Ανδρέας Βγενόπουλος: Πού είναι τα λεφτά και ποιος τα κυνηγάει;

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Το Λονδίνο αυτή την περίοδο, είναι πολύ όμορφο, παρόλο που η συννεφιά του φθινοπώρου είναι συχνή. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν
φαίνεται να απασχολεί την κυρία Αρετή Σουβατζόγλου, η οποία συνήθισε πολύ γρήγορα την συνήθη μουντάδα που κουβαλάει η βρετανική πρωτεύουσα.
Η απόφασή της να εγκαταλείψει την Αθήνα και να μετοικήσει μόνιμα στην Βρετανική πρωτεύουσα σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, εκεί όπου σπουδάζει η κόρη της, έγινε εν μέσω μιας θύελλας που ξέσπασε στους κόλπους της δυναστείας Βγενόπουλου.

Ο ξαφνικός θάνατος του επιχειρηματία έβγαλε λίγους μήνες μετά στην επιφάνεια την ενδοοικογενειακή διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή την περιουσία του επιχειρηματία και καλά κρυμμένα μυστικά, γνωστά σε πολύ λίγους.


Μυστικά μιας διαμάχης με πρωταγωνιστές την χήρα του Ανδρέα Βγενόπουλου, την πρώην σύντροφό του Τζιλ Μπεντ και τα δύο του παιδιά, τον πρωτότοκο Φίλιππο και την Μελίνα, κόρη που απέκτησε με την Βρετανίδα.


Έφυγε «φτωχός»
Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν μέσα στον κυκλώνα που ξέσπασε λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, μαζί με τον 23χρονο γιο του επιχειρηματία καρπό από τον πρώτο γάμο του με την Ρουμάνα Στεφανία Αντρέεα.
Ήταν η περίοδος που η τελευταία του σύζυγος κυρία Αρετή-Ρίτα για τους φίλους-Σουβατζόγλου φέρεται να είπε στα παιδιά του ότι μπαμπάς τους έφυγε φτωχός! (Η ίδια φυσικά ζει στο Λονδίνο και οι φήμες από την Βρετανική Πρωτεύουσα αναφέρουν ότι είναι ερωτευμένη με Έλληνα δικηγόρο. Το ερώτημα είναι η ίδια πως ζει στην πιο πλούσια πόλη του κόσμου;)

Έκτοτε ξεκίνησε μια μεγάλη περιπέτεια, που είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει, αφού ο υιός Βγενόπουλος κινήθηκε δικαστικά, κάτι που φέρεται να έπραξε και η πρώην σύντροφός του μαζί με την κόρη της.

Αμφότερα τα δύο μέρη θέλουν να μάθουν τι απέγινε η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου, αφού θεωρούν σίγουρο ότι ένας τόσο έξυπνος και ικανός άνθρωπος, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει διασφαλίσει τα μέλη της οικογένειάς του, ειδικά τα παιδιά του τα οποία λάτρευε.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες φέρεται να επικεντρώνονται περισσότερο σε Αγγλία, Ελβετία και Λουξεμβούργο χωρίς όμως να αποκλείονται και οι ΗΠΑ ή κάποιοι φορολογικοί παράδεισοι στην Καραϊβική.

Μόνο που η διαδρομή για την ανακάλυψη χρημάτων, μετοχών, τίτλων ιδιοκτησίας και οτιδήποτε άλλο είχε επιμελώς καταθέσει ή φυλάξει σε θυρίδες ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αναμένεται να διαρκέσει μήνες και να είναι δαιδαλώδης.

Όπως ακριβώς ήταν και η ζωή του ιδρυτή της MIG…Ανδρέας Βγενόπουλος

Το κυνήγι της περιουσίας

Παρά την θυελλώδη προσωπική του ζωή, τους δύο γάμους και μια μακρόχρονη σχέση ο Ανδρέας Βγενόπουλος λειτουργούσε ως ένας τζέντλεμαν παλαιάς κοπής, σε ότι είχε να κάνει με τις πρώην συζύγους και συντρόφους, την νυν και φυσικά τα παιδιά του.

