SNOWMAN WORLD GLASS RESORT Στο παγωμένο, γυάλινο resort της Λαπωνίας

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Οι περισσότεροι όταν ακούν για το Ροβανιέμι, διάσημο και ως «χωριό του Αη Βασίλη», πιστεύουν ότι πρόκειται για μία μαγική γωνιά του πλανήτη
και της Φινλανδίας με ξύλινα σπιτάκια διάσπαρτα μέσα στα έλατα, κατάλευκα τοπία και ταράνδους να σέρνουν έλκηθρα. 
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη 60.000 περίπου κατοίκων που διαρρέει ο ποταμός Kemijoki και ο οποίος διασχίζοντας σχεδόν τη μισή χώρα καταλήγει στο λιμάνι Κέμι, στον Βοθνιακό Κόλπο, το θαλάσσιο σύνορο με την Σουηδία. 

Το Ροβανιέμι είναι ουσιαστικά η «πύλη» της Φινλανδίας στην Λαπωνία και τον Αρκτικό κύκλο και συχνά αποτελεί «πέρασμα» για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη μοναδική αρκτική φύση, προσφέροντας όλα τα σύγχρονα εφόδια από αεροδρόμιο ως ειδικά οχήματα και εξοπλισμό.

Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, οι κλιματολογικές συνθήκες, όσο και αντίξοες μπορεί να είναι σε κάποιες περιόδους, επηρεάζουν ελάχιστα την καθημερινότητα στο Ροβανιέμι, καθώς τα πάντα εδώ είναι οργανωμένα με τέτοιο άψογο τρόπο έτσι ώστε να μην επηρεάζονται επουδενί όλες οι τουριστικές υπηρεσίες και ανέσεις που προσφέρουν οι δεκάδες επιχειρήσεις του.





Μία από αυτές, είναι η Snowman World, ο «κόσμος του χιονάνθρωπου» ελληνιστί, ένα χειμερινό θεματικό πάρκο σε απόσταση 8 περίπου χιλιομέτρων από το κέντρο του Ροβανιέμι, μέσα στο «χωριό του Αη Βασίλη» και τρία μόλις χιλιόμετρα από το σύγχρονο αεροδρόμιο της πόλης. 

Πρόκειται για ένα μαγικό σκηνικό στημένο όντως μέσα σε ένα κατάλευκο τοπίο γεμάτο ιγκλού (παραδοσιακές κατοικίες κατασκευασμένες από ορθογώνια κομμάτια πάγου ή ξύλου), πανέμορφα αγάλματα πάγου και πίστες για χειμερινές δραστηριότητες, ουσιαστικά ένας ολόκληρος κόσμος φτιαγμένος από πάγο, είτε πρόκειται για εστιατόρια, καφέ και μπαρ είτε για τα γραφεία του ίδιου του Αη Βασίλη.





Σε μικρή απόσταση από το «χωριό του Αη Βασίλη», η Snowman World έχει δημιουργήσει ένα από τα ομορφότερα resort της περιοχής, εκμεταλλευόμενη πλήρως το ανείπωτο φυσικό κάλλος της Λαπωνίας αλλά και το γεγονός ότι αρκεί μια μικρή βόλτα μέσα στα χιόνια για να βρεθεί κανείς στον αγαπημένο γενειοφόρο με την κόκκινη στολή, ο οποίος σημειωτέων «εργάζεται» όλες τις ημέρες του χρόνου. 

Το Snowman World Glass Resort όμως δεν απευθύνεται μόνο σε οικογένειες, καθώς ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του, οι κατασκευές δηλαδή από σκληρό, ανθεκτικό γυαλί και ξύλο, αποτελούν μαγνήτη κυρίως σε όσους αναζητούν μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία ζωής μέσα στο αφιλόξενο για τον άνθρωπο τοπίο. Και μάλιστα, για τέσσερις ολόκληρους μήνες, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αυξάνονται οι πιθανότητες να ζήσουν το φαινόμενο «aurora borealis» ή αλλιώς βόρειο σέλας, όταν δηλαδή ο ουρανός καλύπτεται από κύματα χρωμάτων που ταξιδεύουν αστραπιαία.





Τα διαμερίσματα του Snowman World Glass Resort, όλα με την περίφημη λιτή αλλά φοβερά οργανωμένη στις λεπτομέρειες σκανδιναβική αισθητική και διακόσμηση, είναι γυάλινες -με ξύλινα στηρίγματα και εσωτερικές επενδύσεις- κατασκευές, σε σχήμα «kota» καλύβας (των παραδοσιακών καταφυγίων των ιθαγενών Sami που ζουν στη Λαπωνία), σαράντα περίπου τετραγωνικών, δύο επιπέδων, με καθιστικό και μίνι κουζίνα στο ισόγειο και υπνοδωμάτιο με μπάνιο στον πάνω όροφο, ενώ ο θόλος στην οροφή κάθε διαμερίσματος επιτρέπει στο να απολαμβάνει κανείς το βόρειο σέλας ή τον έναστρο καθαρό ουρανό από το ζεστό, διπλό κρεβάτι του. 
Επιπλέον, κάθε διαμέρισμα έχει το απαραίτητο για τα φινλανδικά δεδομένα σπα και σάουνα και τα δύο σε εξωτερικό χώρο, για μία εμπειρία πραγματικά μοναδική.

Το Snowman World Glass Resort πέραν των άλλων, διαθέτει ένα εντυπωσιακό εστιατόριο, το Glass Resort Restaurant, με σπεσιαλιτέ από την περίφημη τοπική κουζίνα και ελεύθερη πρόσβαση στις υπόλοιπες υπηρεσίες και ανέσεις που προσφέρει το θεματικό πάρκο.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ










































Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template