Η παγκόσμια δαπάνη για την Πληροφορική θα φτάσει τα $3,8 τρις το 2019

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν, κατά το τρέχον έτος, οι παγκόσμιες δαπάνες για την Πληροφορική, με την ανάγκη του ψηφιακού
μετασχηματισμού να ωθεί επιχειρήσεις και καταναλωτές σε αυξημένες επενδύσεις στο ΙΤ. Το 2019 οι δαπάνες για την Πληροφορική, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα προσεγγίσουν τα $3,8 τρις, ενισχυμένες κατά 3,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. 
“Η διεθνής αγορά Πληροφορικής, παρά την οικονομική αβεβαιότητα και την αστάθεια που τροφοδοτείται από το Brexit, αλλά και τους φόβους για νέα επεισόδια εμπορικών πολέμων, “πλανάρει” για ανάπτυξη το 2019”, αναφέρει σε σχετικό report της η Gartner. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η αγορά της Πληροφορικής θα συνεχίσει να μετασχηματίζεται η ίδια, καθώς στον κλάδο λαμβάνουν χώρα αλλαγές, που είναι σχεδόν τεκτονικές.

Παρά την οικονομική αστάθεια και τον παράγοντα Brexit, όλοι οι τομείς του ΙΤ θα καταγράψουν άνοδο κατά το τρέχον έτος.Οι δαπάνες μετακινούνται από κορεσμένα τμήματα, όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές και η εσωτερική υποδομή data centers, σε υπηρεσίες cloud και συσκευές Internet of Things (IoT). Το IoT, ειδικότερα, είναι εκείνη η τεχνολογία που δίνει ώθηση ακόμη και στον κλάδο των συσκευών, καθώς οι συσκευές μπορεί να είναι κορεσμένος τομέας, το IoT όμως δεν είναι. “Η τεχνολογία πληροφορικής δεν είναι πλέον απλά μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους οργανισμούς να εκτελούν τις δραστηριότητές τους. Γίνεται ο κινητήρας που κινεί την επιχείρηση”, σημειώνουν οι αναλυτές. Αυτές τους οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται από τις προβλέψεις για τις δαπάνες Πληροφορικής σε κάθε τομέα της αγοράς ξεχωριστά.

Στροφή στο cloud
Με τη στροφή προς το cloud να είναι ο βασικός οδηγός για τις δαπάνες στο ΙΤ, η κατηγορία του λογισμικού για επιχειρήσεις θα συνεχίσει να παρουσιάζει έντονη ανάπτυξη, με τις παγκόσμιες δαπάνες να αυξάνονται κατά 8,5% το 2019. Η κατηγορία του λογισμικού αναμένεται να κινηθεί ανοδικά κατά 8,2% και το 2020, φθάνοντας τα $466 δις. Οι οργανισμοί αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες για λογισμικό εφαρμογών για επιχειρήσεις το 2019, με το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους να μετατοπίζεται στο λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS). Στο μεταξύ, παρά την επιβράδυνση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, ο τομέας των συσκευών εκτιμάται ότι θα καταγράψει αύξηση κατά 1,6% το 2019, φθάνοντας σε απόλυτα μεγέθη τα $679 δις, για αυξηθεί περαιτέρω κατά 1,4% το 2020, ανερχόμενος σε αξία σε $689 δις.

Θυμίζουμε ότι οι δαπάνες για την αγορά κινητών τηλεφώνων το 2018 μειώθηκαν ποσοστιαία κατά 1,2% το 2018. Στις μεγαλύτερες και πιο κορεσμένες αγορές για τα smartphones, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Δυτική Ευρώπη, οι δαπάνες στον τομέα των συσκευών τροφοδοτούνται, κυρίως, από τους κύκλους αντικατάστασης. Στο μεταξύ, στις υπηρεσίες Πληροφορικής το πρόσημο ήταν θετικό και το 2018 και θα παραμείνει σε αυτό το πεδίο τόσο το τρέχον έτος, όσο και το 2020. Οι δαπάνες για υπηρεσίες ΙΤ αυξήθηκαν κατά 5,6% το 2018, ανερχόμενες σε $983 δις. Για το 2019, η άνοδος θα είναι της τάξης του 4,7%, με τις δαπάνες να εκτιμώντας σε $1,030 τρις.

Worldwide IT Spending Forecast (Billions of U.S. Dollars)


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template