Λάτρευε τον Φίλιπππο και την Μελίνα και ακριβώς τα ίδια αισθήματα έτρεφε για την κόρη της δεύτερης συζύγου του Ρίτας Σουβατζόγλου, Αλεξάνδρα, η οποία σπουδάζει Ιατρική στο Λονδίνο.
Επίσης διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τις δύο πρώην γυναίκες που σημάδεψαν την ζωή του με το πέρασμά τους από αυτή, χαρίζοντάς του και δύο υπέροχα κατά γενική ομολογία παιδιά.

Δυο παιδιά που έπεσαν από τα σύννεφα λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατό του πατέρα τους, όταν διαπίστωσαν ότι η τελευταία του σύζυγος Αρετή Σουβατζόγλου άλλαξε τις κλειδαριές στην βίλα της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη και τους ανακοίνωσε ότι ο πατέρας τους πέθανε φτωχός.

Κάτι που αρνήθηκαν να πιστέψουν τόσο αυτοί όσο και οι μητέρες τους, που απόρησαν με την στάση της δεύτερης συζύγου του επιχειρηματία, η οποία μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του, έδειχνε ότι διατηρεί άψογες σχέσεις μαζί τους.

Έκτοτε ξεκίνησε μια περιπετειώδης όσο και δαιδαλώδη διαδρομή από τους κληρονόμους του Βγενόπουλου-ο Φίλιππος μπήκε μπροστά αμέσως και ακολούθησε αμέσως η Μελίνα-ώστε να γίνει ότι είναι δυνατόν για να ανακαλυφθεί η χαμένη περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Το εξώδικο του Φίλιππου Βγενόπουλου

Στην φράση της κυρίας Σουβατζόγλου «ο πατέρας σας πέθανε φτωχός» ο υιός Βγενόπουλος απάντησε με εξώδικο ζητώντας απογραφή σπιτιών, εταιριών, καταθέσεων, συμμετοχών και επενδύσεων.
Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι να γίνει, αφού πρέπει να βρεθούν και ελεγχθούν δεκάδες πιθανότατα offshore εταιρίες, καθώς και λογαριασμοί σε τράπεζες του εξωτερικού και σε θυρίδες που μπορεί να υπάρχουν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον των παιδιών, οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε Αγγλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο αλλά και στην εξωτική Καραϊβική, τον παράδεισο των εξωχώριων εταιριών, χωρίς να αποκλείονται και άλλες χώρες, εφόσον προκύπτουν στοιχεία.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα διαχέονται αναζητούνται πιθανές κατοικίες του εκλιπόντος σε διάφορα μέρη ανά την Ευρώπη, όπως στην Ελβετία, την Αγγλία και την Αμερική.Ανδρέας Βγενόπουλος

Πουλάει λουκουμάδες στην Ψαρού
Η προ ημερών αποκάλυψη ότι ο Φίλιππος Βγενόπουλος εργαζόταν ως υπεύθυνος σε μαγαζί που πουλούσε λουκουμάδες στην Ψαρού, άφησε με το στόμα ανοιχτό φίλους και γνωστούς της οικογένειας.

Κάποιοι αδυνατούσαν να το πιστέψουν, αφού παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά για την ενδοοικογενειακή διαμάχη, θωρούσαν ότι ο νεαρός δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο για τα προς το ζην.

Μάλλον δεν είχαν συνειδητοποιήσει το μέγεθος των προβλημάτων που προέκυψαν στον υιό Βγενόπουλο που έχοντας τελειώσει τις σπουδές του στα ναυτιλιακά, βρέθηκε να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ο νεαρός γόνος που είναι κατά γενική ομολογία ένα συνεσταλμένο παιδί, το οποίο αποφεύγει να μιλάει επιμελώς για το δράμα που βιώνει εδώ και μήνες, φιλοξενείται ακόμη σε φιλικό σπίτι και αναμένει τις εξελίξεις.

Τόσο αυτός όσο και η αδερφή του δεν έχουν σαφή εικόνα των περιουσιακών στοιχείων που άφησε πίσω του ο πατέρας τους και αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών που θα τραβήξουν σε μάκρος.
Εικονική αγάπη

Κάποιοι λένε ότι τόσο ο Φίλιπππος όσο και η ετεροθαλής αδερφή του Μελίνα αρχικά αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι η τελευταία σύζυγος του πατέρα τους, θα επιδείκνυε τέτοια συμπεριφορά απέναντι τους.

