ΕΛΕΝΗ ΡΑΙΚΟΥ:«Ο Ρασπούτιν, με ύφος νταβατζή, απαιτούσε να διωχθούν ποινικά ή να απαλλαγούν συγκεκριμένα πρόσωπα»

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ξεπερνούν κάθε φαντασία οι νέες καταγγελίες που έρχονται από το στενό περιβάλλον της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου.
Όταν υπηρετούσε τη δεύτερη θητεία της στη νευραλγική θέση της επικεφαλής της πάταξης της διαφθοράς στο Δημόσιο, της ασκήθηκαν, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, αφόρητες πιέσεις και διαρκείς παρεμβάσεις στο έργο της από συγκεκριμένο πρόσωπο. Τον άνθρωπο αυτό οι κύκλοι της νυν εισαγγελέως Εφετών δεν τον κατονομάζουν. Συνεχίζουν να τον αποκαλούν «Ρασπούτιν» αλλά αυτή τη φορά προσδιορίζουν ότι είχε «πολιτική ισχύ», φωτογραφίζοντας έτσι συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο η τότε εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είχε, εκ της θέσεως της, στενή συνεργασία.
Τώρα, ωστόσο, χρησιμοποιούν για «αυτόν τον κύριο» ακόμα βαρύτερους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Λένε ότι είχε ύφος «νταβατζή», όταν προσπαθούσε να υποδείξει στην Ελένη Ράικου πώς θα χειριστεί κρίσιμες δικογραφίες Διαφθοράς, απαιτώντας από εκείνη, άλλες φορές να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία, ενώ για όσους εμπλεκόμενους ο φερόμενος ως παρεμβαίνων ήθελε να εξυπηρετήσει, απαιτούσε να μπουν στο αρχείο οι υποθέσεις τους.

Οι κύκλοι της Ελένης Ράικου προαναγγέλλουν νέες «αποκαλύψεις» για τον «Ρασπούτιν» και αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν κι άλλοι εισαγγελείς που έχουν δεχθεί ανάλογες παρεμβάσεις στο έργο τους, χαρακτηρίζοντας τους κι εκείνους «θύματα» που κάποια στιγμή θα ανοίξουν το στόμα τους.

Το νέο ξέσπασμα της Ελένης Ράικου έρχεται με αφορμή νέα δημοσιεύματα στον αυριανό κυριακάτικο Τύπο. Για τρίτη συνεχή Κυριακή, συγκεκριμένα έντυπα αναφέρονται «σε τραπεζικούς λογαριασμούς του γιατρού συζύγου της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, που τον εμπλέκουν με το σκάνδαλο της Novartis».

Οπως σχολίαζαν, ωστόσο, νομικοί κύκλοι, οι εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες που προέρχονται από κύκλους της Ελένης Ράικου ενδέχεται να αποδυναμωθούν εφόσον δεν γίνονται επώνυμα και σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Αυτές είναι λοιπόν αναλυτικά οι καταγγελίες που προέρχονται από κύκλους της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου:

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν». 


Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: «Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται.»   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template