

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με την ορμή της έδρας να «χτυπήσει» νωρίς – νωρίς τον Παναθηναϊκό, όμως, οι «πράσινοι» μπήκαν γρήγορα στο κλίμα του ματς κι άρχισαν να πατάνε καλύτερα μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» μάλιστα επιχείρησαν να γίνουν επικίνδυνοι, με το ασφυκτικό πρέσινγκ και τις κάθετες προς Μακέντα, Καμπετσή και Χατζηγιοβάνη αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν κινδύνους αφού με «τακτοποιημένο» τον Παναθηναϊκό στην άμυνα αυτό τους ήταν αδύνατο.

Σε μια από τις φάσεις όπου ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρο στα άκρα, βγήκε η σέντρα του Μάτος για τον Πρίγιοβιτς που «έπιασε»… στριφτή κεφαλιά και εκεί που όλοι ήταν έτοιμοι να φωνάξουν «Γκολ» στην Τούμπα, ο Διούδης έκανε την απόκρουση της… χρονιάς και είπε «όχι». Ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε ουσιαστικά σε αυτή τη φάση και σε μια πανομοιότυπη όπου ο Σέρβος με κεφαλιά και πάλι έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ επιθετικά παρότι φαινόταν πως «έχει» τις κόντρα επιθέσεις, δεν έβγαλε κάποια «καθαρή» ευκαιρία. Το «τριφύλλι» είχε, ωστόσο, στο 6’ την κάθετη του Μπουζούκη στον Μακέντα ο οποίος πέρασε και τον Πασχαλάκη αλλά η παρέμβαση του Βαρέλα «καθαρή» κατά τον Δανό διαιτητή Γενς Μάε, ήταν καθοριστική. Ήταν, ίσως, η μοναδική φάση που θα σηκώσει «συζήτηση» και μετά το ματς…



Ο κορυφαίος «σερβιτόρος» Ζαμπά έκρινε το ματς

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν… σαρωτικό για τον ΠΑΟΚ και «εφιαλτικό» για τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι, απειλούσαν διαρκώς από τα άκρα και οι «πράσινοι» φαινόταν να έχουν χάσει τη συγκέντρωσή τους. Ήταν ένα κομμάτι του παιχνιδιού που φάνηκαν οι αδυναμίες και η απειρία του «τριφυλλιού» σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που είναι αυτή τη στιγμή το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Ο Διούδης «έβγαλε» τα τετ-α-τετ, τις κεφαλιές και τα σουτ αλλά στη φάση του 51’ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Ο Ζαμπά «έβγαλε» πάσα «πάρε-βάλε» στον Πρίγιοβιτς κι αυτός από απόσταση αναπνοής «έγραψε» το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, ενώ θα περίμενε κανείς την αντίδραση του Παναθηναϊκού, αυτή δεν ήρθε. Οι «πράσινοι» φαινόταν να θέλουν αλλά να μην έχουν τον τρόπο να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Ο Δώνης προσπάθησε να «ανακατέψει» την τράπουλα από τον πάγκο, την ώρα που… γέννησαν και τα κοκόρια του Λουτσέσκου με την αλλαγή στο 76’. Ο Ρουμάνος έβγαλε τον Μπίσεσβαρ που είχε πρόβλημα και έβαλε τον Λημνιό, ο οποίος 24’’ μετά την είσοδό του στο ματς πήρε τη δεύτερη ασίστ του κορυφαίου του αγώνα Ζαμπά και πλάσαρε για το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Μια Τούμπα που έβγαλε… απωθημένα και φάνηκε να «διψάει» για το πρωτάθλημα, αν και τα «όλε-όλε» απέναντι σε αυτή την έκδοση του Παναθηναϊκού ήταν, μάλλον, περιττά. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ κρατάει το τρίποντο που τον φέρνει μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας και ο Παναθηναϊκός τα λάθη που έκανε για να τα διορθώσει στη συνέχεια, αφού πρόκειται για μια ομάδα που τώρα «χτίζεται»…

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (82’ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (76’ Λημνιός), Πέλκας (54’ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (78’ Κάτσε), Χατζηγιοβάνης (64’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Καμπετσής (78’ Μουνιέ), Μακέντα.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template