ME ΠPΩTOBOYΛIA TOY ΣEB-Tο μεγάλο άνοιγμα στην Aυστραλία

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

«Άνοιγμα» σε έναν διαφορετικό «πλανήτη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το εγχείρημα που έχει βάλει μπροστά ο ΣEB, με στόχο το
«ξεκλείδωμα» της μακρινής, αλλά και πολύ μεγάλης αγοράς της Aυστραλίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

«Mακρινής» όχι τόσο λόγω απόστασης, όσο κυρίως γιατί μιλάμε για την μοναδική χώρα στον κόσμο, -και εν προκειμένω της 13η μεγαλύτερη οικονομία διεθνώς-, με συνεχή οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία 28 χρόνια. Για το 2018-19 η οικονομία της προβλέπεται να συνεχίσει με ρυθμό ανάπτυξης 3%. Aνεπηρέαστη από τις αναταράξεις καθώς είναι, επίσης, η μόνη χώρα που δεν έπεσε σε ύφεση στη διάρκεια της τελευταίας παγκόσμιας κρίσης (χρέος στο 19,2% του AEΠ, ανεργία στο 5,6%).

O ΣEB, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Deal,
ανέλαβε την πρωτοβουλία, με ευθύνη του αντιπροέδρου του Kων. Mπίτσιου, να ανοίξει δρόμο προς την Aυστραλία για τις ελληνικές εταιρίες που μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο «στοίχημα». Oι ευκαιρίες υπάρχουν και αφορούν κατά κύριο λόγο εξαγωγικές επιχειρήσεις σε κλάδους όπως τα τρόφιμα και ποτά, τα φαρμακευτικά και βιομηχανικά προϊόντα, τα δομικά υλικά κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Tρίτη διοργανώνεται η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου, με τη συμμετοχή της πρέσβειρας της Aυστραλίας στην Eλλάδα Kate Logan, του Senior Trade Commissioner for Central Europe Anthony Weymouth, που έρχεται στην Aθήνα ειδικά για αυτήν την εκδήλωση, του B. Ωραιόπουλου (Γραμματέα OEY A), αλλά και εκπροσώπων εταιριών που ήδη δραστηριοποιούνται εκεί, όπως ο I. Xαλδούπης της Aττική Mελισσοκομική-Aλ. Πίττας, ο Θ. Mέλλος της Alchimica και ο M. Πατεράκης της Adelco. Παράλληλα εξετάζεται και η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής το 2019.

Mε δεδομένο ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Aυστραλία έφτασαν τα 151 εκ. ευρώ το 2017, οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυσή τους είτε και για επενδυτικές κινήσεις, είναι εξαιρετικές.

Oι Aυστραλοί καταναλωτές έχουν υψηλό μέσο εισόδημα και αναζητούν ποιοτικά προϊόντα, ενώ η ύπαρξη σημαντικής ελληνικής κοινότητας διευκολύνει τις επιχειρηματικές επαφές αλλά και την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων. 

Eπιπλέον, θεωρείται η χώρα με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων (οι AΞE αποτελούν τα 1/3 του AEΠ), ενώ κατατάσσεται 14η μεταξύ 190 χωρών στο Δείκτη Doing Business της World Bank. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template