Tρόμος για νέες Folli Follie-Ο αντιπρόεδρος που είχε πάθος με τα ακίνητα

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

O μεγαλόσωμος άνδρας που συνήθιζε να κάνει ντους με το λάστιχο δίπλα στη πισίνα του στη κατοικία της Σαρωνίδας (μία από τις πολλές που
διαθέτει μια και τον διαρκίνει το πάθος για τα ακίνητα) θα γινόταν ο εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος σήμερα απειλεί μια τουλάχιστον τράπεζα, την εταιρία Jumbo της οποίας είναι αντιπρόεδρος αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο στο σύνολό του καθώς η ιδέα μιας νέας Folli Follieστοιχειώνει τους επενδυτές.

Στο μεταξύ η Jumbo διαψεύδει σημερινά δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης εμπλοκής της “σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου”.
Ειδικότερα, η εταιρεία σε απάντηση σημερινού σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προς άμεση και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, “διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά, ως αναληθή και αβάσιμα, σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου περί ενδεχόμενης εμπλοκής της, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου. Ειδικότερα:

1. Η εταιρεία ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανωτέρω στον τομέα των ακινήτων ή άλλες.

2. Ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητα αυτής.

3. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαευαγγέλου δεν είχε καμία απολύτως υπογραφή ή εξουσία σε σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας, καθώς η μόνη του αρμοδιότητα ήταν αγορανομικώς υπεύθυνος και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, αρχές και οργανισμούς.



Στις αρχές Ιουνίου ο επιχειρηματίας μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις θα αποκτούσε την βίλα των 1250 τμ που έχτισε στην Φιλοθέη ο τέως εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος και η σύζυγός του Τζένη Μπαλατσινού.

Ο κ. Παπαευαγγέλου είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Ο θείος του Χρήστος και στη συνέχεια ο ίδιος ήταν οι ιδιοκτήτες της διάσημης εταιρείας παιχνιδιών FINO.

Από πολύ μικρός ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου μπήκε στη δουλειά και μαζί με τον θείο του μεγαλούργησαν.

H εταιρία Fino αντέγραφε με μικρές παραλλαγές εισαγόμενα παιχνίδια και την περίοδο 1960 – 1962 έβγαλαν το πολύ δημοφιλές λούτρινο κουρδιστό κουνελάκι και το «Τρένο το 8» που «έσπασε τα ταμεία».

«Αγοράζω παιχνίδια Φίνο, χαλάλι τα λεπτά που δίνω» ήταν το σλόγκαν της Φίνο, που κατασκεύαζε σιδερένια αλλά και λούτρινα κουρδιστά παιχνίδια. (Προσέξτε τη λέξη λεπτά και όχι λεφτά. Γιατί εκείνη την εποχή μετρούσαν ακόμα και τα λεπτά της δραχμής!!!)

Πολλά παιχνίδια της εταιρίας έγιναν διάσημα εκείνη την εποχή.

Επίσης ήταν πολύ γνωστό το «Ζάππειο» με τη χαρακτηριστική εικόνα της Αίγλης του Ζαππείου, τους φαντάρους που κάνουν τον κυριακάτικο περίπατο, τα παιδάκια που παίζουν και τη μαμά, βέβαια, που κάνει βόλτα το μωράκι της με το καρότσι. Ήταν αντίγραφο από γερμανικό παιχνίδι, περίπου 20 χρόνια νεότερο από το ελληνικό, μικρότερο, με λίγο διαφορετική διατομή και, φυσικά, τελείως διαφορετικές παραστάσεις.

Υπήρχαν ακόμα πάρα πολλά οχήματα που έκαναν αναφορά σε περιοχές της Αθήνας, σε δρομολόγια πολύ γνωστά, όπως είναι το τρενάκι Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το λεωφορείο Αθήνα – Παρίσι, το πούλμαν Λουξ κ.λπ.





Το εργοστάσιο αυτό, που βρίσκεται κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα, στην οδό Κύπρου, στεγάζει σήμερα ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

Το 1972 ο Χρήστος Παπαευαγγέλου πέθανε. Παιδιά δεν είχε, παρά μόνο τον αγαπημένο ανηψιό Βαγγέλη, που τον σπούδασε και του άφησε το εργοστάσιο ΦΙΝΟ.