Την ίδια στιγμή η κυρία Αρετή Σουβατζόγλου μένει σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν μόνιμα στο Λονδίνο όπου σπουδάζει η κόρη της, ενώ φέτος το καλοκαίρι απέφυγε σύμφωνα με τα όσα ακούγονται να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

Προτίμησε κάποια θέρετρα του εξωτερικού λένε γνώστες της υπόθεσης, εκεί όπου μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να σκέφτεται αν θα την αναγνωρίσουν, μετά από όλα όσα έχουν γίνει γνωστά.

Οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι στην Αθήνα έρχεται απροειδοποίητα και μόνο για ένα η δύο εικοσιτετράωρα, προκειμένου να κάνει κάποια ραντεβού και να δει πολύ δικούς της ανθρώπους.

Η σχέση της με τον Ανδρέα Βγενόπουλο ξεκίνησε στα γραφεία της Marfin, όταν εκείνη σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ήταν η γραμματέας της απολύτου επμπιστοσύνης του.
Το κεραυνοβόλο αίσθημα ανέβηκε ταχύτατα τα σκαλιά της εκκλησίας, με ελάχιστους καλεσμένους και η ζωή της άλλαξε άρδην ως σύζυγος ενός επιφανούς επχειρηματία.

Ο θάνατός του έβγαλε γρήγορα στην επιφάνεια το μυστικό της διάρρηξης που επήλθε στην σχέση της με τα παιδιά του συζύγου της, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από την ζωή, μέσα στην κατοικία της οδού Πάρνηθος.

Άνθρωποι από τον χώρο του επιχειρείν οι οποίοι επί χρόνια διατηρούσαν φιλικούς δεσμούς με τον επιχειρηματία πιστεύουν και το έχουν πει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με άλλους, ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν κάτοχος δεκάδων λογαριασμών και χαρτοφυλακίων μετοχών σε τράπεζες του εξωτερικού.

Μόνο που λεπτομέρειες και διευθύνσεις για όλα αυτά, φέρεται να γνώριζαν ελάχιστοι άνθρωποι και σίγουρα όχι τα παιδιά του, τα οποία βρέθηκαν μετά τον θάνατό του να βιώνουν τις πλέον απρόβλεπτες καταστάσεις.

Καμία επαφή με την Ρίτα Σουβατζόγλου
Πλέον ο Φίλιπππος Βγενόπουλος δεν έχει καμία επαφή με την μητριά του αλλά και την κόρη της Αλεξάνδρα, με την οποία η τελευταία επικοινωνία που είχαν ήταν κάποια sms πριν από μήνες.
Σε αυτά η νεαρή φέρεται να ταυτιζόταν με τις απόψεις της μαμάς της και η απάντηση του πρωτότοκου ήταν άμεση: «Δεν με είδες ποτέ σαν αδερφό σου. Η οικογένεια ήταν εικονικά αγαπημένη όσο ζούσε ο πατέρας μου. Κρίμα, τώρα που πέθανε όλα άλλαξαν. Με κατηγορείς ότι δεν είμαι εντάξει, αλλά στην ουσία εσείς δεν είστε καθόλου εντάξει».
Τα μηνύματα ήταν απόρροια του εξώδικου που είχε αποσταλεί στην κυρία Σουβατζόγλου από το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Νίκου Αγαπηνού με εντολέα τον Φίλιππο Βγενόπουλο.

Ο τελευταίος ζητούσε να ενημερωθεί για την περιουσία του πατέρα του καθώς και για τις υποχρεώσεις του εκλιπόντος προς το Δημόσιο με μια κίνηση την οποία η κυρία Σουβατζόγλου μάλλον περίμενε μετά τα όσα είχαν λάβει χώρα μεταξύ τους.
Αυτά, που συνθέτουν το μυστηριώδες παζλ στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού που άφησε πίσω του ο Ανδρέας Βγενόπουλος και μια αναζήτηση που μόλις άρχισε… 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template