STATUS - IOS Ύμνος στην κυκλαδίτικη αισθητική

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ίος! Το κυκλαδίτικο νησί των αντιθέσεων, ένας εντυπωσιακός «βράχος» τοποθετημένος στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, νησί φλογερό και γεμάτο
αντιφάσεις. Η Ίος ξεχειλίζει από ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ, έχει κόσμο, δυνατή μουσική, μαγικές παραλίες με πολυκοσμία και extreme sports αλλά αν πραγματικά θελήσει κανείς να αναζητήσει την ηρεμία μπορεί εύκολα να την βρει στο υπόλοιπο… 85% της συνολικής του έκτασης.
Γιατί, η Ίος, πέρα από τη φήμη της ως το νησί με την πλούσια νυχτερινή ζωή, η κρυφή και χαρισματική της προσωπικότητα ξετυλίγει μερικά από τα πιο ψαγμένα μυστικά των Κυκλάδων. 

Όπως οι εντυπωσιακές σε αισθητική και πολυτέλεια σύγχρονες εξοχικές κατοικίες και βίλες που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορα απομονωμένα και άγονα σημεία του νησιού, αποτελώντας πόλο έλξης εύπορων τουριστών αλλά και στόχο διεθνών μεσιτικών γραφείων. Ένα από αυτά μάλιστα, το Sotheby’s International Realty περιλαμβάνει το τελευταίο διάστημα στις προς πώληση κατοικίες του την περίφημη βίλα «Status», όπως την ονομάζει, ή «Finest» για κάποιους άλλους, στο παρελθόν.



H «Status» του Sotheby’s, η οποία διατίθεται τόσο προς -μίνιμουμ εβδομαδιαία- ενοικίαση όσο και προς πώληση, με το ποσό μάλιστα των 2.300.000 ευρώ, είναι μία εντυπωσιακή κατασκευή του εξαιρετικά ταλαντούχου αρχιτέκτονα Χρήστου Βλάχουκαι του γραφείου του, ενώ το εσωτερικό design έχει επιμεληθεί η Ηώ Θεοφίλου. 

Αξίζει πραγματικά να παραθέσουμε ένα σύντομο βιογραφικό του αρχιτέκτονα, όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γραφείου του: «Ο Χρήστος Βλάχος είναι ένας διακεκριμένος Έλληνας αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Polytecnico di Milano. Εστιάζοντας σε κτίρια κατοικιών, το αρχιτεκτονικό του έργο χαρακτηρίζεται από την συνεχή παρακολούθηση των κτισμάτων που σχεδιάζει, από τη σύλληψη της αρχιτεκτονικής ιδέας μέχρι και την τελική υλοποίηση κάθε σχεδιαστικής λεπτομέρειας. Έχει καταξιωθεί χάρη στην υψηλή αρχιτεκτονική και κατασκευαστική ποιότητα των έργων του, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Κέα, αλλά και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.



Στα κτίριά του, ο Χρήστος Βλάχος συνεχίζει την παράδοση του “πέτρινου χωριού”, μιας οικιστικής ιδέας, την οποία εισήγαγε ο πατέρας του, Τάσος Βλάχος, ο οποίος άρχισε να επενδύει στο νησί κατά τη δεκαετία του 1960 και έχτισε τις πρώτες λιθόκτιστες κατοικίες και ανεμόμυλους. Επίσης, ως κληρονομιά από τον πατέρα του, ο Χρήστος Βλάχοςδραστηριοποιήθηκε στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τις οποίες μετατρέπει σε κατοικίες υψηλής ποιότητας, βάσει των σύγχρονων επιταγών.
Η αρχιτεκτονική του είναι σύγχρονη, συμπαγής, φέρει καθαρές γραμμές και συνδέεται οργανικά με το τοπίο. Οι πέτρινες κατοικίες που σχεδιάζει και υλοποιεί χαρακτηρίζονται από τη διακριτική και ποιοτική αισθητική τους, είναι αειφορικές και ανταποκρίνονται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές δόμησης. Τα κτίρια είναι ανοικτά στο φυσικό τοπίο και γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι του, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την ιδιωτικότητα των κατοίκων. Με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, τόσο από τους εσωτερικούς, όσο και από τους εξωτερικούς χώρους, συνδυάζουν το φυσικό τοπίο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ανέσεις».

Η «Status» της Ίου, κτισμένη αμφιθεατρικά στους βραχώδεις λοφίσκους πάνω από την παραλία του Μυλοπότα, μία από τις πιο φημισμένες και «ζωντανές» του νησιού, αλλά και σε αρκετή απόσταση από αυτή ώστε να μην επηρεάζεται από την πολυκοσμία και την έντονη νυχτερινή ζωή της περιοχής, είναι στην ουσία μία πολύ μοντέρνα εξοχική κατοικία κατασκευασμένη μέσα στο λόφο, σαν σπηλιά που εισχωρεί στα βράχια και γίνεται ένα με το άνυδρο τοπίο, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, πέτρα, ξύλο και γυαλί. Στην πραγματικότητα, η μία πλευρά της βίλας, εσωτερικά, είναι ένας φυσικός τοίχος από το υπέδαφος της περιοχής, ειδικά διαμορφωμένος και τέλεια φωτισμένος, δημιουργώντας μία πρωτόγνωρη αίσθηση για κάθε φιλοξενούμενο.



Κυρίαρχο στοιχείο της βίλας είναι η εντυπωσιακή πισίνα και η εντυπωσιακή θέα προς το Αιγαίο, ενώ τις βραδινές ώρες, με ξαστεριά ή φεγγάρι, η εμπειρία διαμονής σε ένα τέτοιο τοπίο είναι πραγματικά μοναδική. Η βίλα, 350 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων, διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και τα αντίστοιχα εσωτερικά τους μπάνια, ενώ το τεράστιο της προσόν της είναι η αίσθηση του «μέσα-έξω», η οποία εξασφαλίζεται από τις τεράστιες συρόμενες τζαμαρίες που ουσιαστικά αποτελούν την εξωτερική πλευρά της οικίας προς τη δύση. Εσωτερικά, η μίνιμαλ διακόσμηση και η παρουσία της ντόπιας πέτρας μαγεύει, όπως και η επένδυση από εξαιρετικό ξύλο αλλά και το γυαλί που συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να αναδεικνύεται η συνολική ποιότητα της κατασκευής.

Συνολικά, η «Status» της Ίου είναι μία από τις εντυπωσιάκοτερες βίλες των κυκλάδων και η τιμή των 2.300.000 ευρώ μάλλον δεν φαντάζει υπερβολική…

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΣ







































































Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template