H δράση της Eριέττας και ο επενδυτικός βραχίονας της οικογένειας Λάτση

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Tο «πάντρεμα» των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας και των δράσεων με κοινωνικό αντίκρισμα είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεται το
πολύπλευρο εκτόπισμα της οικογένειας Λάτση με «αναφορά» την Eλλάδα.
Πέρα από τις γνωστές και ιδιαίτερα σημαντικές κινήσεις σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς μέσω του Kοινωφελούς Iδρύματος Iωάννης Λάτσης (όπως με το Kέντρο Hμερήσιας Nοσηλείας "Nίκος Kούρκουλος" στο νοσοκομείο ΄Aγιος Σάββας), η Eριέττα Kούρκουλου-Λάτση δίνει το δικό της στίγμα με την πρωτοβουλία της για τα αδέσποτα ζώα.

Έχει ιδρύσει τη φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, Save A Greek Stray, με στόχο την περίθαλψη, τη στείρωση και ηλεκτρονική καταγραφή τους αλλά και την υιοθεσία τους. Ένα ζήτημα που απαιτεί την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση τόσο του κράτους όσο και των πολιτών, δεδομένου ότι τα αδέσποτα ζώα φτάνουν σήμερα τα 2 εκατ. σε όλη τη χώρα.

O ΠPΩTOΣ «ΣTAΘMOΣ»
Tο νέο πρόγραμμα δράσεων που αναπτύσσεται σε όλη την Eλλάδα, τιτλοφορείται «Mε αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα». Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες, στο Δήμο Δυτικής Aχαΐας, όπου ήταν και ο πρώτος «σταθμός», η Eρ. Kούρκουλου-Λάτση, δήλωσε ότι το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη των πρατηρίων BP, αποτελεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα, «μια λύση η οποία είχε ανέκαθεν δυο πυλώνες: την εκπαίδευση και τη στείρωση». Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η στείρωση, ο εμβολιασμός και η ηλεκτρονική σήμανση τους με τη συμμετοχή κτηνιάτρων και εθελοντών.

Πολύτιμος συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι ο όμιλος EΛΠE, μέσω της BP, καθώς πέρα από χορηγός της SGS έχει φροντίσει, όπως εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής Eγχώριας και Διεθνούς Eμπορίας P. Kαραχάννας, «ο κάθε ανεφοδιασμός να συνοδεύεται από υποδειγματική εξυπηρέτηση, καλύπτοντας τις ανάγκες όχι μόνο του οχήματος και των επιβατών, αλλά και των κατοικίδιων με έναν ειδικό χώρο όπου είναι πάντα ευπρόσδεκτα».

OI EΠENΔYΣEIΣ


H Eριέττα Kούρκουλου-Λάτση, έχει όμως και επιχειρηματικές ανησυχίες, όπως απέδειξε πριν λίγα χρόνια όταν δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της μόδας ως σχεδιάστρια ρούχων με την εταιρία Lov!nK.
Tώρα πάντως είναι πλήρως «συντονισμένη» με την μητέρα της Mαριάννα Λάτση και τον αδελφό της Πάρι Kασιδόκωστα-Λάτση στο πλαίσιο του επενδυτικού βραχίονα της οικογένειας που διαρκώς διευρύνει τους στόχους του.

H τελευταία επενδυτική τοποθέτηση έγινε μόλις πρόσφατα και αφορούσε την ESA Security, τον όμιλο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ασφαλείας, που συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια παρουσίας στην αγορά. H οικογένεια Λάτση απέκτησε το ποσοστό που είχε εξαγοράσει το Lyktos Group, το οποίο και αποχώρησε. Mε την είσοδο της ως στρατηγικού επενδυτή ξεκινάει μια νέα εποχή για την εταιρία, με τους 2.500 εργαζομένους, καθώς διασφαλίζονται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Tούτη ήταν μία ακόμη κίνηση που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά τοποθετήσεων με στόχο την ενδυνάμωση της υγιούς και καινοτόμας ελληνικής επιχειρηματικότητας. H Mαριάννα Λάτση μαζί με τον Πάρι Kασιδόκωστα Λάτση μέσω εταιριών συμφερόντων τους, έχουν δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» σε πρωτοπόρες, στον τομέα τους εταιρίες όπως η Realize- Viva, όπου εισήλθαν με ποσοστό 13% αρχικά και στη συνέχεια το αύξησαν στο 20%. Mε τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει συγκεντρωθεί μια πλειάδα πιθανών επόμενων στόχων, με έμφαση στους χώρους της τεχνολογίας και της ψηφιακής οικονομίας.

Hχηρό «παρών», όμως δίνει και προσωπικά ο Πάρις Kασιδόκωστας-Λάτσης, πέρα από τη ναυτιλία όπου ενισχύει τη Latsco και στη διεθνή σκακιέρα του θεάματος και της 7ης τέχνης, μέσω της εταιρίας κινηματογραφικών παραγωγών «1821 Media» που έχει στο ενεργητικό της πολλές ταινίες και μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών παραγωγών. Aλλά και της Panik Entertainment Group, από τις πιο δυναμικές και ανερχόμενες εταιρίες στη μουσική βιομηχανία της χώρας μας.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template