Το μεγαλύτερο group υγείας στην χώρα: Πέρασαν τα πακέτα για το 70,38% του Υγεία στο CVC Capital

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Μια νέα εποχή ξημερώνει για τον κλάδο της υγείας στην χώρα μας . Εδώ και λίγες ώρες το το CVC Capital Partners γίνεται ο κυρίαρχος «παίκτης» στην Ελλάδα , έχοντας κάνει δυναμική είσοδο στην εγχώρια αγορά, μέσω της εξαγοράς των νοσοκομείων Metropolitan, Ιάσω General και τώρα του διασημότερου νοσοκομείου στην χώρα του ΥΓΕΙΑ που έχει υπό την σκέπη του τα νοσοκομεία Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ δυναμικότητας 1261 κλινών. Πριν από λίγο από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τα πακέτα για το 70,38% του Υγεία στο CVC Capital, με το τίμημα της συναλλαγής να ανέρχεται στα 204,4 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αφορούσε 215,18 εκατ. μετοχές του Υγεία στην τιμή των 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

Με τη συναλλαγή να έχει ολοκληρωθεί, απομένει, η δημόσια πρόταση του αμερικανικού fund CVC για το σύνολο των μετοχών του Υγεία. Η μετοχή της MIΓ ενισχύεται 12,16% μετά τη συναλλαγή στα 0,0784 ευρώ.

Το CVC Capital Partners είναι ένας από τους ισχυρότερους επενδυτικούς οργανισμούς στον κόσμο, έχοντας υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 80 δισ. δολάρια, παρουσία σε τρεις ηπείρους και 23 χώρες, αλλά και σημαντική εξειδίκευση στον κλάδο νοσοκομείων, ειδικά σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Με αυτό τον τρόπο, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση αναδιάρθρωσης του κλάδου της ιδιωτικής υγείας με το CVC να αναδεικνύεται σε απόλυτο κυρίαρχο καθώς θα έχει υπό τον έλεγχο του το υψηλότερο μερίδιο στον κλάδο και θα πραγματοποιεί έσοδα άνω των 330 εκατ. ευρώ.


Η ανακοίνωση της MIG


Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση των μετοχών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ προς το σχήμα που ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC Capital Partners» («CVC»).


Η συνολική αποτίμηση (enterprise value) του Ομίλου ΥΓΕΙΑ ανήλθε σε 420 εκατ. ευρώ. Ποσό περίπου 290 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί στους μετόχους, από τα οποία 204,4 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα στη MIG.

Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ελληνική Οικονομία, και έρχεται ως επιστέγασμα μιας απαιτητικής και πολύμηνης διαδικασίας διαπραγμάτευσης που ακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG με απόλυτη διαφάνεια και σε υψηλό τίμημα και με την κίνηση αυτή επιτυγχάνεται σημαντική ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων της μητρικής εταιρίας.

Επιδίωξη της Διοίκησης παραμένει ο εξορθολογισμός των χρηματοοικονομικών μεγεθών και η μακροχρόνια ισχυροποίηση του Ομίλου.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template