Η Μπαρτσελόνα ασέλγησε στο «πτώμα» της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία διέσυρε 5-1

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Τι κι αν παρατάχθηκε δίχως τον Λιονέλ Μέσι… Η Μπαρτσελόνα ασέλγησε στο «πτώμα» της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία διέσυρε 5-1 στο
«Καμπ Νόου» έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Λουίς Σουάρες, που σημείωσε χατ-τρικ γιορτάζοντας ιδανικά τη γέννηση του τρίτου παιδιού του.

Οι Καταλανοί κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος επωφελούμενοι στο έπακρο από τα λάθη των «μερένχες» και προηγήθηκαν 2-0 (11’ Κουτίνιο, 30’ Σουάρες). Εντελώς διαφορετική η εικόνα των δύο ομάδων μετά την ανάπαυλα, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν (50’ Μαρσέλο) και να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για το 2-2.

Παρ’ όλα αυτά, η «Βασίλισσα» κατέρρευσε στο τελευταίο τέταρτο και δέχθηκε 3 ακόμα γκολ (75’, 82’, 87’) για να υποστεί τη συντριβή (5-1), που θα σημάνει το τέλος της συνεργασίας με τον Λοπετέγι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.









Το ματς
Η Μπαρτσελόνα ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τη Ρεάλ να προσπαθεί να «χτυπήσει» μέσω γρήγορων αντεπιθέσεων. Η ομάδα του Λοπετέγι είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8’ με τον Μπενζεμά να σουτάρει με το αριστερό, αλλά την μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.

Στο 11’ οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία τους, με τον Άλμπα να κάνει την κούρσα από τα αριστερά και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Κουτίνιο, που πλάσαρε εύστοχα. Πολλά τα κενά της άμυνας των φιλοξενούμενων σε αυτή τη φάση.




Οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν να έχουν την εδαφική κυριαρχία και να «πατάνε» καλύτερα από τους Μαδριλένους, που υπέπεσαν σε πολλά λάθη και απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ (13’ Μπέιλ, 16’ Μαρσέλο).

Στο 28’ ο Λουίς Σουάρες έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Βαράν, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι έπειτα από τη χρήση του VAR. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Ουρουγουανός επιθετικός για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.



Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι έκαναν το παιχνίδι τους και διατήρησαν με σχετική άνεση το 2-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους Μαδριλένους να μην βρίσκουν «καθαρές» ευκαιρίες.

Εντούτοις, το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Και σε αυτό έβαλε το… χεράκι του ο τεχνικός των «μερένχες», Λοπετέγι, που προχώρησε σε αλλαγή συστήματος αφού πρώτα πέρασε στο γήπεδο τον Λούκας Βάθκεθ αντί του Βαράν: το 3-5-2 φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του που κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου 45λέπτου.

Στο 50’ ο Μαρσέλο μείωσε σε 2-1 από κοντινή απόσταση, με τον Βραζιλιάνο μπακ να σκοράρει σε 3ο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις κι αφού προηγουμένως οι παίκτες των φιλοξενούμενων συνεργάστηκαν πολύ ωραία.

Η Ρεάλ συνέχισε να πιέζει και είχε δύο μεγάλες στιγμές για το 2-2: στο 56’ ο Σέρχιο Ράμος πήρε κεφαλιά-ψαράκι από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Μόντριτς βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά στάθηκε άτυχος αφού το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι Καταλανοί «απάντησαν» στα δοκάρια με τον Λουίς Σουάρες στο 61’, ενώ είχαν ακόμα μία καλή στιγμή στο 64’ με τον Άλμπα. Στο 68’ ο Μπενζεμά σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, καθώς πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή κι ενώ ήταν αμαρκάριστος, ωστόσο έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.

Κι αφού δεν έγινε το 2-2 στο καλό διάστημα της «Βασίλισσας», ήρθε το 3-1 στο 75’ από τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος εκτέλεσε με εξαιρετική κεφαλιά τον Κουρτουά μετά από «γλυκιά» σέντρα του Σέρχι Ρομπέρτο.

Κάπου εκεί οι Μαδριλένοι κατέρρευσαν και δέχθηκαν δύο ακόμα γκολ: στο 83’ οι Σέρχι Ρομπέρτο, Λουίς Σουάρες εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος του Σέρχιο Ράμος, με τον δεύτερο να πλασάρει ιδανικά τον Κουρτουά και να ολοκληρώνει το χατ-τρικ του.



Στο 87’ ο Αρτούρο Βιδάλ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με μία ακόμα κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντεμπελέ. Κάπως έτσι οι «μπλαουγκράνα» συνέτριψαν 5-1 τους μισητούς αντιπάλους τους και έβαλαν τη… θηλιά στο λαιμό του προπονητή της «Βασίλισσας», Ζουλέν Λοπετέγι, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν μετά (και) από το σημερινό κάζο.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν - Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα - Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρ (84’ Βιδάλ) – Ραφίνια (69’ Σεμέδο), Κουτίνιο (74’ Ντεμπελέ), Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Λοπετέγι): Κουρτουά - Νάτσο, Βαράν (46’ Λούκας Βάθκεθ), Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (82’ Μαριάνο) - Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος – Μπέιλ (77’ Ασένσιο), Ίσκο, Μπενζεμά



Tο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 26/10

Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 1-1
(90'+1' Βέρντε - 20’ Ιγκλέσιας)

Σάββατο, 27/10

Χιρόνα-Βαγεκάνο 2-1
(34’ πεν., 45’ Πόρτου – 61’ Γκάλβεθ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια 0-0

Θέλτα-Έιμπαρ 4-0
(5’, 36’, 82’ Άσπας, 56’ Μέντεθ)

Λεβάντε-Λεγανές 2-0
(14’ Μαρτί, 90’ Ροτσίνα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 2-0
(45' Γοδίν, 60' Φιλίπε Λουίς)

Κυριακή, 28/10

Χετάφε-Μπέτις 2-0
(60’ Μολίνα, 62’ Φουλκιέ)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-1
(11’ Κουτίνιο, 30’ πεν., 75’, 82’ Σουάρες, 87’ Βιδάλ – 50’ Μαρσέλο)

Αλαβές-Βιγιαρεάλ (19:30)

Σεβίλλη-Ουέσκα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο, 3/11

Λεγανές-Ατλέτικο Μαδρίτης (14:00)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ (17:15)

Βαλένθια-Χιρόνα (19:30)

Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα (21:45)

Κυριακή, 4/11

Έιμπαρ-Αλαβές (13:00)

Βιγιαρεάλ-Λεβάντε (17:15)

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη (19:30)

Ουέσκα-Χετάφε (19:30)

Μπέτις-Θέλτα (21:45)

Δευτέρα, 5/11

Εσπανιόλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template