Στον Λευκό Οίκο ο πάστορας Μπράνσον - Γονάτισε και προσευχήθηκε για τον Τραμπ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Το αεροσκάφος που τον μετέφερε, μαζί με τη σύζυγό του, Νορίν, προσγειώθηκε στη βάση Άντριους και ακολούθως ο πάστορας μετέβη στον Λευκό
Οίκο, όπου συναντήθηκε με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο - Γονάτισε και προσευχήθηκε μπροστά στις κάμερες, ζητώντας από τον Θεό να δίνει «υπερφυσική σοφία» στον Τραμπ - Ο πλανητάρχης ευχαρίστησε εκ νέου τον Ερντογάν
Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον έφθασε σήμερα στην Ουάσιγκτον, μία ημέρα μετά την απόφαση απελευθέρωσής του από την τουρκική δικαιοσύνη, έγινε γνωστό από τον πρόεδρο μιας χριστιανικής οργάνωσης, της Family Research Council, που τον συνόδευε.

«Μόλις προσγειωθήκαμε στην αεροπορική βάση Άντριους με τον πάστορα Μπράνσον και τη σύζυγό του Νορίν. Νιώθουν ευγνωμοσύνη που είναι σώοι και αβλαβείς κι επιστρέφουν στο σπίτι τους στις ΗΠΑ» σημείωσε ο Τόνι Πέρκινς σε ένα tweet, το οποίο συνοδευόταν από μια φωτογραφία του πάστορα ενώ κατέβαινε από το αεροσκάφος.





Just landed at Andrews AFB with Pastor Brunson and his wife Norine. They are thankful to be safely home in the USA. Under this administration being an American means something! @realDonaldTrump @VP @SecPompeopic.twitter.com/YOjoEOCX6k— Tony Perkins (@tperkins) October 13, 2018


Αμέσως μετά, ο πάστορας Μπράνσον μετέβη στο Οβάλ Γραφείο, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Διαπραγματευτήκαμε επί μακρόν και σκληρά» ήταν τα λόγια του Τραμπ στους δημοσιογράφους. «Δεν πληρώνουμε λύτρα σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όχι πια» συμπλήρωσε.

«Θέλω να σε συγχαρώ, διότι στάθηκες αιτία να κινητοποιηθεί αυτή η χώρα… Γνωρίζω τι πέρασες… Δεν είναι μια εύκολη κατάσταση ούτε για την Τουρκία» είπε ο Τραμπ, αφού κάθισε δίπλα στον πάστορα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διότι έκανε δυνατή την επιστροφή του Μπράνσον στην πατρίδα του.

Από την πλευρά του, ο Άντριου Μπράνσον ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ, την αμερικανική διοίκηση και το Κογκρέσο. Κατόπιν επισήμανε πόσο ευγνώμων είναι που ο Αμερικανός ηγέτης έδωσε μάχη για εκείνον. Επανέλαβε ότι αγαπάει την Τουρκία.
Σε μια σπάνια, ασυνήθιστη σκηνή μπροστά στις κάμερες και τα φωτογραφικά φλάς, ο πάστορας Μπράνσον γονάτισε, έπιασε τον πρόεδρο Τραμπ από τον δεξί ώμο και προσευχήθηκε γι' αυτόν, ζητώντας από τον Θεό να του δίνει «υπερφυσική σοφία». «Πραγματικά πάλεψες για εμάς» είπε ο Μπράνσον στον Τραμπ. Αστειευόμενος, ανέφερε ότι ο Τραμπ επανέκτησε και μία ψήφο που ήταν υπό κράτηση, αφού ο πρόεδρος ρώτησε την σύζυγό του πάστορα, Νορίν, ποιον είχε ψηφίσει το 2016.
President @realDonaldTrump with Pastor Brunson: "We've been negotiating long and hard. We do not pay ransom in this country, at least any longer." https://t.co/fAJKg7DyKv pic.twitter.com/0Xqc3KgZGw— Fox News (@FoxNews) October 13, 2018
Τραμπ: Καμία συμφωνία με την Τουρκία - Δεν κάνω συμφωνίες για ομήρους
Στη διάψευση των σεναρίων που ήθελαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν προβεί σε μυστική συμφωνία με την Τουρκία για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές, προέβη το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν κάνω συμφωνίες για ομήρους».

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «καλό χριστιανό» τον Άντριου Μπράνσον και τόνισε πως τον περιμένει στο οβάλ γραφείο, στον Λευκό Οίκο, τις αμέσως επόμενες ώρες. Δήλωσε, δε, πως η απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα θα ενισχύσει τις καλές σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα.

Τα μηνύματα που ανέβασε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ:

Pastor Andrew Brunson, released by Turkey, will be with me in the Oval Office at 2:30 P.M. (this afternoon). It will be wonderful to see and meet him. He is a great Christian who has been through such a tough experience. I would like to thank President @RT_Erdogan for his help!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 13, 2018


There was NO DEAL made with Turkey for the release and return of Pastor Andrew Brunson. I don’t make deals for hostages. There was, however, great appreciation on behalf of the United States, which will lead to good, perhaps great, relations between the United States & Turkey!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 13, 2018Ερντογάν: Απόφαση της δικαιοσύνης η απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα

Ο Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος χθες –αφού κρατήθηκε επί δύο χρόνια, αρχικά στη φυλακή και κατόπιν σε κατ' οίκον περιορισμό– μετά την καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για την κατηγορία της κατασκοπείας. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, αναχώρησε αεροπορικώς, μαζί με τη σύζυγό του, για τη Γερμανία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε σήμερα, μετά την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ότι η τουρκική δικαιοσύνη έλαβε την απόφασή της ανεξάρτητα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον ευχαρίστησε νωρίτερα επειδή συνέβαλε σε αυτήν την ευτυχή εξέλιξη.

«Αγαπητέ, κύριε Πρόεδρε @realDonaldTrump, όπως πάντα επισήμαινα, η τουρκική δικαιοσύνη κατέληξε στην απόφασή της ανεξάρτητα» έγραψε ο Ερντογάν σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στείλει το εξής tweet: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο @RT_Erdogan για τη βοήθειά του!».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα της αναθέρμανσης των διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, που επλήγησαν από την υπόθεση Μπράνσον.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους όπως αρμόζει μεταξύ δύο συμμάχων και να πολεμούν από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template