Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ- Το go back που έγινε Welcome back, madame Merkel

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε τ η Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,
στο πλαίσιο της πρώτης της επίσκεψης στην Ελλάδα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Χαμογελαστοί μπρστά στην είσοδο του Μεγάρου, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν μία θερμή χειραψία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χώρο της συνάντησης.

«Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης. Περάσαμε και μεταξύ μας αρκετές δυσκολίες αλλά κατορθώσαμε μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς και κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας την Μέρκελ.

«Πιστεύω ότι σήμερα είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος, μέρος της κρίσης, σε μέρος της λύσης. Αποτελεί μία σημαντική χώρα στον πυρήνα της ΕΕ και ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Προβάλουμε σταθερά την ανάγκη συνεργασίας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

«Βεβαίως έχουμε νέες προκλήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι παρά το γεγονός ότι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, πιστεύω ότι έχουμε κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς. Απέναντι στην κοινή πρόκληση της ακροδεξιάς, όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη θα βρούμε λύσεις», σημείωσε.

«Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι με την επίσκεψή σας κλείνει ένας δύσκολος κύκλος και ανοίγει μία νέα προοπτική», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παίρνοντας το λόγο η Άνγκελα Μέρκελ, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φιλοξενία, τονίζοντας: «Πέρασαν δύσκολα χρόνια. Εκείνο το οποίο καταφέραμε είναι να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτά που πέτυχε η Ελλάδα και αυτά που έχει προσφέρει η Ελλάδα»
Το αεροσκάφος της Μέρκελ προσγειώθηκε στις 17.30 στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εκεί την υποδέχθηκαν ο διευθυντής εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών και ο Γερμανός πρέσβης, Γενς Πλότνερ. Η Καγκελάριος κατέβηκε από το αεροσκάφος φορώντας ένα πράσινο σακάκι, και έπειτα από τις απαραίτητες χειραψίες, επιβιβάστηκε στο όχημα που την περίμενε, προκειμένου να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε βίντεο από την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου:



Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου έχει ήδη από νωρίς στρωθεί κόκκινο χαλί για το «Herzlich Willkommen» -αυτή τη φορά- της «Σιδηράς Καγκελαρίου» από τον Αλέξη Τσίπρα, με τη συνάντησή τους να ξεκινά λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Στη συνέχεια, στις 19.40 θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.


Δείπνο στην 
Καστέλα

Μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων, στις 8 το βραδυ, ο Αλέξης Τσίπρας, θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν της Μέρκελ σε εστιατόριο της Καστέλας, ενώ η Καγκελάριος θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων.

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ (...) Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο, η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο», τόνισε στην Καθημερινή ενόψει της επίσκεψής της η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Πάντως, η ατζέντα των συζητήσεων της καγκελαρίου στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίµου δεν έχει ανακοινωθεί. Σίγουρα σε αυτή περιλαβάνεται η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ρητορική για την έξοδο από το Μνημόνιο και βέβαια το μεταναστευτικό. Είναι αμφίβολο εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και εάν το θέσει θα το θέσει απλά για να μην κατηγορηθεί ότι δεν το έθεσε
Λίγες μέρες πριν την άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα, πάντως, η γερμανική κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει κάθε συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Τα θέματα γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Μαρτίνα Φιτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το θέμα θα συζητηθεί κατά την επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου




Την Παρασκευή η συνάντηση με Παυλόπουλο - Μητσοτάκη

Την Παρασκευή στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30 το απόγευμα.
Παράλληλα, θα συναντηθεί με ανθρώπους του πνευματικού κόσμου. Θα συζητήσει επίσης για το μέλλον της Ευρώπης με μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και νωρίς το μεσημέρι θα συμφάγει με επιχειρηματίες.




«Φρούριο» η πρωτεύουσα - Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό
Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα έχει μετατρέψει σε «αστακό» την πρωτεύουσα με την Ελληνική Αστυνομία να έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, «μυστικοί» αστυνομικοί, σκοπευτές σε ταράτσες, έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και από εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη της Καγκελαρίου.

Προβλήματα θα σημειωθούν στην κυκλοφορία καθώς οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της Μέρκελ θα κλείνουν αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Επιπλέον στο πλάισιο της επίσκεψης της Μέρκελ, αποφασίστηκε και η απαγόρευση συγκεντρώσεων σε μεγάλο μέρος της Αθήνας.

Όσον αφορά στα μέτρα Τροχαίας, έκτατκες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ήδη από τις 4 έχει κλείσει ο σταθμός «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και στις 16:30 οι σταθμοί «ΚΑΤΕΧΑΚΗ», «ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» και «ΣΥΝΤΑΓΜΑ».

Επίσης, λόγω της άφιξης της κυρίας Μέρκελ, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Μετρό των 16:57 και 17:27 από το σταθμό «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, καθώς επίσης και αυτά των 17:30 και 18:00 από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

Αύριο Παρασκευή ο σταθμός «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Κατά τις ώρες που οι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί, οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάσεις.

Επίσης, λόγω της αναχώρησης της Καγκελαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από το σταθμό «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και των 16:00 και 16:30 από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.


Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια του Προαστιακού.  


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template