Τα χρόνια πέρναγαν. Ο Βαγγέλης Παπαευαγγέλου, μετρημένος στα οικονομικά ανοίγματα, κράτησε το εργοστάσιο, στο μεταξύ όμως τα εισαγόμενα παιχνίδια στερούσαν ζωτικό χώρο από τις ελληνικές εταιρείες κατασκευής παιχνιδιών.

Στο μεταξύ το τοπίο αλλάζει. Το 1986 ο κ. Βακάκης δημιουργεί την Jumbo, που εξελίχθηκε στη σημερινή αυτοκρατορία. Πριν από το 1990 το εργοστάσιο Fino που διοικούσε ο κ. Παπαευαγγέλου πέρασε κάτω από την ομπρέλα της Jumbo.


Σήμερα ο κ. Παπαευαγγέλου εξακολουθεί να πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του και είναι ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του Απόστολου Βακάκη που είναι ο βασικός μέτοχος της JUMBO.

Σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό του: «Διαθέτει πολυετή πείρα στον κλάδο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της JUMBO από το 1995. Είναι πτυχιούχος της Α.Β.Σ.Π Πειραιώς, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1992, είναι Πρόεδρος Ελλήνων Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιχνιδιών. Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών). Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος)».

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών τους, της Κατερίνας και της Μαρίας. Η καταγωγή του είναι από ένα χωριό της Μαγνησίας, τον Πτελεό.





Η πώληση – μεταβίβαση του ακινήτου ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, η βίλα των 1.250 τ.μ. θα δοθεί προίκα στη μία από τις δύο κόρες του κ. Παπαευαγγέλου.

Βέβαια, άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αγοράστηκε καθαρά για επενδυτικούς λόγους και, όταν η αγορά ανακάμψει, θα «μοσχοπουληθεί» ενδεχομένως σε κάποιον αλλοδαπό εκατομμυριούχο.

Η βίλα, που βρίσκεται σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της Αθήνας, στην πλατεία Δροσοπούλου στη Φιλοθέη, μετά το «κανόνι» της ΙΜΑΚΟ του κ. Πέτρου Κωστόπουλου, πέρασε στην Eurobank από το 2013 και από τότε είχε μπει πωλητήριο στο ακίνητο, μέσω της θυγατρικής της τράπεζας την Eurobank Property Services.

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν βγήκε σε πλειστηριασμό. Ανήκε στο στοκ ακινήτων της τράπεζας και πωλήθηκε πριν από λίγες μέρες στην τιμή των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Βέβαια, η αρχική τιμή ήταν υψηλότερη, αρκετά πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ, αφού το συγκεκριμένο ακίνητο αποτιμάται στα 8 με 10 εκατ. ευρώ.

Όμως ο κ. Παπαευαγγέλου, ιδιαίτερα μετρημένος στις επιχειρηματικές του συναλλαγές, έριξε το τίμημα τουλάχιστον κατά 500 χιλιάδες ευρώ και πλέον είναι ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας. Ίσως προικίσει με αυτό το μικρό «παλάτι» μία από τις δύο κόρες του, ίσως πάλι το πωλήσει αν βρεθεί αγοραστής να προσφέρει αρκετά πάνω από τα 4,7 εκατ. ευρώ, που πλήρωσε ο ίδιος.

Η βίλα στην πλατεία Δροσοπούλου στην Φιλοθέη, κατασκευάσθηκε σε σχέδια του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου του Τάσου Ζέππου. Βρίσκεται σε οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων περίπου, και το συνολικό εμβαδόν της -που αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα- είναι 1.250 τ.μ., ενώ διαθέτει και 68 τ.μ. εξωτερική πισίνα.

Συγκεκριμένα η βίλα διαθέτει υπόγειο εμβαδού 528 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 280 τ.μ., πρώτο όροφο 253 τ.μ. και δεύτερο όροφο εμβαδού 182 τ.μ

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template