Βίασαν και σκότωσαν δημοσιογράφο που ερευνούσε μίζες από ευρωπαϊκά κονδύλια

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Στην περίπτωση των κονδυλίων της Ε.Ε. οι ψαγμένοι ισχυρίζονται ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι-βλέπε Βρυξέλλες.
Τμήμα του ιερατείου των

Βρυξελλών είναι βαθιά διεφθαρμένο και σάπιο. Αυτό είναι μια μικρή σημείωση στην υπόθεση-θρίλερ της δολοφονίας μιας 30χρονης δημοσιογράφου στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας.
H Βικτορία Μαρίνοβα, δημοσιογράφος και παραγωγός του τηλεοπτικού σταθμού TVN, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που αφορά διασπάθιση κοινοτικών-ευρωπαικών πόρων. Αφού την βιάσανε στη συνέχεια την χτύπησαν στο κεφάλι μέχρι θανάτου.

Η τελευταία εκπομπή της Mαρίνοβα αφορούσε έρευνα από ομάδα βουλγάρων δημοσιογράφων για εταιρείες που εμπλέκονται σε κοινοτικά χρηματοδοτούμενα σχέδια υποδομών και διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές. Υποστήριξε ότι το 30 με 40% της χρηματοδότησης που έλαβε ένας όμιλος εταιρειών σπαταλήθηκε από τη διαφθορά και τις δωροδοκίες

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Μαρινόβα πήρε συνέντευξη από δυο δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι είχαν κρατηθεί από τη βουλγαρική αστυνομία για την επίμαχη έρευνα.
Ομάδες καταπολέμησης της διαφθοράς και ευρωβουλευτές ζήτησαν από την βουλγαρική κυβέρνηση και τις αρχές την πλήρη διερεύνηση του θανάτου της δημοσιογράφου.

Η Βικτόρια Μαρίνοβα, 30χρονη δημοσιογράφος του βουλγαρικού τηλεοπτικού δικτύου TVN βιάσθηκε και δολοφονήθηκε χθες στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η δημοσιογράφος πραγματοποιούσε έρευνα για υπόθεση διαφθοράς στην διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η τελευταία εκπομπή της δημοσιογράφου αφορούσε συγκεκριμένα έρευνα που πραγματοποιούσε δημοσιογραφική ομάδα για εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων διασπαθίσθηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.



Είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ερευνώντας υποθέσεις διαφθοράς. Τον περασμένο Οκτώβριο δολοφονήθηκε στην Μάλτα η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ενώ τον Φεβρουάριο δολοφονήθηκε στην Σλοβακία ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ.

«Σοκαρισμένος από την είδηση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, που ερευνούσε την διαφθορά στην Βουλγαρία. Η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε έναν χρόνο. Χρειαζόμαστε πλήρη έρευνα για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα», έγραψε στο Twitter ο Γκι Φερχόφστατ, εκπρόσωπος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template