Δημόσια ταπείνωση Σ.Αραβίας από Ν.Τραμπ: «Πλήρωσε με τώρα αλλιώς θα διαλυθείς» - Ερχεται «έκρηξη» στην Μ.Ανατολή;

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ταπείνωσε δημόσια την Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ο οποίος σε ομιλία του τόνισε πως ή πληρώσει το Ριάντ ή θα διαλυθεί.
"Υπερασπιζόμαστε χώρες που δεν μας πληρώνουν ή μας πληρώνουν πολύ λίγο. Με συγχωρείς Βασιλιά Σάλμαν είσαι φίλος μου, μπορείς να με πληρώσεις. Μιλάμε για δισεκατομμύρια" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα ανέφερε πως η Σαουδική Αραβία θα "πέσει" σε δύο εβδομάδες χωρίς τον αμερικανικό στρατό.

Οι δημόσιες δηλώσεις του Ν.Τραμπ μόνο τυχαίες δεν είναι καθώς έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης και εν μέσω πολεμικών απειλών Ιράν-Σ.Αραβίας.

Στην αρχή ο Σαουδάραβας διάδοχος απάντησε με οργή στον Ν.Τραμπ για να "σκύψει" το κεφάλι στην συνέχεια.
Προφανώς βάζοντας στο στόχαστρο τις χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα πως «υπερασπιζόμαστε πολλά από αυτά τα έθνη δωρεάν κι αυτά κερδοσκοπούν "επιβάλλοντάς μας πιο υψηλές τιμές στο πετρέλαιο».

Τραμπ : Η Σαουδική Αραβία θα "πέσει" σε δύο βδομάδες χωρίς τον αμερικανικό στρατό
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μισσισσιπί, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας δεν θα παραμείνει στην εξουσία ούτε για δύο εβδομάδες χωρίς την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού.

Η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της εκστρατείας πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Tραμπ έκανε ύποπτες παρατηρήσεις σχετικά με τη φύση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας.

"Προστατεύουμε τη Σαουδική Αραβία. Θα πείτε ότι είναι πλούσιοι. Και αγαπώ τον βασιλιά, τον βασιλιά Σάλμαν. Αλλά είπα θα σας προστατεύουμε , αλλά ίσως να μην είστε εδώ για δύο εβδομάδες χωρίς εμάς, γι'αυτό πρέπει να πληρώσετε τους στρατιώτες σας", δήλωσε ο Tραμπ.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και στον ΟΠΕΚ. Οι πολιτικές πετρελαίου του οργανισμού επικρίθηκαν πρόσφατα από το Tραμπ λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη , ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ εκμεταλλεύονται τον υπόλοιπο κόσμο.

"Εμείς υπερασπιζόμαστε πολλά από αυτά τα έθνη για τίποτα, και στη συνέχεια επωφελούνται από εμάς δίνοντας μας υψηλές τιμές του πετρελαίου. Θέλουμε να σταματήσουν να αυξάνουν τις τιμές, θέλουμε να ξεκινήσουν να μειώνουν τις τιμές ", δήλωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο Τραμπ.

"Λατρεύω να συνεργάζομαι με τον Πρόεδρο Τραμπ" απάντησε ο Σαουδάραβας πρίγκηπας

Οργή Σ.Αραβίας για Τραμπ: "Πληρώσαμε όπλα από ΗΠΑ"

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ανέφερε ότι η χώρα του «πλήρωσε» για τα όπλα που της προμήθευσαν οι ΗΠΑ, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ υπερασπίζονται τα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη «τσάμπα», αν δεν τα «επιδοτούν».

«Πιστεύουμε ότι έχουμε πληρώσει για όλα τα όπλα που έχουμε αποκτήσει από τις ΗΠΑ, δεν μας δόθηκαν δωρεάν», αντέτεινε ο πρίγκιπας διάδοχος. Υποβάθμισε πάντως τις διαφορές με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Πρέπει να αποδεχόμαστε ότι οποιοσδήποτε φίλος θα λέει θετικά πράγματα και αρνητικά πράγματα. Μπορεί να υπάρχουν παρεξηγήσεις και τοποθετούμε (τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Τραμπ) σε αυτή την κατηγορία», είπε, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως «του αρέσει να συνεργάζεται» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβαίας υπογράμμισε ότι ο Ριάντ «δεν θα πληρώσει τίποτα» στην Ουάσινγκτον για την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας ότι «όλα τα όπλα που έχουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν πληρωθεί, δεν πρόκειται για δωρεάν εξοπλισμό».

«Από τότε που ξεκίνησε η σχέση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έχουμε αγοράσει τα πάντα με χρήματα»
δήλωσε ο Μπιν Σαλμάν.

Υπενθύμισε ακόμη ότι από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές το 2017, το Ριάντ συμφώνησε να αγοράσει αμερικάνικα όπλα αξίας 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που χαρακτήρισε «ένα καλό επίτευγμα» για τον Τραμπ.

«Συμπεριλαμβάνεται επίσης σε αυτές τις συμφωνίες ότι ένα μέρος αυτών των όπλων θα κατασκευαστεί στη Σαουδική Αραβία, έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Αμερική και τη Σαουδική Αραβία, καλό εμπόριο, καλά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες, αλλά και καλή οικονομική ανάπτυξη. Επίσης θα συμβάλει στην ασφάλεια μας», επεσήμανε ο πρίγκιπας.

Σημείωσε επίσης ότι η Σαουδική Αραβία είχε υπάρξει δεκαετίες πριν από τις ΗΠΑ και ότι θα χρειαστεί «περίπου 2.000 χρόνια για να αντιμετωπίσει ενδεχομένως μερικούς κινδύνους».

Την 20ή Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ είχε απαιτήσει ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), του οποίου η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες, να μειώσει «τώρα!» τις τιμές του αργού, κάτι πάντως που δεν εμπόδισε την τιμή του βαρελιού να συνεχίσει να ανεβαίνει.

Την 20ή Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ είχε απαιτήσει ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), του οποίου η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες, να μειώσει «τώρα!» τις τιμές του αργού, κάτι πάντως που δεν εμπόδισε την τιμή του βαρελιού να συνεχίσει να ανεβαίνει.



The US President Donald Trump describes his phone conversation with the Saudi king during a rally in Minnesota: "Hey Salman, Do you mind paying for the military?"

Τραμπ -Σαουδική Αραβία:Η συμφωνία 380 δισ. δολαρίων για εξοπλιστικά
Συμφωνίες ύψους άνω των 380 δισ. δολαρίων είχαν υπογραφτεί από Ουάσινγκτον και
Ριάντ, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία το 2017.«Οι δύο χώρες υπέγραψαν σειρά συμφωνιών...Η αξία των επενδύσεων ξεπερνά τα 380 δισεκατομμύρια δολάρια», είχε δηλώσει ο Αντελ αλ-Ζουμπέιρ.Το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας SPA είχε κάνει λόγο για 34 συμφωνίες σε διάφορους τομείς όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και οι αερομεταφορές, χωρίς να δώσει την συνολική τους αξία. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα συμβόλαια πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία είναι ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων
.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template