Αγοράστε κινεζικές μετοχές, λέει ο άνθρωπος που προέβλεψε το sell-οff

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Τώρα είναι η στιγμή να αγοράσει κανείς κινεζικές μετοχές, σύμφωνα με έναν διαχειριστή ενός fund, ο οποίος τον περασμένο μήνα προέβλεψε
σωστά ότι το sell-off στις αναδυόμενες αγορές θα συνεχιστεί.

Ο Nader Naeimi, επικεφαλής δυναμικών αγορών στη AMP Capital Investors Ltd. που εδρεύει στο Σίδνεϊ, επιδιώκει να προσθέσει κινεζικές μετοχές εισηγμένες στην ηπειρωτική χώρα και στο Χονγκ Κονγκ, λέγοντας ότι είναι φτηνές και έχουν έλλειψη ιδιοκτητών. Ο ίδιος διαχειρίζεται ένα fund αξίας 1,2 δισ. δολαρίων και έχει περίπου το 5% του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου του αποτελείται από κινεζικές μετοχές. Η AMP διαχειρίζεται assets 138 δισ. δολαρίων.

"Αγοράζοντας όταν το συναίσθημα είναι καταθλιπτικό και όλοι πωλούν συχνά αποδίδει", ανέφερε ο Naeimi σε συνέντευξή του. "Η καλύτερη στιγμή για να αγοράσει κανείς σε μια αγορά είναι όταν κανένας άλλος δεν θέλει", συμπλήρωσε.



Οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν φέτος. Ο δείκτης Shanghai Composite είναι μεταξύ των χειρότερων δεικτών μετοχικού κεφαλαίου στον κόσμο, ο οποίος τον Οκτώβριο σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία απώλεια του από τον Ιούνιο. Η εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ, η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και η πίεση από αναγκαστικές πωλήσεις συγκαταλέγονται μεταξύ των παραγόντων που επιβαρύνουν τις αγορές της χώρας.

Η κρίση γύρω από τις αγορές της Κίνας οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης και όχι σε θεμελιώδεις αρχές, δήλωσε ο Naeimi. Οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι στην αρχή του έτους, όταν ο δείκτης Shanghai Composite και ο δείκτης Hang Seng China Enterprises έφτασαν σε υψηλά περισσότερων από δύο ετών. Ωστόσο, ο εμπορικός πόλεμος έβλαψε αυτό το συναίσθημα, εξήγησε.

Τα μέτρα διάσωσης της Κίνας πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Naeimi, καθώς οι αρχές κάνουν περισσότερα από απλά δαπάνες υποδομής. Μειώνουν επίσης τους φόρους και παρέχουν στις μικρότερες επιχειρήσεις στήριξη ρευστότητας. Τα οικονομικά μεγέθη θα μπορούσαν να βελτιωθούν ήδη από το τέταρτο τρίμηνο, αφού η αύξηση των πιστώσεων έδειξε σημάδια ανάκαμψης, ανέφερε.

"Ακριβώς επειδή οι προσδοκίες είναι τόσο χαμηλές, δεν χρειάζονται πολλά θετικά νέα για να ανατρέψουν την κατάσταση", δήλωσε ο Naeimi. "Είναι πιο εύκολο να εκπλαγείτε θετικά".

Ο Naeimi αναμένει ότι οι καταναλωτικές μετοχές θα λειτουργήσουν καλά καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει φορολογικές ελαφρύνσεις και μέτρα ασφάλειας για τα νοικοκυριά. Του αρέσουν επίσης οι τραπεζικές, οι ασφαλιστικές και οι μετοχές υγειονομικής περίθαλψης μεταξύ άλλων τομέων.  


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template