Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η ΩΚΕΑΝΙΣ που τρέχει με ταχύτητα 140 χιλ την ώρα!!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Σφοδροί άνεμοι, χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα - Εγκλωβίστηκαν οικογένειες στην Πάρνηθα - Διακοπές ρεύματος στην Αττική - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Στα 140 χλμ/ώρα
έφτασαν οι ριπές των ανέμων - Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες - Πότε αναμένεται ύφεση των φαινομένων
Τα «δόντια» της δείχνει από το πρωί του Σαββάτου η κακοκαιρία «Ωκεανίς», η οποία πλήττει τη χώρα με χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους, προκαλώντας προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σε λευκό κλοιό βρίσκεται βόρεια Ελλάδα ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία «χτυπά» και την Αττική. Μάλιστα λόγω της χιονόπτωσης δύο οικογένειες εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Φλαμπούρι της Πάρνηθας,
Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω ενώ λόγω χιονόπτωσης έκλεισε και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης.
Σε ισχύ τέθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών και λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα του οδικού δικτύου Χαλκιδικής λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική

Διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και στους πρόποδες της Πεντέλης εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, τα προβλήματα εντοπίζονται στο Κορωπί, τη Νέα Μάκρη και τα Σπάτα, όπου έσπασαν κολώνες και κόπηκαν ηλεκτροφόρα καλώδια.

Λεωφορεία και αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από τα χιόνια στο Στόμιο

Εγκλωβισμένοι για περίπου 4,5 ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο στη Λάρισα, λόγω της χιονόπτωσης


Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, οι αρχές ενημερώθηκαν από τις 10.30 το πρωί για το πρόβλημα στη μετακίνηση, όμως το εκχιονιστικό έφθασε εκεί μόλις πέντε λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι.


xioni-stomio3
xioni-stomio2
xioni-stomio-780x405



Ριπές ανέμου 140 χλμ/ώρα και 2.000 κεραυνοί

Ριπές ανέμου άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα έχουν καταγράψει οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ακόμη και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές καταγράφηκαν ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα.
Σύμφωνα με το ΕΑΑ/meteo, το ρεκόρ έως το απόγευμα του Σαββάτου κατείχε η Παξιμάδα Καρύστου με ανέμους 142 χλμ/ώρα και ακολουθούσαν η Σαμοθράκη (121 χλμ/ώρα), ο Ρωμανός Πάτρας (119 χλμ/ώρα), η Πορταριά Μαγνησίας (119 χλμ/ώρα), η Μακρινίτσα Μαγνησίας (109 χλμ/ώρα), η Πεντέλη (105 χλμ/ώρα) και η Λευκάδα (103 χλμ.ώρα).

Σημαντικά ύψη βροχής και μεγάλο αριθμό κεραυνών προκάλεσε η κακοκαιρία «Ωκεανίς»

Εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους, η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έχει προκαλέσει σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα ανατολικά αλλά και μεγάλο αριθμό κεραυνών. Σύμφωνα με το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής έως το απόγευμα του Σαββάτου καταγράφηκαν στο Μόλυβο Λέσβου (80 χιλιοστά), στην Αγία Παρασκευή Λέσβου (55), στη Χίο (44), στη Σιμωνόπετρα (42), στη Βατερή Ευβοίας (40), στον Καβομαλιά (40) και στη Στενή Ευβοίας (39 χιλιοστά).

Επίσης, περίπου 2.000 κεραυνοί καταγράφηκαν στη διάρκεια του Σαββάτου κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.





Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε θαλάσσιες περιοχές, που κατά τόπους φτάνουν στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10 μποφόρ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

To πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Βόλο για Σποράδες. Κλειστές παραμένουν και οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Έντονη χιονόπτωση στη δυτική Θεσσαλία

Έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά των δήμων Πύλης και Μετεώρων στο νομό Τρικάλων, όπου το χιόνι σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει τα 20 εκατοστά.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις μετακινήσεις των οδηγών.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει στα 20 εκατοστά. Χιονόπτωση έχουμε και στο νομό Καρδίτσας όπου το ύψος του χιονιού, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Αποκλεισμένο από τα χιόνια το Άγιο Όρος

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που πλήττει την βόρεια Ελλάδα έπληξε και το Άγιο Όρος, καθώς από τα ξημερώματα χιονίζει σε ολόκληρη τη χερσόνησο του Άθω ασταμάτητα.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας




Οδηγίες προστασίας από θυελλώδεις ανέμους



Χιονιάς σε Λήμνο και Κεφαλονιά
Ο χιονιάς επισκέφθηκε και την Λήμνο σήμερα όπως και σχεδόν ολόκληρη την χώρα, με προβλήματα να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και δέντρα να έχουν ξεριζωθεί από τον σφοδρό αέρα που επικρατεί. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα υπάρχουν και όμορφες εικόνες. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template