Οι ιπποπόταμοι του Πάμπλο Εσκομπάρ πολλαπλασιάστηκαν κι απειλούν χιλιάδες Κολομβιανούς (pics & vids)

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Αντιμέτωποι με μία «εξωτική» απειλή βρίσκονται οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής πλησίον της εμβληματικής Βίλα Νάπολες, που επί χρόνια αποτέλεσε την βάση και το
«κέντρο επιχειρήσεων» του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ.
Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν ο Εσκομπάρ θέλοντας να μετατρέψει το ράντσο του (και) σε ζωολογικό κήπο, μετέφερε παρανόμως στον χώρο τέσσερις ιπποποτάμους από την Αφρική, οι οποίοι και θα πλαισίωναν τα υπόλοιπα είδη άγριων ζώων (λιοντάρια, ρινόκερους, ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις) που είχαν μεταφερθεί στο ράντσο.






Το φιλόδοξο project λειτούργησε επί σειρά ετών, μέχρι το 1993 όταν ο Εσκομπάρ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, όμως τα ζώα δεν κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν από την περιοχή, λόγω και των αυξημένων εξόδων για την μεταφορά τους, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη τα οποία απομακρύνθηκαν λίγο καιρό μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ.

Έτσι, οι τέσσερις ιπποπόταμοι με το πέρασμα των χρόνων πολλαπλασιάστηκαν, φτάνοντας σήμερα σχεδόν τους 50, τα οποία και ζουν στο θεματικό πάρκο που δημιουργήθηκε στην θέση της πάλαι ποτέ κραταιάς Βίλα Νάπολες.

Σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων της περιοχής, τα επιβλητικά παχύδερμα θηλαστικά, τα οποία σε βάρος μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τους τρεις τόνους και φημίζονται για την επιθετικότητά του όταν κάποιος εισβάλει στην περιοχή του, εμφανίζονται συχνά πυκνά σε δρόμους των γύρω χωριών, ενώ κατάφεραν σε μόλις δύο δεκαετίες να «εξαφανίσουν» όλα τα υπόλοιπα είδη που ευδοκιμούσαν στην περιοχή.


Πλέον, η ερευνητική ομάδα CORNARE έχει επιφορτιστεί από την κολομβιανή κυβέρνηση να φέρει σε πέρας την καταγραφή και τον εντοπισμό των ζώων, με απώτερο στόχο την μεταφορά τους στους παραδοσιακούς βιότοπούς τους στην αφρικανική ήπειρο.

View image on Twitter



Cornare@cornare



#SomosNoticia: así registra @NoticiasCaracol en su sección Es el momento de todos de @Bancolombia, la historia de nuestro biólogo David Echeverri, quien se encarga de elaborar las estrategias para el control de los hipopótamos de Doradal. Video: https://bit.ly/2UqOz4V
4
10:36 PM - Jan 29, 2019
See Cornare's other Tweets

Twitter Ads info and privacy

Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας της απόφασης του Εσκομπάρ να μεταφέρει τα ζώα στην Κολομβία, η Αμερική έγινε η δεύτερη ήπειρος στον κόσμο, που φιλοξενεί πληθυσμό ιπποποτάμων σε άγριο περιβάλλον, κάτι που όμως σύμφωνα με τους ειδικούς έχει μεταβάλει την βιοποικιλότητα της περιοχής.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template