VILLA LAGLIO Στο «Palazzo» εκατομμυρίων της Λίμνης Κόμο

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Διάσημη σε όλο τον κόσμο για τη φυσική ομορφιά της αλλά και για τις βίλες που πολλοί μεγιστάνες του πλούτου και διάσημοι της σόου μπιζ
διατηρούν σε αυτήν την περιοχή, η Λίμνη Κόμο βρίσκεται στην Λομβαρδία, της Βόρειας Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Aπό το INSTABOOK.GR

Πρόκειται για ένα πραγματικό μνημείο της φύσης, έκτασης 146 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με τρεις βραχίονες που της δίνουν σχήμα Υ και που στις όχθες της, κυρίως στην δυτική, είναι χτισμένα περισσότερα από 30 χωριά και πόλεις, διάσημα για τις βίλες, τις επαύλεις και τα «palazzo» τους, μοναδικής αρχιτεκτονικής και ιστορίας.
Ανέκαθεν και από τα ρωμαϊκά χρόνια ακόμα μέχρι σήμερα, στις όχθες της Λίμνης Κόμο,συγκεντρώνονταν όλες τις εποχές του χρόνου η παγκόσμια ελίτ, καθώς εκτός από τις φυσικές ομορφιές, η περιοχή είναι απόλυτα ελεγχόμενη από τις αρχές, σχετικά απομονωμένη και με ακίνητα, που εκτός από τη σπάνια καλαισθησία τους, προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους εύπορους φιλοξενούμενους τους.



Η Λίμνη Κόμο, τα τελευταία κυρίως χρόνια, από την εποχή που ο διάσημος George Clooney αποφάσισε να αγοράσει την περίφημη Villa Oleandra, πρώην ιδιοκτησίας της πάμπλουτης οικογένειας Heinz, πέρασε στην κορυφή της επικαιρότητας, καθώς η παρουσία του ηθοποιού και της εντυπωσιακής συζύγου του, της δικηγόρου Amal Alamuddin, αποτέλεσε πόλη έλξης κι άλλων διασήμων του Χόλιγουντ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τις μετοχές της αξίας των ακινήτων στην περιοχή. 




Αν και η λίμνη, κυρίως στο νότιο μέρος της, δεν φημίζεται για την καθαρότητα των νερών της, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν υπάρχουν χιόνια στα βουνά, οι βίλες που είναι χτισμένες σχεδόν πάνω στο νερό ή το γεγονός ότι οι περισσότερες μετακινήσεις γίνονται με υπέροχα θαλάσσια ταξί, κάνουν την περιοχή πραγματικά μοναδική.



Μία από τις πιο όμορφες πόλεις στη Λίμνη Κόμο, στη δυτική ακτή της και στο νοτιοδυτικό παρακλάδι της, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πόλη του Κόμο, είναι το Laglio,«Λάλιο» στα ελληνικά αλλά και «Λάγιο» όπως προφέρεται από τους Ιταλούς. Πρόκειται για μια μικρή κοινότητα 1000 περίπου μόνιμων κατοίκων, σε μια λεπτή λωρίδα γης στους πρόποδες του βουνού Colmegnone και σε υψόμετρο 200 μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας. Το Laglio αποτελείται ουσιαστικά από πέντε μικρότερα χωριά-κοινότητες, με μεγάλη ιστορία, που ξεκινά ακόμα και πριν τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αποτελούν ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά κέντρα της λίμνης. Κατά μήκος όλης της ακτογραμμής, πλήθος από εντυπωσιακά «palazzo» μοναδικής αρχιτεκτονικής διατίθενται είτε προς πώληση είτε προς ενοικίαση όλες τις εποχές του χρόνου, με τιμές διαμονής από τις ακριβότερες στην Ευρώπη.

Στο Laglio, σχεδόν στο κέντρο της πόλης, είναι χτισμένη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1900, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραθαλάσσιες επαύλεις της Λίμνης Κόμο και η οποία από τον Μάρτιο του 2018 περιλαμβάνεται στα προς πώληση ακίνητα του διεθνούς μεσιτικού γραφείου της Sotheby’s International Realty, ενώ το γεγονός ότι δεν αναφέρεται καν η τιμή εξαγοράς της σημαίνει αυτόματα πως πρόκειται για ένα δυσθεώρητο ποσό, αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. 

Πρόκειται για μία βίλα τεσσάρων επιπέδων, μαζί με το υπερυψωμένο ισόγειο, σε ένα οικόπεδο 6 περίπου στρεμμάτων, δίπλα ακριβώς στο νερό, με δική της εξέδρα για τις θαλάσσιες μετακινήσεις οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας στην περιοχή.



Αν και πρόκειται για μία από τις πιο πολυδιαφημιζόμενες βίλες στο Internet, καθώς οι φωτογραφίες της είναι πράγματι εντυπωσιακές και κάνουν το μυαλό των αναγνωστών να ταξιδεύει στη Λίμνη Κόμο, η Sotheby’s International Realty προσφέρει ελάχιστες πληροφορίες, ούτε καν ιστορικές, όπως για τον αρχιτέκτονα ή τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της έπαυλης. Βέβαια, οι πληροφορίες αυτές θα προσφερθούν απλόχερα στους ενδιαφερόμενους, πιθανά και σε βιβλίο, όπως και όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής και της διακόσμησης, καθώς και οι δύο συγκεκριμένοι τομείς αποτελούν επιτομή της πολυτέλειας, της αισθητικής και της κομψότητας. Άλλωστε, κάθε σχεδόν χώρος από τα2.500 τετραγωνικά μέτρα της βίλας είναι από μόνος του κάτι το ξεχωριστό, είτε πρόκειται για τα σκαλιστά ταβάνια, τα πανάκριβα μάρμαρα ή τους πίνακες ζωγραφικής είτε για τα τεράστιας αξίας έπιπλα που ντύνουν μοναδικά τις 7 κρεβατοκάμαρες και τα 17 μπάνια.



Σε γενικές γραμμές, οι φωτογραφίες της Sotheby’s αποτελούν τον καλύτερο «οδηγό» της αξίας της βίλας του Laglio, η οποία αποτελείται από δύο ξεχωριστά κτίρια μοναδικής εξωτερικής ομορφιάς, περιτριγυρισμένα από κήπο έκτασης 3.300 τετραγωνικών και μία πολύ όμορφη εξωτερική πισίνα, λίγα μέτρα από τη λίμνη, 75 τετραγωνικών με ξύλινο κατάστρωμα. Κατά τα άλλα, η έπαυλη διαθέτει ένα ξεχωριστό ξενώνα 100 τετραγωνικών μέτρων, εσωτερική πισίνα που κόβει την ανάσα, κελάρι για την αποθήκευση 2.000 φιαλών κρασιού, γυμναστήριο, home cinema, σπα, χώρο μπιλιάρδου, δωμάτιο διασκέδασης και ένα σωρό ακόμα πολυτέλειες και ανέσεις που θα χρειάζονταν άλλες τόσες εκατοντάδες λέξεις για να αναλυθούν. Απολαύστε τις εικόνες της Sotheby’s και ταξιδέψτε μαζί μας στη Λίμνη Κόμο.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

















































Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template