Σταμάτης Τσαντάνης-Seanergy Maritime: 12,5 εκατ. για εγκατάσταση scrubbers σε 5 πλοία της

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Τη σύναψη συμφωνιών εγκατάστασης συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων ("scrubbers") σε πέντε από τα πλοία τύπου Capesize του στόλου της ανακοίνωσε η
Seanergy Maritime Holdings Corp. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την έγκαιρη προμήθεια του εξοπλισμού από την Hyundai Materials της Ν. Κορέας, και έχει ήδη κλείσει ημερομηνίες εγκατάστασης σε μεγάλο ναυπηγείο της Κίνας.
Το έργο αναμένεται να εκτελεσθεί το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2019, μετά την ολοκλήρωση του οποίου θα αρχίσουν οι χρονοναυλώσεις των πλοίων διάρκειας μεταξύ τριών και πέντε ετών με κορυφαίους ναυλωτές ξηρού φορτίου.

Η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 12,5 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του κόστους εξοπλισμού και εγκατάστασης, τα οποία θα καλυφθούν εξολοκλήρου από τους ναυλωτές.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις παραπάνω συμφωνίες, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της αξίας της Εταιρείας μας περί 12,5 εκατ. δολαρίων. Η σημαντική αυτή επένδυση σε συνεργασία με τους ναυλωτές μας αποτελεί μια ορθολογική προσέγγιση στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που έρχονται σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2020» δήλωσε ο εφοπλιστής Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας:

"Καταλήξαμε σε αυτή τη παραπάνω απόφαση κατόπιν προσεκτικής αξιολόγησης των διαφόρων εναλλακτικών λύσεων ως προς την εφαρμογή των νέων κανονισμών στην ναυτιλία, καθώς η Seanergy ήταν από τις πρώτες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες ξηρού φορτίου που συμμετείχε στην μελέτη σκοπιμότητας για τα scrubbers σε συνεργασία με το American Bureau of Shipping (ABS).
Η επένδυση αυτή που επιτελείται από τους ναυλωτές μας, σε συνδυασμό με τις πρωτοποριακές συμφωνίες ναύλωσης, αναμένεται να αυξήσει την αξία των συγκεκριμένων πλοίων χωρίς επιπρόσθετη δανειακή επιβάρυνση της εταιρείας» και προσέθεσε:

"Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι οι σχετικοί ναύλοι συνδέονται με το δείκτη Baltic Capesize Index, μεγιστοποιώντας τα έσοδα μας βάσει των θετικών προοπτικών της αγοράς των Capesize.

Τέλος, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εφαρμογή αντίστοιχων επενδύσεων σε περεταίρω πλοία οπότε κατά την εφαρμογή των νέων κανονισμών του ΙΜΟ, όλος ο στόλος της Seanergy θα είναι συμβατός με τους νέους κανονισμούς."
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα που δραστηριοποιείται στην μεταφορά ξηρού φορτίου μέσω της ιδιοκτησίας και διαχείρισης φορτηγών πλοίων.


Με την ολοκλήρωση επικείμενων αγοραπωλησιών, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 10 πλοία Capesize με μέσο όρο ηλικίας 9,6 ετών και συνολική χωρητικότητα φορτίου 1.748.638 dwt.

Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market της Ν. Υόρκης με τον κωδικό ''SHIP''. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template