Αύξηση του κατώτατου μισθού για 550.000 εργαζόμενους-Οι κερδισμένοι

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες η αύξηση του κατώτατου μισθού, για το ύψος της οποίας θα αποφανθεί άμεσα η αρμόδια επιτροπή
του υπουργείου Εργασίας. Να σημειωθεί ότι η αύξηση αναμένεται να συμπαρασύρει ανοδικά και όλα τα επιδόματα καθώς και τα βοηθήματα του ΟΑΕΔ προς τους άνεργους αλλά και την παροχή προστασίας της μητρότητας. Ο κατώτατος μισθός σήμερα ανέρχεται για άγαμο νεοπροσλαμβανόμενο εργαζόμενο στα 586 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να είναι περίπου 7% – 8%, δηλαδή στα 41 με 47 ευρώ, με αποτέλεσμα ο νέος κατώτατος μισθός να διαμορφωθεί στα 630 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 550.000 εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση στις αποδοχές τους, ήδη από το Φεβρουάριο αφού στόχος της κυβέρνησης είναι η υπουργική απόφαση να εκδοθεί μέσα στον Ιανουάριο.


Σημαντική αύξηση θα δουν οι εργαζόμενοι ηλικίας έως 25 ετών. Για αυτούς τους εργαζομένους ισχύει σήμερα ο υποκατώτατος μισθός, που όμως, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, θα καταργηθεί και θα εξισωθεί με τον κατώτατο μισθό. Έτσι, για αυτή την κατηγορία εργαζομένων η αύξηση μισθού αναμένεται να αγγίξει τα 120 ευρώ.

Την κατάργηση του «ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών» και την ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου προανήγγειλε την Κυριακή και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra Channel», η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε: «Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».
Για τις συντάξεις, σημείωσε: «Το γεγονός ότι 620.000 συνταξιούχοι παίρνουν αύξηση το 2019 επειδή υπολογίζεται με νέο τρόπο η σύνταξή τους, μαρτυρά ακριβώς ότι και προστατέψαμε τις καταβαλλόμενες συντάξεις -ακυρώσαμε το μέτρο της περικοπής της προσωπικής διαφοράς- και ότι το νέο ασφαλιστικό οδηγεί σε υψηλότερες συντάξεις για τα χαμηλά εισοδήματα, σημειωτέον ότι αυτές οι αυξήσεις θα συνεχίζονται κάθε χρονιά για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, επισήμανε ότι «πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, όλοι οι όροι, για να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία, δηλαδή να φτάσουμε μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οπότε και ολοκληρώνουμε το έργο μας, κάτι που έχει νόημα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Η υπουργός Εργασίας τόνισε, τέλος, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων ενώ σχολιάζοντας τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. υπογράμμισε ότι «δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του και εξακολουθεί να σύρεται μονίμως πίσω από τη ΝΔ».  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template