Στο ΑΤ Ομόνοιας ο Μητσοτάκης μετά την επίθεση με τις μολότοφ - Αποδοκίμασαν τη Γεροβασίλη

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Στο ΑΤ Ομονοίας μετέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δείξει την αλληλεγγύη τους προς τους αστυνομικούς μετά
την επίθεση που δέχθηκαν με μολότοφ και άλλα αντικείμενα συνάδελφοί τους το βράδυ της Δευτέρας από ομάδα περίπου 50 ατόμων.

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράσταση στους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας που στοχοποιούνται καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει ασφάλεισ χωρίς ισχυρή αστυνομία» πρόσθεσε και δεσμεύτηκε ότι «αυτά τα φαινόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανδρών και των γυναικών της αστυνομίας αλλά ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλαιας, θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη ημερα που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ «κάρφωσε» και την Όλγα Γεροβασίλη για την παρουσία της στο ΑΤ Ομονοίας τονίζοντας ότι «έπρεπε να μαθευτεί η δική μου παρουσία εδώ για να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία της ΕΛΑΣ
για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη».

«Τι περιμένουν πραγματικά κάποιοι, να καούν αστυνομικοί από μολότοφ για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσε, δε, την κυρία Γεροβασίλη «να να πεταχττεί από το Πολυτεχνείο για να δει τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που ντροπιάζουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

«Οι Έλληνες πολίτες σήμερα αισθάνονται απροστάτευτοι. Το πρώτο χρέος μιας οργανωμένης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης.




Στο κτήριο του ΑΤ Ομονοίας έφτασε μετά τον κ. Μητσοτάκη και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τα «άκουσε» από έναν από τους συγκεντρωμένους που της φώναξε «ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε, ανίκανοι άνθρωποι».






Σε δηλώσεις στη συνέχεια η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε «δυσάρεστο περιστατικό» την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας, για το οποίο είπε ότι «βρίσκεται σε ευαίσθητη περιοχή με προκλήσεις όχι εύκολες».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά, τα μέτρα θα γίνουν ορατά» πρόσθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αφού εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της προς τους τραυματίες αστυνομικούς χαρακτήρισε «εξαιρετικά άσχημο να συμβαίνει αυτό».


Ερωτηθείσα για το αν εξετάζεται η ανασύσταση της ομάδας «Δ», η κυρία Γεροβασίλη απάντησε «θα θυμίσω σε όλους τις εποχές που λειτουργούσε η ομάδα Δ και δεν είχαν λυθεί τα ζητήματα της Αθήνας».
Απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Όλγα Γεροβασίλη τον κάλεσε «να θυμηθεί τα έργα επί των ημερών του» προσθέτοντας ότι «η αντιπολίτευση έχει παίξει όλα τα χαρτιά της κατάρρευσς της κυβέρνησης και αυτό είναι το τελευταίο. Χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα στα ζητήματα ασφαλείας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα που διαθέτουμε. Όσοι κάνουν παιχνίδια με θέματα ασφαλείας είναι επικίνδυνοι».

Ειδικά για την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας είπε ότι «προφανώς όταν κάτι συμβαίνει κάτι φταίει. Αυτό που παλεύυμε και θα καταφέρουμε είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλεια του πολίτη».

Όταν της ζητήθηκε να απαντήσει στη δήλωση των αστυνομικών ότι αισθάνονται ανασφαλείς, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «θα δούμε και την ανασφάλεια των εργαζομένων που μας απασχολεί αλλά να δούμε και αν αυτοί που υπάρχουν πώς εκτελούν τα καθήκοντά τους. Σε όλα τα επεισόδια θα γίνονται έρευνα για τη συμπεριφορά όλων και των αστυνομικών και ημών».

Οι αστυνομικοί στο απόσπασμα
Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο ΑΤ Ομονοίας την ώρα που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την «δολοφονική», όπως τη χαρακτηρίζουν, επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και τον τραυματισμό τεσσάρων συναδέλφων τους.

«Αυτά που ζούμε μας κάνει να αναρωτιόμαστε πού ζούμε, στο κέντρο της Βαγδάτης ή στο κέντρο της Αθήνας; Η πολιτεία πρέπει να αποκτήσει σχέδιο καταπολέμησησης όλων αυτών των φαινομένων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Δημοσθένης Πάκος.






Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας από περίπου 50 άτομα που πυρπόλησαν με μολότοφ την είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ' Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση. Οι δύο εκ των τραυματιών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Τη σημερινή συγκέντρωση στήριξε με την παρουσία της η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου που σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφος σημειώσε: «Είναι απαράδεκτη η ανοχή των κυβερνώντων στους παντός είδους μπαχαλακιδες. Αν οι κύριες υπουργοί δεν μπορούν να μαζέψουν τους κουκουλοφόρους καλούνται να τα μαζέψουν και να φύγουν».

«Στηρίζουμε αμέριστα τους αστυνομικούς και καλώ την ασφάλεια να τους συλλάβει, να τους τραβήξει το αυτί και ας κλαίνε οι μανάδες τους γιατί τους ξέρουν έναν προς έναν. Δεν θα κρυβόμαστε πίσω από τις φούστες του Ρουβίκωνα και των αναρχικών»
δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δύναμης Ελληνισμού Δημήτρης Καμμένος.





Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template