Σωσίβια σε πλειοψηφίες – «κουρελού» επιδιώκει ο Τσίπρας μετά το «σικέ» διαζύγιο

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019


Με πλειοψηφία – «κουρελού» που αποτελείται από πολιτικά ρετάλια κάθε προέλευσης αποφάσισε να συνεχίσει την παραμονή του στο Μέγαρο
Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τερματίζοντας τον τετράχρονο γάμο του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας… έδειξε την πόρτα εξόδου στον Πάνο Καμμένο, αφού πρώτα εξασφάλισε ότι, έστω και με οριακό τρόπο, θα καταφέρει να πάρει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, υποβάλλοντας σχετική πρόταση στη Βουλή που θα συζητηθεί το τριήμερο 15 με 17 Ιανουαρίου.

Στην αντιπολίτευση θεωρούν ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται είναι προϊόν αλληλοεκβιασμών και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται σε «απόλυτη συνεννόηση», διευκολύνοντας ο ένας τους σχεδιασμούς του άλλου και κυρίως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ που είδε τα στελέχη του να τον εγκαταλείπουν και να συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καμμένος, κατά τα φαινόμενα, εγκλωβίστηκε από τον πρωθυπουργό και υποχρεώθηκε σε πλήρη υπαναχώρηση, διευκολύνοντας με τη στάση του τόσο την ψήφιση των Πρεσπών όσο και την παράταση της παραμονής στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για χρονικό διάστημα που είναι αβέβαιο και πάντως με τον Μάιο να προβάλει ως πιθανότερος χρόνος για τις βουλευτικές κάλπες.
Κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο μέχρι πρότινος κυβερνητικοί εταίροι την Κυριακή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος υπέβαλε μεν την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά το αίτημά του να αποσυρθούν και οι υπόλοιποι υπουργοί και υφυπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ απορρίφθηκε. Ο κ. Τσίπρας το άφησε στην ευχέρεια τους, κάτι που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι τους διατηρεί στην κυβέρνησή του, διαλύοντας στην πράξη το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αμέσως μετά και πριν μιλήσει δημόσια ο Πάνος Καμμένος την αντικατάστασή του από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος θα ορκιστεί νέος υπουργός Άμυνας. Και στόχος του είναι, όπως υποστήριξε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και η κυβέρνησή του να ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ από την πλευρά του είπε ότι το κόμμα του θα ταχθεί κατά της πρότασης εμπιστοσύνης (δίχως όμως να θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας) και θα διαγράψει όσα στελέχη του δεν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και προτιμήσουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους σε αυτήν. Ο ίδιος επεφύλαξε θετικά λόγια για τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι θα παραδώσει το υπουργείο την Τρίτη, αφού νωρίτερα κάνει απολογισμό του έργου του.

Με την πρωτοβουλία, πάντως, του πρωθυπουργού να στείλει αμέσως αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, «πάγωσε» και η τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F – 16, την οποία προωθούσε ο υπουργός Άμυνας και το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί πλέον από τον διάδοχό του ναύαρχο Αποστολάκη.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template