Μια «όμορφη αποικία»: Αγρια κατσάδα του Αμερικανού πρεσβευτή στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου λόγω... Κριμαίας!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Παρέμβαση από την Ουάσινγκτον στα εσωτερικά του δήμου... Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε διά στόματος του Αμερικανού
πρέσβη στην χώρα, Τζέφρυ Πάιατ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη πόλη η οποία έχει γίνει... δεύτερο γραφείο του από τις συχνές επισκέψεις του!

Το κόκκινο χαλί που έστρωσε στην είσοδο του Επιμελητηρίου Έβρου ο πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης για την υποδοχή του Αμερικανού πρεσβευτή και τα χαμόγελα στις χειραψίες μπροστά στους φωτογράφους και δημοσιογράφους, “πάγωσαν” στην συνάντηση που είχαν κατ’ ιδίαν λίγο αργότερα.
Ο Τζέφρυ Πάιατ και οι συνεργάτες του, στη συζήτηση με τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, έθεσε ξεκάθαρα και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το θέμα της αδερφοποίησης με το Επιμελητήριο της Συμφερούπολης στην Κριμαία.

Πρόκειται για την συμφωνία που είχε υπογράψει ο Χριστόδουλος Τοψίδης σε ταξίδι του το 2016 με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Γκαμπαερίδη στην Κριμαία και ανακοίνωσαν μάλιστα δημόσια την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων.

«Θέλω να θέσω ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί. Είναι απαράδεκτο το Επιμελητήριο Έβρου παραμένει αδερφοποιημένο ακόμα με αυτό της Συμφερούπολης, μιας περιοχής όπου υπήρξε εισβολή ξένης χώρας και κατάκτηση της. Κάτι πρέπει να γίνει για το συγκεκριμένο θέμα».

Ο κ.Τοψίδης εμφανώς αμήχανος παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος εκείνη η ενέργεια και το ταξίδι.

“Ηταν σοβαρό λάθος αυτό και θα κοιτάξουμε να το λύσουμε, για να πάψει να υπάρχει αυτή συμφωνία σε ισχύ”, απάντησε.

Για να συμπληρώσει ο Πρέσβης των ΗΠΑ:

“Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ”.

Όλα αυτά παρουσία του νέου Αμερικανού Προξένου στην Θεσσαλονίκη, που γνωρίζει το θέμα μια και ήταν προηγουμένως στην Ουκρανία, αλλά και του Εμπορικού ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ, που επίσης ήταν πριν την Ελλάδα στην Ουκρανία και είναι άριστοι γνώστες του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου χθες 3 Οκτωβρίου 2018 και παρευρέθηκαν ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κος Τζέφρυ Πάιατ, ο νέος πρόξενος των Η.Π.Α. στην Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ. Επίσης από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα συμμετείχαν ο αμυντικός ακόλουθος Τιμ Κέτερ (Captain) και ο οικονομικός ακόλουθος Τσίπ Λάιτινεν.

Το Επιμελητήριο Έβρου εκπροσώπησε ο πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης που επιπλήχθηκε και «ανακλήθηκε στη τάξη» και σύσσωμη η Διοικητική Επιτροπή ενώ παρόν ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα μελετών του Επιμελητηρίου Έβρου θα εργαστεί σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της αμερικανικής αποστολής για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων που συζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων και την ακύρωση της συμφωνίας με την Συμφερούπολη (αρχαία ελληνική αποικία, μεταξύ άλλων).




















Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template