Κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού σε δικηγόρο: Δώσε €7.000 ή θα σε σφάξουμε εδώ που είσαι!

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα.
Την ώρα που η Αντιτρομοκρατική ερευνούσε την υπόθεση για τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού, ο αρχηγός και κάποια από τα

μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκβίαζαν γνωστό δικηγόρο της Αθήνας απαιτώντας 7.000 ευρώ για να μην κάνουν κακό στον ίδιο και την οικογένεια του.

Ο δικηγόρος που φοβούμενος τις επιπτώσεις δεν πήγε στην Αστυνομία και δέχτηκε να πληρώσει ένα μέρος του ποσού (3.000 ευρώ), μέσα από την κατάθεση που έδωσε στην Αντιτρομοκρατική και αποκαλύπτει το protothema.gr ξεδιπλώνει όλο το εφιαλτικό χρονικό του εκβιασμού.

Μιας υπόθεσης η οποία προέκυψε, στην πορεία των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για τη μαφία των φυλακών και για το λόγο αυτό έχει σχηματιστεί διαφορετική δικογραφία.

Όλη η κατάθεση του δικηγόρου

“Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και περί ώρα 14:00 τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου ένας αλλοδαπός άνδρας ο οποίος όπως είπε λεγόταν ...(σ.σ αναφέρεται το όνομα του αλλοδαπού κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού που η Αντιτρομοκρατική κατηγορεί ως αρχηγικό στέλεχος της μαφίας των φυλακών) και ζήτησε να μου μιλήσει. 

Ο συγκεκριμένος άνδρας μου ανέφερε ότι καλούσε από το Κ.Κ Κορυδαλλού και με ρώτησε αν θυμόμουν ότι ήταν παλιότερα πελάτης μου. Του απάντησα ότι δεν θυμόμουν και τελικά του είπα πως θα έψαχνα να βρω αν υπάρχει σχετικός φάκελος δικογραφίας στο αρχείο του γραφείου μου ενώ επιπρόσθετα του ζήτησα να με καλέσει από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.

Η φωνή του συγκεκριμένου άνδρα ήταν τρεμάμενη και υποψιάστηκα ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών. 

Κατόπιν έρευνας που έγινε στο αρχείο υποθέσεων του γραφείου μου βρέθηκε ένας υποτυπώδης λόγω παρέλευσης πολλών ετών φάκελος δικογραφίας που αφορούσε υπόθεση του εν λόγω άνδρα. Με βάση τα προαναφερόμενα στοιχεία, την επόμενη ημέρα 7 Φεβρουαρίου έψαξα στο αρχείο του Εφετείου Αθηνών όπου και διαπίστωσα ότι πριν από περίπου 12 – 13 χρόνια είχα παραστεί ως συνήγορος του σε τρεις διαφορετικές συνεδριάσεις ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και η υπόθεση αναβαλλόταν λόγω κωλυμάτων δικηγόρων και λοιπών κατηγορουμένων. Μάλιστα διαπίστωσα ότι είχα κόψει παράβολο του ΔΣΑ για την παράσταση μου. Λίγες ημέρες πριν την τελευταία εξ αναβολής συζήτηση και ενώ είχα γράψει και αυτοτελείς ισχυρισμούς υπεράσπισης με πήρε τηλέφωνο από τις φυλακές και μου είπε ότι θα έβαζε άλλο δικηγόρο για την υπεράσπισή του, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα ή παράπονο από πλευράς του μέχρι τότε.


Την ίδια ημέρα, 7 Φεβρουαρίου του 2019 και λίγο μετά τη μία και μισή επέστρεψα στο γραφείο μου μετά από δικαστήριο που είχα εκείνη την ημέρα. Με την άφιξη μου με ενημέρωσαν ότι προ λίγης ώρας τηλεφώνησαν δύο άτομα στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου μου για μια υπόθεση ανθρωποκτονίας με κατηγορούμενο ένα άτομο που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ με σκοπό να έρθουν για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να αναλάβω την εν λόγω υπόθεση. 

Εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί τέτοια τηλέφωνα για ποινικές υποθέσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο. Μετά από περίπου 15 λεπτά, με ενημέρωσαν ότι τα δύο προαναφερόμενα άτομα είχαν έρθει και ήθελαν να με δουν. Ο ένας στην ηλικία περίπου 35 ετών ύψους 1.65 μελαχρινός με μαλλιά σκούρου χρώματος με κανονική σωματική διάπλαση και ρούχα σκούρου χρώματος. Ο δεύτερος ήταν περίπου ίδιας ηλικίας λίγο πιο ψηλός πιο αδύνατος και φορούσε ρούχα σκούρου χρώματος. Αφού μπήκαν στο γραφείο τους είπα να καθίσουν ενώ πριν ξεκινήσουμε την οποιαδήποτε συζήτηση και χωρίς να μου συστηθούν μου είπαν ότι έχουν έρθει κατ΄εντολή του ...(σ.σ αναφέρεται το όνομα του αλλοδαπού κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού που η Αντιτρομοκρατική κατηγορεί ως αρχηγικό στέλεχος της μαφίας των φυλακών). 

Η πρώτη εντύπωση για την εμφάνιση τους ήταν αρνητική καθόσον μου έδιναν την αίσθηση ότι δεν είχαν έρθει για καλό σκοπό δεδομένου ότι ενώ είχαν πει ότι έρχονταν για να μου αναθέσουν υπόθεση ανθρωποκτονίας ξεκίνησαν να μου μιλάνε αναφέροντας τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Αυτοί αφού αρχικά μου είπαν να επιστρέψω το ποσό των περίπου 7000 ευρώ που μου είχε δώσει ο συγκεκριμένος όταν ο ίδιος μου είχε αναθέσει την υπόθεση του στη συνέχεια ο ένας από τους δύο μου είπε ότι τον έχει στο τηλέφωνο του και ότι ήθελε να μου μιλήσει. Εγώ πήρα το τηλέφωνο για να μιλήσω με τον εν λόγω άνδρα και εκείνος μου ζήτησε τα λεφτά εκβιάζοντας και απειλώντας με ότι αν δεν τα έδινα θα είχα πρόβλημα με τη ζωή μου. Εξαιτίας του τρόμου που μου προκάλεσε, δεν θυμάμαι επ΄ακριβώς τα λεγόμενα του πέραν του ότι χρησιμοποιούσε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και απειλές. Λόγω της εμφανούς ταραχής και ανησυχίας μου για τη ζωή μου και την ασφάλεια της οικογενείας μου τους είπα ότι χωρίς να έχω κάποια υποχρέωση θα τους έδινα 3000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες που ήταν στο γραφείο μου απαίτησαν να τους δώσω εκείνη τη στιγμή τα λεφτά. Τους είπα ότι δεν έχω πάνω μου αυτό το ποσό, παρά μόνο 500 ευρώ και τους τα έδωσα. Επίσης τους ζήτησα να έρθουν το πρωί της επόμενης ημέρας από το γραφείο μου για να πάρουν τα υπόλοιπα 2500 αλλά και να έφερναν για το σκοπό αυτό μαζί τους διαβατήριο. Τέλος τους ανέφερα ότι εγώ δεν θα βρισκόμουν την επόμενη ημέρα το πρωί στο γραφείο γιατί θα είχα δικαστήριο. 


Αφού συμφώνησαν, αποχώρησαν και εγώ πήγα στην τράπεζα, έκανα ανάληψη του ποσού των 2500 ευρώ και αφού τα έβαλα στον φάκελο και τον σφράγισα ενημέρωσα σχετικώς τη γραμματέα μου. Πρωινές ώρες της 8/2/2019 ενημερώθηκα από τη γραμματέα μου ότι πέρασε μια άγνωστη γυναίκα και πήρε τον σφραγισμένο φάκελο με τα χρήματα ενώ για την παραλαβή η γυναίκα έδειξε την ταυτότητα της και υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.

Αργότερα πληροφορήθηκα ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μαζί με δύο άλλους άνδρες συνελήφθησαν από την υπηρεσία σας στο πλαίσιο υπόθεσης για την οποία διενεργείται προανάκριση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα”.

Ο διάλογος των δύο ατόμων που πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου με τον έγκλειστο αρχηγό, λίγο πριν μπουν στο γραφείο του δικηγόρου έχει ως εξής:




πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template